![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() Yıllar önce Annem'in yetiştirdiği ve evimizden hiç eksik olmayan Mum çiçeklerimiz vardı.Hatta evlendiğim zaman annem çeyizime koca bir teneke mum çiçeği koymuştu.Yılarca çiçek açarak o güzel kokusu ile beni mest etti.Tenekede ekili olan, boyu 5 metreyi geçen çiçeğimi,görev icabı ilden ile taşıdım,ama o beni hiç üzmedi,çiçeklenmeye devam ederek mutluluk kaynağım oldu.Ben bu çiçeğe aşık olmuştum,üstelik bana daima annem'i hatırlatıyordu. Ama bir gün il dışına gitmem gerekti ve uzunca bir süre orada kaldım,bir ay kadar.Her ne kadar evde ona bakan olsa da,Mersin'in sıcak yaz gününde,balkonda zarar görmüş.Eve döndüğümde iş işten geçmişti,aldığım çelikle dahi olmadı. Bir kaç yıl sonra yeniden Hoya araştırmasına girdim ama nafile,hiç bir yerde yoktu.Artık kaybolmaya yüz tutan eski çiçekler kategorisine girmişti. Nette araştırma yaparken görsellerde birden karşıma çıktı.Adının Hoya olduğunu orada öğrendim ve bir şekilde Ağaçlar Net sitesini buldum.Gözlerime inanamadım,burada o kadar çok Hoya seven,yetiştiren,bitki ve doğa sever insan vardı ki.Ben de,bu güzel insanların toplandığı siteye üye oldum. Bir gün serada gezerken onu gördüm.Hoya Carnosa karşımda duruyordu.Yıllar sonra yeniden Mum çiçeklerine kavuşmuştum. Benim Hoya serüvenim böyle başladı.Şimdi çok olmasa da bir kaç çeşit Mum çiçeklerim var.Bazılarını ben aldım,bazılarını arkadaşlarım yolladı.Onlara çok teşekkür ediyorum gösterdikleri ilgiden dolayı,tecrübelerini bana aktardıklarından dolayı.Kimi zaman kayıplarım oluyor üzülüyorum,ama kalanların güzelliği mutlu olmama yetiyor.Yer sıkıntısı çekmeme rağmen bu serüvenin asla bitmeyeceğini biliyor ve yeni türlere kucak açıyorum. Hoyalarımdan bir kaç fotoğraf ekliyorum. Ayrıca bana sayfa açmamı öneren maki01'e de çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|