![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2007
|
fenoloji / Hoyalarım
Yıllar önce bir arkadaşımın evinde görmüştüm mum çiçeğini. ![]() Arkadaşımdan çeliğini de almıştım ama maalesef babam büyütmeye çalıştığım çeliği yanlışlıkla çöpe atmıştı. Sonra hep çiçekçilerde bu çiçeği aradım adını da bilmediğimden çiçekçiye soramıyordumda. Aleya Garden dan sipariş verdim. Bugün kargoyla yola çıktı siparişim. ![]() Fotoğrafını göndermişler: ![]() Bu yaz sıcağında, sipariş vermek riskli ancak bekleyemedim bu yüzden bazılarını köklü istedim. Hepsini köklü istesem fiyat uçuşa geçiyordu. Köklü olarak gelecekler: Hoya kerrii rooted Hoya serpens rooted Hoya incurvula rooted Hoya brevialata rooted Yosunda köklenmiş Hoya picta rooted in moss, small size Çelikler Hoya diversifolia cutting Hoya curtisii cutting Hoya carnosa variegata cutting Hoya chinghungensis cutting cut Hoya kerrii margin variegate cutting (bu satış dışıydı, mail attım özellikle istedim olur dediler) Hoya archboldiana pink cutting 1 Paket Hoya tohumu HEDİYE: Bir tanede siz hediye gönderin dedim onlarda cevap yazarak bitki hediye etmediklerini ancak tohum gönderebileceklerini yazdılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Hayırlı olsun güle güle büyütün. Bitki olduğu için gümrükte bekletiliyor mu bilginiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler sayın Fenoloji Aleya Garden i biliyorum oradan gelen sipraişlerin 16 -20 gün Türkiye de gümrükte bekletildiğini görünce cesaret edemiyorum doğrusu.Ortak sipariş tecrübemle sabittir. Çünkü şimdi havalar da ısındı ki...Acaba sizin kargonuz kaç günde geldi bir sorun yaşandı mı?Ben daha önce bir kaç Avrupa ülkesinden alışveriş yaptım fakat bir defasında Almanya da yaşayan Türk bir arkadaşımın gönderdiği koli tam 27 günde geldi çiçeklerin yarısı ölmüştü zaten .Yabancı biri gönderince 4-8 günde geliyor Türkçe bir isim görünce heralde buradaki kargocular bir şey var zannediyorlar.Etli dolma varsa bozulsun diye bekletiyorlar heralde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Hoşbulduk. İnşaallah dediğiniz gibi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Hoyalarım geldi
Hoyalarım dün 12 gün yolculuktan sonra bana ulaştılar. Çoğunun durumu iyi ama bazıları kötü durumda. Kayıp olabilir. Hepsini toprağa diktim. Köklü olanları da olmayanları da hepsi toprakta. Ancak iki tanesini suya koydum. Suda köklendirip sonra ekmeye karar verdim. Eğer topraktakiler ölürse bari bunlar elimde kalsın diye düşündüm. Sipariş gelince insanın eli ayağına dolaşıyor. İşte fotoğraflar: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Devamı: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
Devam: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Sn fenoloji, bence gayet sağlıklılar. Eğer gereken özeni gösterirseniz hepsi yaşar. Kolay gelsin. Bu arada hoş geldiniz hoya çılgınlarının arasına:-))) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Gözünüz aydın ![]() Gölge ve serin bir ortamda bol nemlendirme yapıldığında çok kısa sürede kaybettikleri nemi geri kazanacaklardır. Bol şans diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
|
Hoya tohumları
Aleyagarden dan bir paket hoya parasitica lao B tohumu hediye olarak geldi. İçinden 20 tane tohum çıktı. Düzenleyen fenoloji : 09-07-2014 saat 22:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|