![]() |
|
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hımm, teşekkür ederim 😊 Tekrar baktım da yine başlık görünmüyor. Telefondan bağlandığım için sanırım. Kusura bakmaYın😁 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Fatihcim hoyalarım tuttu müjdeler olsun abisi bir görsen nasıl şirin 2 yeni yaprak çıktı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Hoya cv minibelle
Hoya cv minibelle dun ikinci çiçek sapındaki tomurcuklarıda açtı. Daha fazla güneş gördüğü için renk daha da koyulaştı. Koku da bir o kadar ağırlaştı.Çiçek ömrü bir hafta. Çiçek boyutu 1,7-1,8 cm. Kokusu bu sefer daha bir ağır ve daha çok parfüm kokusunu andırıyor ama yine çikolata ve karamel kokusu alınıyor. Bitki neredeyse 2-2,5 yaşlarında. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa "tove" kaçıncıyı açıyor bilmiyorum ama kıştan beri çiçeklerini açıyor. Bir ya da iki çiçeklenmeyi fotoğraflamamıştım ama artık benimde fotoğrafımı ekle dercesine çiçek tomurcuklarını büyütmeye(arka planda kanıtı diğer çiçek sapında) ve açmaya devam ediyor. Kokusu muhteşem. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
HOya davidcummingii yılın 12 ayı üzerinden çiçek eksik olmayan türlerden. Yedeklemek için iki tane çelik almıştım geçen aylarda ikisinde de sürgün belirginleşti. Hemen çiçek açsın, zor bir tür olmasın diyorsanız kesinlikle Hoya davidcummingii edinmelisiniz. ![]() Açmadan önce tomurcuklar belirginleştiğin de daha az güneş gören bir ortama aldım saksıyı. Buna bağlı olarak çiçek renkleri de açıldı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Ve hoyalarımın kraliçesi Hoya lasiantha. Bu türü çok istiyordum ve multiflora ile takas sonucunda edindim. Çiçeklerini bekliyorum artık. ![]() Neredeyse bir hafta oldu geleli sürgün ucunu belli etmeye başladı bile. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Maşallah ne kadar güzelleşip çiceklenmişler...Emeklerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2014
|
fatih bu hoyalara ne yapıyorsun sen böyle ya ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım sırrı çift kap yönteminde. ![]() Genelde bütün hoyalarım çift kap sistemiyle diatomitteler. Bir kaçı ise toprakta. Toprakta çok sorun yaşadım yine de birkaçı toprakta büyümeyi sevdiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2014
|
bende senin gönderdiğin turlerin hepsini cift kap yöntemine aldım.bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Fatih bu çift kap yönteminin özelliği ne?Neden bitkiye faydalı? kaç gündür sorayım diyorum vazgeçiyorum bu konuda hemşerini aydınlatabilirmisin acaba? Cevabın için şimdiden teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Ben soyle baslayayim abla o zaman tanımlamaya: Benim için en önemli faydası kök çürümesi problemini sıfıra indirmesi oldu. Topraksiz ortamda yaşadığım bir kaç kayıp oldu onlarında nedeni yanlış sulamada kaynaklıdı. Bu sistemde bitki kökleri daha fazla oksijene ulaşabiliyor ve besini daha güzel alıyor bünyesine. 1-2 ay gibi kısa bir sürede çiçeğe gidebiliyor. Daha geniş kapsamlı ve detaylı bilgiler için bu sayfaya bir göz at abla: http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/22216.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Abla doğru olan dış kaba su eklemesi. Ben bazen kısa bir sürede sulama yapmak için üstten suluyordum bir kaç bitkimi. Üstten suladığımda suyun oksijenini azalttığımı ve yanlış bir uygulama olduğunu okumuştum. Daha sonrasında hiçbir zaman üstten sulama yapmadım ve kayıplarım son buldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Fatih seni kutluyorum çok hemde çok güzel bir uğraşın var tam bir hoya koleksiyoneri olma yolunda ilerliyorsun gördüğüm kadarıyla. Eh gari seni Denizli'nin bi numaralı hoya yetiştiricisi ilan edivedim gari tabi başka rakibin çıkmazsa ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |