![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-02-2012
|
Hoya tricolor
İlk gelen hoyalarımdan birisi daha çelik olarak gelmişti şu an köklendi ve yapraklar vermeye başladı. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
teşekkür ederim sn turkankaragoz umarım sizinkilerde büyür bol bol çiçekleri olur |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Bir çok güzel çeşide rağmen yinede herkesin kalbindeki tahta carnosa var diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın bestdelen, Yeni çelikleriniz hayırlı olsun, onlar yakın zamanda toparlanırlar diye düşünmekteyim. Hoyalarda sürgün ucu kuruması, yaprak kaybı olabiliyor. Yeter ki aşırıya gitmemesi kaydıyla! H. australis de yaprak kaybı yok, gövdede kararma yumuşama da yoksa muhtemelen Saksı sürgün ucuna eliniz değmiştir. Sanıyorum ki zamanı gelince gelişimi hızlanacaktır. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın yeşillim desteğiniz için teşekkür ederim.Australis beklemede şu an kötü gözükmüyor onunla beraber bende beklemekteyim yapacak bir şeyimiz yok. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah oda olacak sayın maki1.Önünde artık hiçbir engeli yok . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bol çiceklerini görür,bizlerle paylaşırsınız inşallah... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
Bu resimdeki çiçek mum çiçeği sanırım. bir arkadaşım ufak bir saksı hediye getirmişdi. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2007
|
eğer mum çiçeğiyse benim evde de var, önceleri çok güzel açardı, 2 senedir açmıyor, çiçeğin toprağını değiştirdim, ilave besinlerle takviye yaptım, hiç bir şey fayda etmedi. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili mlevent.aktan evet yukardakilerin hepsi kısaca halk dilinde mum çiçeği tabir edilen türe aitler.Genel ismi hoya olarak geçer tür olarak şimdilik 300 tanenin üzerinde olduğı biliniyor.Çiçek açan mum çiçeğinin saksısını değiştirdiğini ve şimdi çiçek açmadığını belirtmissin.Mum çiçeklerinin çiçek açabilmesi için küçük saksılar gerekir.Saksı küçük olacak kök saksıyı dolduracakki çiçek açsın.Muhtamelen sizin çiçeğinizin açmama sebebi bundan dolayıdır. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
[B]Hoya cinnamomifolia[/B]
20 gün önce çelik olarak gelen hoyam.15 Gün gibi kısa bir sürede köklendirdim.Özellikle çiçeğine vurgunum.Bence hoyaların içerisinde çiçeği en güzeller arasında ilk 3. sıraya girer. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya carnosa
6 ay önce celik olarak gelmişti.Kısa sürede hızla gelişti şimdi tomurcuk verdi.Sırada çiçekleri görmek kaldı. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Kerrii
Bildiğimiz düz kerrii bana geldikten sonra mutasyon geçirdi.Şu an yaprakları desenli olarak çıkıyor.Bne mutasyonlu kerrim diyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mümkünse bilgi verebilir misiniz? 2010 yılından sonra epey evlere konuk olan bu Kerrii, bana yansıtılanlar kadarıyla mutasyona uğrayan tek sizinle paylaştığımdır. Çiçeklendi mi acaba? Bir de çelik alma zamanında sizinle irtibata geçmek isterim. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
sevgili yeşillim hatırlarsanız bu kerrii de carnosada sizden gelmişti. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, bu carnosa da carnosa tricolor'a, dönüşebilir. Emin değilim hangisini paylaştım! Çiçeklenince görselleri beni çok mutlu edecektir inşallah o günü görürüz. Benden geçen kerrii ise 2010 yılında köklü ilk ortak siparişim Paul'den gelen anaç kerrii'den çoğaltılmıştır. Maşallah anaç çok sağlıklı mutasyon olarak da çillenmesinde değil de şaşkın bir hali var anacımızın. Şimdi daha da değerli desenize benim anaç Bakımında ise koşullarını verdiğiniz belli tebrikler. Hatta birkaç kerrii göndersem de çillendirseniz de bana gönderseniz.İşte benim duygu tarif edilemez oldu...! sevgiler |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2013
|
Sn Bestdelan maşallah bir kaç ayda süper gelişmişler. Umarım yakın zamanda bol bol çiçeklerinide görürsünüz ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya Tricolor
Biraz yavaş büyüyen bir tür 6 ayda ancak büyüdü.Zaten çelik olarak gelmişti. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya cv. Chouke
Kısa süre önce gelmişti ama çok hızlı bir büyüme gösterdi. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya carnosa ''White''
Uzun bir çelik gelmişti ve ikiye bölerek köklendirip toprağa aktardım.Şimdi yeni sürgün ve yaptaklar veriyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya lobbii 2 (black) flowers
İlk gelen hoyalarımdan birtanesi birkaç defa tomurcuk verip kuruttu.Şu sıra yine tomurcuğu var belki bahara çiçeklerini bize gösterebilir. ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-08-2013
|
Sevgili Bestdelen hoyalarınız çok güzel.Sayenizde kaktüsten sonra hoya delisi de olacağım.Hoya carnosam 3 aylık henüz.Sizce ne zaman çiçek açar?Özel olarak birşeyler yapmalı mıyım çiçek açması için? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
en çok ihtiyacı aydınlık ortam birazda güneş benimki belki bu ndenle çabuk tomurcuklandı. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya camphorifolia
çelik olarak gelen bir hoyam.Biraz geç kökleniyor ve ince otsu bir yapıya sahip şu sıralar istikrarlı büyüyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya cv. Sunrise
Köklü olarak gelmişti.Bir süre sonra kök çürümesi ile kaybedecekken erken fark ettim ve 2 çelik çıkardım.şu an keyfi yerinde . ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoya sp. (NKPT-BP) Very big leaves and beautiful pinkish flowers
Namı diğer sünbül kokulu hoya.Çok çabuk çiçek açıyormuş.Bunu ****** zaman gösterecek. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|