![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2019
|
Alıntı:
Öncelikle çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için Ki gerçekten öyle en büyük hobim, bu sahip olduğum Hoya koleksiyonum diyebilirim. Onları takip etmek, uğraşmak ve beni ödüllendirdiğini görmek herşeye bedel Burada paylaştığım türlerim bende mevcut olan türlerin belki de 10 da biri bile değil Ciddi bir koleksiyona sahibim Yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere koleksiyonumu tamamladım Ve daha da devam ediyorum Pandemi (corona ) öncesi yurtdışı gezimle kendimle 40 a yakın Türkiye de bulunmayan tür getirdim |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Vitellina
Devasa albenili yapraklara sahip (ki gerçekten bayılıyorum ) bakımı gayet kolay bir tür. Bugün beni çiçekleriyle ödüllendirdi. Kokusu aşırı güzel ve yoğun olması yanında bol bol nektarda üretiyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Linusii (hoya phyllura)
Bu aralar yaprak tanıtımı yapacağım. Bayıldığım yapraklara sahip bir tür Nem sever olup büyüme hızı gözle görülür derecede yüksek Çiçeklerini ne zaman görürüz allah bilir ![]() Diğer Hoya türlerine nazaran daha nadir bir tür. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Mirabilis Clone A
Bu türünde yapraklarını seviyorum ( benim sevmediğim tür yok sanırsam )Çiçekleri taze kesilmiş Çimen kokusunda olup nazlı bir olmamasına rağmen Çiçek sapı verip açmadı nedense |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya SP. Gunung Gading
Göz alıcı desem ne derseniz Heralde gunung gading dersiniz |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya İlagiorum
Namı değer domates lakaplı Hoya Çiçekleri ve kokusu gayet şirin ![]() Bakımı kolay olup, yaprakları sukulent yapıda Toprağı kurudukça sulama yapıyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Citrina
Türkiye de ilk açtıran olarak gururluyum Bakımında zorluk yaşamadım Ayrıca alışılmış Hoya kokusundan Farklı bir hoş kokuya sahip Gündüz ilk açarken kokuya sahip ama yeteri kadar Yoğun değildi Kokunun orjinali için akşamın ilerleyen vaktini bekliyorum Düzenleyen mahir hoyas : 11-07-2020 saat 19:00 |
|
|
|
![]() |
|
|