![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Başka bir Carnosa:compacta regalis. Kıvır kıvır yaprakları ve yaprak çevresindeki alaca çok hoşuma giden türlerden birisi. Sağdaki çelikten yetişen,soldaki de köklü idi geldiklerinde. Son bahardan beri bu kadar büyüyebildiler. Bu yaz sarkmasını umuyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerinin kokusu çok yoğun olan ve kolay çiçeklenen türlerden birisi daha:Pachyclada Vriegata. Biraz zorladı beni. Kestiğim çeliklerden bir tek bu hayata tutunabildi. Şu anda sürgün büyütmekle uğraşıyor. Çiçek sapı da var,ama ondan henüz bir şey beklemiyorum. Sukulent yapraklı olduğu için aşırı sulamadan hoşlanmıyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Pubicalyx complexinden edindiğim iki yeni tür:Hoya celata (White Dragon) ve Black Dragon. Çok kolay büyüdüler. Seçici değiller yer konusunda. Yaprakları beneksiz,sade. Celata'nın yaprakları daha uzun ve çukurlu,Black Dragonun yapraklarındaki çukur daha sığ ve yapraklar daha kısa . ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Hayata tutunan bir kaç tür daha:İmperialis Alba. İri beyaz çiçekli bir tür. Son baharda edindim. Hayata tutunması biraz zaman aldı. Yapraklarının fazla büyük olmaması hoşuma gitti. İmperialis red kadar yer kaplamayacak en azından. Yaprak renginden de belli:bol ışık ve güneş alabileceği bir yerde. İmperialisler 2-3 yaşlarını doldurmadan çiçek açmıyorlar bildiğim kadarıyla. Onun için sadece büyümesi ile keyifleneceğiz. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Pubicalyx Silver spred leaves. Pubicalyxler en sevdiğim tür. Farklı varyetelerini seviyorum. Buna da hayır diyemedim. Çelikten yetişti ve yeni çıkan yaprakları da originalliğini henüz bozmadı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
İnflata: nadir olan türlerden biri. İri,sarı çan şeklindeki çiçekleri ile göz kamaştıran bir tür. Bol nem seviyor. Hayat belirtilerini göstermesi biraz uzun sürdü ama beklemeye değidi. Son baharda edindiğim bir tür. İlginç olan:hayata tutunması uzun sürdü ama hiç pes etmedi. Öylece durdu saksının içinde. Ypraklar iyi olunca ben de sabırla bekledim. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İmperialis Red aldı başını gidiyor. Gövdesi iyice kalınlaştı. Artık bu saksıda zor duruyor. İki çiçek tomurcuğu büyütüyor. Florida'da yaşayan bir bayan, ,tomurcuğunu farkettikten 7 hafta sonra çiçeğini görebildi. Ekim ayı idi orada,yani havalar serinlemeye başlamıştı. Biz ne zaman görürüz,ya da görür müyüz bilemem . ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|