![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Bunlar da Hoya Memorialarım. Soldaki köklü, sağdaki ise köksüz bir çelik. http://www.agaclar.net/forum/1048366-post23.htm mesajımda görünen bir kase içindeki çeliklerden sadece memoria ve Heuschkeliana sağ kaldı. gece dışarıda bırakarak bile bile telef ettim çelikleri. bu ihmal 3 hoya lacunosa 1 de hoya davidcummungii çeliğine mal oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaçsever
|
Hoya Heuschkeliana çeliği, büyük kaseden şimdiki saksısına alırken köklendiğini gördüm, sanırım büyüyecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaçsever
|
İzmir Botanik Bahçesi' nden Hoya Pubicalyx "Red buttons" olduğunu zannederek aldığım hoyam. Yapraklarına bakılırsa "Red Button" değil de"Silver pink" miş gibi duruyor. Sanırım çiçek açmadan emin olamayacağım. Geldiğinde 5-6 yapraktı, iki de çelik almama rağmen yaz başından bu yana oldukça gelişti. Üzerinde 5-6 adet yeni filiz başı vardı ancak birçoğu kurudu, saksı değiştirmek yaramadı sanırım. Ama yine de bu gelişme ile seneye çiçeklerini görmeyi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaçsever
|
Yan filizlerden 3-4 ayrı çekil almama rağmen Hoya Davidcummingii büyümeye devam ediyor. O da Red Button gibi 1-2 filizini kuruttu ancak hızla büyümeye devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaçsever
|
Bugün için son hoyam Hoya Lacunosa. Yaz başında Ege Üni. Botanik serasından iki yapraklı geldi, üç adet çelik alındı ama bu çelikler yaşamadı. Tavsiyeler üzerine küflenmeye karşı tüm hoyalarımı 1 lt suya 1 kapak oksijenli su karıştırarak suladım iki gün önce. buna rağmen lacunosada küflenme belirtileri görmek şaşırtıcı oldu. Sanırım toprağını tamamen değiştirmem gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Sayın a.ayberk, 32 numaralı sayfanızda bulunan Hoya Heuschkeliana rengi nedir acaba? Bende de var sanırım pembe renkte! topraksız ortamda henüz gelişimi yavaş, zaten birkaç yapraklı genç hoya olmakta! İlkbaharla birlikte canlanırlar inşallah türlerimiz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaçsever
|
Rengini ne yazık ki bilmiyorum ancak pembe olduğunu tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler, bu bitkiden alınmış bir çelik aslında şu an aydında bir arkadaşımızda. Çilli olmasını ben de çok seviyorum ama internette Silver Pink lerin Red Button a göre daha çilli olduğunu okuyunca bundan daha çillisi olmaz herhalde diyerek tür konusu kafama takıldı, belki de gerçekten Red Button dur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaçsever
|
Hoya Javanica Çelik Denemesi
Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Üç hafta önce Hoya Javanica dan çelik almaya kalktımama başarı oranı çok düşük. Aşağıda bitkinin çelik almadan önceki ve sonraki halleri var; bu akşam çeliklerin durumunu da yüklemeye çalışacağım. Sonucu şimdiden söyleyeyim: Altı çelikten maalesef sadece ikisi yaşıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
|
Bunlar da aldığım çeliklerin üç hafta geçtikten sonraki halleri. Durumdan çıkartacağım ders; sağ kalan iki çeliğin bol yapraklı olması nedeniyle en azından javanica dan çelik alırken tek ya da iki yapraklı değil daha bol yapraklı çelikler almamız gerektiği. Meysim durumunu es geçiyorum çünkü 20 C nin altına düşmeyen odadaydılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Evet üzücü olmuş. Kalan sağlar bizimdir deyip deneme çalışmalarına devam ![]() Hoya multiflora Hoya javanica Kaçıncı çelik denemesi yapmıştım o sebeple geçtiğimiz Yıl büyütemedim fazla sürekli çelik alıp denemekten. Lav taşlarında köklendirebiliyorum. Özellikle ısı dengesi gecede olmak üzre 22 derecenin üzerinde köklenmelerinde sorun olmuyor, aşırı sıcaklarda kayıp çeliklerde daha çok oluyor. Uygun zamanda deneme yaptınız bence. Sağlık olsun demekten başka çare yok. Hepsinide kaybedebilirdiniz benim gibi mesela ![]() en azından çeliklenmiş ve ihtişamlı görüntüsünü kaybetmiş olmasına teselli bence, 2 tanesinde başarı olması. Takas yapmayı düşünürseniz, bana 1 tanesini ayırırsanız çok Mutlu olurum. Kök kısmındaki gelişimi tamamlanıncaya kadar bence çeliklere sahip çıkmalısınız. Çok zor bir tür olması nedeniyle hep yedekte kalmalı bu türler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaçsever
|
son resimdeki, lav taşına dikili olan çelik de ne yazık ki öldü, tek kalan hoya torağına dikili olan ise sararmamasına rağmen büzüşmeye başlamıştı. Ben de üç haftayı geçtiği için kök vermeye başlamış olacağını düşünerek topraktan çıkarttım. ancak ne yazık ki hiç köklenme olmamıştı. Bunun üzerine çeliği köklendirme hormonuna batırarak bu sefer lav taşına diktim. dibinde sürekli su bulunduruyorum. aynı zamanda pet şişeyi ters çevirerek sera ortamı da oluşturdum. Umarım son çeliği kurtarırım. Sayın missmenas; son çeliği yaşatabilirsem ****** size göndereceğim. sizin koleksiyonunuzu Botanik seerasıyla birlikte Hoya deposu olarak görüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|