![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatma E.
Bunlar da benim çeliklerim. Ben bu şekilde düz olduklarını tahmin ederek fotoğraflarını çektim. Bakalım dersime iyi çalışmış mıyım Tabi bir de kaç çelik olur bunlardan sorusu var. Ona da kendimce bazı yanıtlar verdim, ama ben yine de bir bilene danışmak isterim Yardımcı olabilir misiniz Mehtap Hanım, Mucip Bey? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili fatma merhaba, gözün aydın hayrlı olsun, 3141 nolu mesaj: 1- silver pink, alt iki yaprağı kes,üstte tek yaprak bırak v dik. 2- incore, 3 çelik olacak 1. ipin bağlı olduğu yerdeki yaprağı kes,gözün altındaki fazlalık sapı da kes at üstteki üç yapraktan birini bırak 1 cm. uzerinden gövdeyi kes ve dik. 2. yapraksız iki gözlü çelik olacak, alt gözün altıda kalan sapı kes at, üstteki gözün 1 cm. üstünden kes ve dik. 3. Alt gözün altında kalan sapı kes 1 cm. alttan kes at kalan çeliği komple dik. 3- İpin altında kalan yaprakları ve üst soldaki yaprağı kes ve ipin olduğu yere kadar gömerek dik. 4- Vest.......; Alt yaprağı kes ve dik. 5- Abseuara......? Alt yaprakları kes,çataldaki iki yaprağı da kes, sağa doğru giden dal kalacak yukarı gidenin gövdeyi kes alttakini dik, ÜST: üst çeliği ya toprağa yatır **** alt yaprağı kes ve dik. Diğerlerine devam ediyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
3142 nolu mesaj 1- En alt: iki çelik. 1.çelik, Alt yaprakları kes ipin 1 cm. üstündn kes ve dik. 2. çelik: üstte bir ÇÖP görünüyor orada bir göz var onun 1 cm altından gövdeyı kes, tepede tek yaprak kalsın ve dik. 2- Multi speck: Alt iki yaprağı kes ve parmağının oraya kadar gömerek dik, gözler toprağa sıfır olsun. 3- lac: Alt 2+2 yaprağı kes ,sağa gden dal kalsın,tepede tek yaprak bırak ve dik.( bu iki çelik olabilir her iki gözü bir çelik yapabilirsin) 2 ÇELİK: yukarı giden dalıkes, üstteki iki yapraktan birini kes 1 cm üstünden gövdeyi kes ve dik. 3.ÇELİK:etiketin üstündeki gözün 1 cm altından kes ve dik. Yönleri yazmadım çünkü hepsi doğruydu güle güle büyüt yardım gerekirse burdayım sevgiler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Mucip Bey çok teşekkür ederim. Benim gibi acemi bir çiçeksever bile sizin anlatımınızdan herşeyi net anlayabiliyor. Siz harika bir öğretmensiniz. Yalnız bir yerde takıldım. Hepsi için toprak altında sadece bir göz bıraktırmışsınız, yalnız multiflora speckles için (3142deki 2. fotoğraf) toprak altında iki göz bıraktırdınız. Belki fark edilmiyor olabilir diye yazıyorum, ipin hemen altında iki beyaz nokta görünüyor. Onlar da göz sanırım, çünkü ben oradan iki yaprak koparmıştım, sütü çıktı. Yine de dediğiniz gibi mi yapıyım? Yönleri doğru tahmin edebildiğime sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili fatma, iki gözü göm demedim dikkat edersen parmağın altında ki göz toparkla sıfır olsun dedim, gömmeyeceksin o göz toprak seviyesi olacak. alttaki beyaz görünen gözler gömülecek. buna göre yap o iyi bir çelik hemde. Hoşçakal. |
|
|
|
![]() |
|
|