![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
Hoya latifolia, Aralık 2011 de köklü olarak edindiğim hoyamdan 2 çelik almıştım. Hayata bağlandı ve çok güçlü sürgün çıkarttı. Çeliklerden 1 tanesinin yaprağı zedelenmişti sanırım oda sürgün çıkartma çabasına girdi... Yaprakları sert sukulent yapıda... Çiçek açmasa bile yaprakların görüntüsü yeter diye düşünüyorum ![]() ( Çiçek açmış hali netten alıntıdır) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Teşekkürler
Sayın missmenas, Yurtdışından sipariş için iki adres vermiştiniz. Apodagis.com ve paulshirleysucculents.nl Sayenizde her ikisinden de sipariş verdim. Geçen hafta içinde yola çıktılar. İnşallah sağ salim ulaşırlar ise size bilgi vereceğim. Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yurdumbenim, sipariş açmanıza ayrıca cesaretinize hayran kalmamak mümkün değil. Sizin adınıza çok sevindim dilerim sorunsuz birşekilde elinize ulaşır hoyalarınız. Hoyalarınız elinize geçince Resimli paylaşım yaparsanız çok mutlu olurum. Çünki Haziran Ayında hiç siparişim olmadı, bizlerede yol gösterici olacaktır. Yardıma ihtiyacınız olursa herzaman için yardımcı olmaya hazırım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sadece 1 hafta geç kalmışlığın etkisi, Karıncaların gazabına uğradık ![]() Karıncaların ortakyaşamlarındaki en başta gelen zararlılardan birtanesi yaprakbitleri vs... Karınca varsa orda başka zararlıda var demektir ![]() Daha etkili olsun diye mecburen, kullandığım ürün.... Chrysamed S-Delta EC FORMÜLASYON Deltamethrin (saf ) 25 g/L. Tetramethrin (saf ) 50 g/L. Formülasyon Tipi: EC 2 Lt. Yağmur suyuna 20 cc olarak karışımla, uygulama yapıyorum. Eminim birçok Arkadaşımız bu tür zararlıyla nasıl mücadele edeceğim sorusuna maruz kalıyordur (Yaprak bitleri, Kabuklu bitler, unlu bit, kırmızı örümcek türleri, Karıncalar) aklınıza gelebilecek Ev ve Balkonda bütün haşerelere karşı çok etkili . Çok zor durumda kalmadığım sürece diğer kullandığım ilaç yeterli oluyordu. Bu durumda bu ilacı uygulamak zorundayım, 1 defa uygulama yeterli oluyor benim için. Başka bir avantajıda diğer bütün zararlılar için idealdir ( Akciğer solunumu olmayan zararlılar için). özellikle Evinde hayvan besleyen veya kokusu keskin olan ilaçları uygulayamayan lar için idealdir. Bu ürün konsantredir, alternatif olarak Marketlerde ve ya Eczanelerde satılan, diğer hazır Chrysamed ilaçlarını birebir sulandırarak kullanabilirsiniz. Not: 3 gün sonra, bu zararlıların son görsellerini ekleyeceğim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Sipariş Sonucu
Sayin missmenas, - 05 Haziran 2012 Salı günü yola çıkan sipariş, 11 Haziran 2012 Pazartesi elime ulaştı ve hemen aynı gün akşam saksıya dikildiler. - Genel olarak durumları iyi olmakla beraber, yol yorgunu idiler. Toplam 4 kalem sipariş vardı. Hoya bella ve Hoya lacunosa (birinci ve ikinci fotoğraftakiler) çelik olarak, Hoya amoena ve Hoya pubicalyx silver pink (üçüncü ve dördüncü fotoğraftakiler) ise köklü hâlde geldiler. Hepsi toprak saksıya dikildi, ilk sulamaları yapıldı ve hayata tutunmaları bekleniyor. Bekleyip göreceğiz bakalım. - “Resimli paylaşım yaparsanız çok mutlu olurum” demişsiniz. Hepsinin resmini çektim. Ölçek teşkil etmesi adına da her resimde bir adet 1 TL madeni para kullandım. Resimleri sırasıyla; bella, lacunosa, amoena ve pubicalyx silver pink olacak şekilde yüklüyorum. - İnşallah tutarlar. Gelişmelerden sizi haberdar edeceğim. Yardım ve yönlendirmeleriniz için tekrar teşekkürler efendim, sağolun. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Yurdumbenim, Güle güle büyütün hoyalarınızı, Ankara havası çok kurudur. Hoyalar özellikle köksüzken çok neme ihtiyaç duyarlar. Tavsiyem sera gibi bir ortam yaratmanız. Şeffaf bir poşete koyabilirsiniz, ağzını hafif açık bırakarak ve sık sık fısla nemlendirerek hem sıcak bir ortam, hem de nem sağlayabilirsiniz. Tuttuktan sonrada (Ankara için ) az sulayın ama sık sık nemlendirin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Not: Dökülen tomurcuklar, sadece yeni oluşumda olanlardı. Gelişmiş tomurcuklarda olumsuz etkisi olmadı... 1 hafta sonra rutin ilaçlamaya, organik ilaçla 15 gün arayla devam edeceğim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yurdumbenim, gayet güzel gözüküyor başarılı bir saksılama olmuş. Sanırım hiç çeliklemeden dikilmiş hepside. Dilerim hayata bağlanırlar ve büyüyüp gelişme aşamasınıdada Sizi hayrete düşüreceğinden eminim. Tavsiyede bulunmak adına, topraklarındaki nem kayboluncaya kadar köklenme aşamasında su vermeyiniz, nem oranında azalma olunca günaşırı su püskürtmeniz yeterli olacaktır. Cesaretinizden dolayı sizi tekrar Kutluyorum... Teşekkürler görsel paylaşım için... