agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Hoyaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/)
-   -   Fincan saksıda mum çiçeği (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-hoyalari/14826.htm)

pembegül 05-03-2012 19:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kedicik (Mesaj 921072)
Çokda sağlıklı ve ben bu sene açarım der gibiiler:D

Sevgili kedicim bir iki haftaya kadar açacaklar yine resim eklicem o zaman , Senin hoya bile bu sene açar sana bir gelsin.;)

kedicik 07-03-2012 08:35

inşallah diyiim ama daha kendi bile büyüümedi nasıl olucak :D

pembegül 07-03-2012 14:47

Bahar güneşini görünce hem büyür hem açar..:D

pembegül 19-03-2012 21:49

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın son hali birkaç gün içinde açacak daha 25 e yakın çiçek başağı var yaza kadar evimi şenlendirecek sizlerle paylaşmak istedim...:D birazda bakımını anlatayım güneyden kış boyu bol ışık ve güneş aldı 4 yıldır aynı saksıda duruyor son 3 ay sıvı gübre verdim şimdilerde güneş çok yakıcı devamlı tül arkasında duruyor bir iki gün kızgın güneşe maruz kaldı güneşten sarardı nerdeyse yanık olacaktı kızgın güneşe dikkat edilmeli kış aylarında sorun yok ancak yazın korunması gerekiyor sulama şekli 5 günde bir su verdim havaların ısınması ile birlikte sulama 3 günde bire inecek..:)

kedicik 19-03-2012 22:57

Çok taze ve canlı maşaallah:)

missmenas 19-03-2012 23:03

Nefesimi tutarak baktım, nerdeyse ekrana yapıştım şapka çıkartıyorum;) Soğuk kış aylarında bunu başardıysanız diğer Hoya larınızdada başarmamanız için bir şüphe kalmadı.
Canım hava raporuna baktım:D Çarşamba günü sağanakyağış var Eskişehir'de hergün yağmursuyuyla fısfıslamanını öneririm, bunu yaparken Güneş ışığı almamasına dikkat etmelisin ama.
Bravo, Kutlarım....

pembegül 20-03-2012 12:42

Çok taze ve canlı maşaallah

Sevgili kedicim canım benim imkan olsada birde yakından görsen inan açmasını dört gözle bekliyorum yaprakların yavaş yavaş hareketlenip pıtır pıtır açması öyle hoş oluyorki anlatamam..:)

Sevgili missmenas beğendiğine çok sevindim bu başarıda senin gönderdiğin besinlerin rolü çok büyük yani başarı bir anlamda senin canım arkadaşım.

Daha geçtiğimiz çarşamba kar yağmıştı bol bol karsuyu topladım şimdilik kar suyu fısfıslıyorumyağmur suyu toplama imkanım yok maalesef olsaydı çok iyi olurdu.

Evet haklısın güneşte fısfıs yanık yapıyor güneş geçince yaparım **** perde arkasında koruyarak yaparım canım uyarın için çok teşekkür ederim sevgiler

pembegül 22-03-2012 13:22

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hoyam çiçek açmaya başladı bu ilk açan çiçek başağı daha resimdede görüldüğü gibi biriki gün içinde açacaklar inşaALLAH .:D

pembegül 23-03-2012 20:32

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu akşam 3. çiçek başağıda açıyor tam açarken yakaladım hemen sizler için fotoğrafladım ancak üçüde birbirinden uzak olduğu için bir araya getiremedim , Kısmetse dördüncüyle birlikte hepsinin fotoğrafını eklerim inşaALLAH..:D

kedicik 25-03-2012 14:30

Kokusu nasıl yoğunmu canım:)

pembegül 25-03-2012 14:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kedicik (Mesaj 930881)
Kokusu nasıl yoğunmu canım:)

Evet birtanem çok yoğun kokusu var maşaALLAH darısı senin hoyanın başına inşaALLAH ...:D

pembegül 03-04-2012 16:55

1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar hoya karnosamın ikinci kısım çiçekleri daha bir çok çiçek başağı var sırası geldikçe resimlerini ekleyeceğim...

maki01 04-04-2012 00:07

Bu nasıl bir güzelliktir böyle sevgili pembegül, yaprak yok çiçek var. Ellerine yüreğine sağlık.

Önceki mesajlarında bahsettiğin yediveren türü bir carnosa mı ?

pembegül 04-04-2012 12:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 940269)
Bu nasıl bir güzelliktir böyle sevgili pembegül, yaprak yok çiçek var. Ellerine yüreğine sağlık.

Önceki mesajlarında bahsettiğin yediveren türü bir carnosa mı ?

