![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
|
EPC-215 Hoya aff.tomsonii, Hoya lyi Hoya aff.tomsonii (Sold as H.aff lyi) long hair
Başlıkta yazmış olduğum etiketle geldi. İstikrarlı bir gelişim göstermekte iyi ki de edinmişim. Fiyatı yüksek olması beni bir düşündürüp, bir daha düşündürenlerden..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Bu tür çok güzel Sevgili yeşillim. Bende de var. Ama dikkatimi çekti, sağdakinin yaprakları daha yeşil ve daha parlak. Bendekinin yeni çıkan yaprakları bayağı kıllı. Daha çok soldakine benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Yansımadan kaynaklı. Zamanla yaprak makro görsellerini de sunmayı düşünmekteyim. Sizin için daha belirgin olabilir. Sizin hoyanızın görselini de görebilsem, ben de merak ettim şimdi ..! sevgiler Düzenleyen yeşillim : 15-01-2014 saat 11:41 Neden: yazıda ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
Buraya yüklesem bir sakıncası olur mu acaba? Daha sonra silerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays58, Aklıma ne geldi. Tür adına tanıtım başlığı açalım. Kendi başlığında daha da faydalı olur diye düşündüm. Bizlerden sonraki üyelerimize de kalıcı hatıra olmuş olur. Ne dersiniz yabancı dil sizde var. İster konu başlığını siz açın veya sizin yardımınızla ben başlığı açayım. Sevgilerimle ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
Ben açarım başlığı. Biraz bilgi toplayayım. Hem tecrübe olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays58, tarafından başlık açılmış olup kendisine teşekkürlerimi sunarım. http://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/33537.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller sevgili Yeşillim. Bir de tür ismi yazsanız ne iyi olur. Şu sıcağı seven türlere benziyor sanki. Her ikisi de diatomitte mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili edelvays58, Önde duran,Hoya kenejiana red corana etiketli geldi. Diğeri için tür adında, alternatiflerim var..! Çiçeklenmesini beklemekteyim. Bu türler güneye bakan odamda konum almaktalar. Görselde her ikisi topraksız kültürdedir. İki türün bakımını toprakta da bakmakta olduğumun bilgisini vereyim. Arkada duran hoya' mın, 23 Ağustos 2013 tarihinde çekmiş olduğum fotoğrafıdır. Aynı iç kapta ve gelişimi gayet güzel gidiyor. Darısı öbek öbek çiçeklenmesine diyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Bu gün hoyalarımın bakımını yapmaktayım. Mini serada olan hoyalarıma sıra geldi ki minik bir yaprak bile vermiş, Hoya wibergiae.. Mümkün olduğunca tür kayıplarında önlem için yedekleme yapıyorum. H. wibergiae için de yedek bulundurmaktayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Bu türü ben de çok beğeniyorum. Çok hoş yaprakları var. Çiçekleri de öyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
off of..kenejiana da çok güzelmiş ve kolay çiçeklenen bir türmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Wayetii ve Kentiana karşılaştırması; Şu an türleri kaybettim ama çok yakından incelemeyle ayırabiliyordum. Yine de ip bağlamıştım ki farklılığı gözlemleyebileyim. O zamanki deneyimimle ip ile işaretlediğim Wayetii dir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
Hoya kentiana
Geçmiş mesajdan alıntı yaptım.. Kentiana'nın, tek başına görselidir. Yaprak boyutları da aynı wayetii yaprağı azıcık etlice ve kontur çizgileri daha belirgin gelirdi bana ..! Elbette ki bana göre kişisel ve kabataslak düşüncemdi.. Aynı ortama almıştım ki, nedir aralarındaki bu fark..! İşte o çiçek sapını göremedim. ![]() İsterdim ki çiçeklerinin karşılaştırmalı fotoğrafını çekeyim. Kokularını kişisel yorumumla yazıya dökeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2013
|
Sayın Yeşilim, benim streç ile kapatıp sera havası oluşturma yöntemi de patladı. Malesef iki kök hoya bellamı kaybettim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
|
Sn Yasin Aksoy, Canınız sağolsun. Fotoğraf karelerim bir nebze olsa size kayıplarınızı unutturabildiyse ne mutlu bana ve hoyalarıma.. Kökleri katkı materyallerine çok güzel tutundu iseler sizin de denediğiniz gibi saklama poşetlerinde tutuyorum...! Poşette olmasından dolayı, kazalar da olabiliyor çeliklenen dal kökleri yer değiştirerek zarar görebiliyor. Örneğin eklediğim bu fotoğrafta sarsıntılara dayanıklı olabilecek hoyalarımı poşette tutmaktayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Ne kadar güzel pembe renklerini göstermiş ellerinize sağlık Sn Yeşillim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
|
Tür adını ancak çiçeklerini gördükten sonra kesinleştireceğim. Tabii görebilirsek..! Yukarı doğru çekersek 581 numaralı mesajımda ve aynı bardakta duruyor. Henüz yedeklemedim. Aslında yedeklesem iyi olacak. Bu günlerde tembelliğim üzerimde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
|
Hoyalarımı özledim
Sağlık problemimden dolayı hoyalarımdan 15 gündür ayrıyım. Aklıma hoyalarım düştü..! Bu da iyiye işaret şükür.. Az kaldı az kaldı inşallah kavuşacağım. Ev içerisinde bitki istemeyen küçük oğlum. Benim hatırıma benim için topraklılara Topraksızların bakımını da eşim üstlendi Ehh kızım da benim küçük annem oldu Sayfamı gezdim yad ettim önceleri Mutlu huzurlu pazarlar diliyorum sizlere.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Geçmiş olsun Sevgili Yeşillim. Acil şifalar diliyorum. Hoyalar size pozitif enerji verecektir eminim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
Cok geçmiş olsun sevgili yeşillim. .Biran önce sağlığınıza evinize çocuklarınıza hoyalarınıza kavusmaniz dilegiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-06-2009
|
sayın yeşilim . geçmiş olsun acil şifalar dilerim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|