Beğendiğin için teşekkür ederim sevgili maki,Bu yediverenmi değilmi bilmiyorum yediveren dediğim hoyam daha çiçek açmadı açtığında buradan siz sevgili arkadaşlarımla resimlerilerini severek paylaşırım büyürse seneye çelik bile paylaşırım inşaALLAH..;)

gulşen 04-04-2012 13:39

nasıl başarıyosunuz arkadaşlar :( benim hoyalarımda daha tık yok carnosada gecen yıldan beri çiçek sapı var ama anladığım kadarıyla yalancı çiçek sapları :( açmaya niyetleri yok
kocaman bir maşallah sevgili pembegül başlığı açtığınızdan beri sizi takip ediyorıum bu açanlar fincaki carnosamı acaba birde püf noktaları neler acaba açması için napmam gerek :)

kedicik 04-04-2012 13:46

Abla yukardaki son resiim inanılmaz güzellikde daha bi net çekme imkanın yokmu şu güzelliğii ölümsüzleştirelim.müthiiş ya ..ne yaptın da böle çılgına döndü bu :)

pembegül 04-04-2012 17:33

Sevgili gülşen beğediğine sevindim teşekkür ederim,Hoyalar güneşi çok seviyor benim hoyam 4 yaşında ve iki sene önce çiçek başağı yaptı açmadan büyümeden iki sene öyle durdu son bir sene güneyden bol güneş alan pencereye aldım ve son 4 ay ara ara sulama suyuna gübre kattım sonuç bu ...:D
Birde fincandan alalı çok oldu fincandan çıkardığımda fincanın dolusu kök olmuştu bu hoya fincana diktiğim hoyalardan değil..:)

Sevgili kedicim ben bu resmi gece çektim ışık pek iyi değildi senin için bir daha çekerim... gübrenin çiçek açmasında büyük payı var iyi yanmış çiflik gübresi işe yarar ancak azar azar şerbet şeklinde verin ben on sene önce bir hoyayı fazla gübre verdiğim için bir gecede yanıp öldü çok az doz verin gübre verecekseniz....;);)

pembegül 05-04-2012 13:37

4 Eklenti(ler)
Sevgili kedicim hoyamın tüm çiçeklerini sizler için fotoğrafladım beğenekmisiniz bakalım..:D

maki01 05-04-2012 15:05

İzninle kopyalıyorum sevgili pembegül. Mükemmel görsel için teşekkürler :)

kedicik 10-04-2012 09:32

Maşallah abla harikasın harikalar :D

pembegül 10-04-2012 19:26

5 Eklenti(ler)
Hoya karnosamın son hali ...:D

kedicik 10-04-2012 19:55

İnan abla şaka gibi :D
maşalah diyiimde sen anla..:D
görülmüş şey diğil bu nasıl bi çılgına bağlanmaktır böyle ..delirmişcesine açıyor..bizide görsel şöleniyle mutlu ediyor..ben bakmaktan kendimi alamadım sen canlısını görüyosun ne yapıyosun acaba ??

nılgun_dogan 10-04-2012 20:04

Beğen tuşuyla bırakamıcam kusura bakmayın tek kelimeyle muhteşem.

pembegül 10-04-2012 20:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kedicik (Mesaj 944511)
İnan abla şaka gibi :D
maşalah diyiimde sen anla..:D
görülmüş şey diğil bu nasıl bi çılgına bağlanmaktır böyle ..delirmişcesine açıyor..bizide görsel şöleniyle mutlu ediyor..ben bakmaktan kendimi alamadım sen canlısını görüyosun ne yapıyosun acaba ??

Beğendiğine sevindim canım ,ben akşamları kokusunu salmaya başlayınca bakıyorum onun dışında pek görmüyorum çünkü diğer odada duruyor...:D

pembegül 10-04-2012 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 944516)
Beğen tuşuyla bırakamıcam kusura bakmayın tek kelimeyle muhteşem.

Sevgili nilgün doğan beğendiğiniz için teşekkür ederim sizinde hoyanız varsa darısı başınıza...;)

maki01 10-04-2012 22:42

Ben de dayanamadım :) Muhteşem bir carnosa bu, yüreğine sağlık.

Not: Kendi mesajım da dahil olmak üzere dayanamayıp yazdığımız mesajları sayfa ilerledikce temizlerim. Napalım dayanılır gibi değil :p

mhrslm 11-04-2012 01:13

Sayın pembegül bizi eğitmelisiniz :)

yeşillim 11-04-2012 06:39

Sayın pembegül, çok ama çok güzeller! Dilerim diğer türlerde de aynı sevinci yaşar ve yaşatırsınız.

çiçeksever 11-04-2012 09:08

Maşallah!
Benim gönderdiğim mi acaba.....

pembegül 11-04-2012 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mhrslm (Mesaj 944667)
Sayın pembegül bizi eğitmelisiniz :)

Sayın mhrslm estağfirullah eminim sizlerde çok başarılısınız benimki sadece şans diyorum tabi arkadaşlardan çok şey öğrendim deneme yanılma ile kendi tecrübelerimde oldu hepsi bu..;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025