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bugün koşuşturmalı bir gündü, aylar öncesi sipariş ettiğim bambu çubuklarımda geldi. 100 adet plastik saksımızda hazır. Yeni edindiğim türleri Muğla'ya taşındıktan sonra başlayacağım saksılamaya. Saksı renklerinde biraz cesaret edip Kırmızı tonuda kullanmaya karar verdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lacunosa ''Eskimo'' yu bugün 4 kök olarak kalıcı saksısına aktardım. 2 ayrı kökte süpriz tomurcuk oluşumu var. Kırmızı saksıda yakıştı doğrusu ![]() Çeliklerin köklendiği ve gelişim gözterdiği cephe Güney-Batı su isteği Lacunosaya göre biraz daha fazla, gelişimi kıyasla ''Eskimo'' daha hızlı büyüyor. Saksı değişimi nedeniyle 4 gün kadar gölgede bekleteceğim sonra yine aynı cepheye eski yerine alacağım... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Sayın Missmenas ; yazmadan edemedim, Eskimo lar çok güzel olmuş. ![]() '' Hoya lacunosa ''Eskimo'' yu bugün 4 kök olarak kalıcı saksısına aktardım. 2 ayrı kökte süpriz tomurcuk oluşumu var. Kırmızı saksıda yakıştı doğrusu '' bu kısıma da kesinlikle katılıyorum.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Hoya blashernaezii yi bugün bambu merdivenine kavuştu. Üzerinde 2 tane çiçek sapı gelişimini sürdürüyor. Bulunduğu cephe Güney-Batı bütün kış direk güneş aldı, havaların ısınmasıyle birlikte süzülen güneş alıyor perde arkasından. Suyu pek fazla sevmesede üzerine su püskürtülmesinden çok hoşlanıyor. Nisan 2011 de Tayland'dan Apodagis den edinmiştim... (Çiçek açmış hali netten alıntıdır) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sn. missmenas kaç gündür hediye gelen hoyanın adını bulmaya çalışıyordum.. Sizin sayfanıza bakınca gördüm.. Hoya paucifloraymış.. Başka bir başlıkta tek çiçeklileri çok sevdiğinizi yazmışsınız.. Bu sayfada da fotoğrafını gördüm de, bana niye cazip gelmedi bilmem.. ![]() Bendeki henüz bir karış boyunda, sizin bitkiniz oldukça büyük, bu yıl çiçek açmış mı biliyor musunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis, Hoya pauciflora yı evet gerçektende çok seviyorum. Tek çiçek açması haricinde sanırım zor olmasından kaynaklanıyor. Antalya'nın sıcakları için ideal bir tür değil, İzmir'de yaşıyorsanız Size önerim Klimalı bir ortamda Yaz sıcaklarını atlatmasını sağlarsanız sürgünlerini krurutmaz. Bendeki henüz çiçeklenmedi, kimbilir belkide ilk Sizden göreceğiz bu güzel türün çiçeklerini ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
''Eskimo'' çok güzelmiş.Çok Soğuk mu seviyor?.. ![]() Bence de Hoya pauciflora güzelmiş. Güle güle büyütün arkadaşlar. Bunun çiçekleri, Diğer tek çiçekli, çam yaprağı gibi olan (adını hatırlayamadım. ![]() Düzenleyen agozce : 14-06-2012 saat 01:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Ayse, tarif ettigin cam yaprakli hoya " Retusa " olsa gerek. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili Jezebel, Bu görüntüler Sizin için ![]() Hoya patella ''Pink'' , (Çiçek açmış hali netten alıntıdır) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Hatice hanım benim yolladığım Latifolia değil bu.. ![]() İlaç ismi için teşekürler.Alacağım. Haklısınız böceklenmeden ilaç yapmak gerek. Ev yapımı ilaçlar hoyalarda işe yaramıyor bence... Benimkiler de unlu bitten kurtulamuyor. 1 mt. sürgünler kurudu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Hoya Kerrii... Sizler için ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Hoya lasiantha ve Hoya praetorii yine tomurcuklarını açmak için gayretler içerisinde... Herdefasında budefa açacak diyorum, ama nafile... Bakalım hepbirlikte göreceğiz sonucunu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Yalnız ben bunlara aşık oldum çiçek açmış hali süperrrr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Hoya kerrii nihayet açtı, devasa yapraklı olunca açan çiçekleri minnacık kaldı. Sanki dalını tutturmak için takılan toka gibi, o kadar şirin ve narinki ![]() Ancak şimdi Dilaver Bey'in sözlerini anlayabiliyorum. Çiçeklerini görmedenmi çelikleyeceksin olmuştu sözleri. Dilaver Bey nerelerdesiniz kulaklarınızı çınlatıyorum ![]() Sakın kokusunu sormayın ![]() ![]() Hoya kerrii nin, yanından ayrılıp diğer açmış hoyaların çiçeklerine iyiki sizler güzel kokuyorsunuz demek oldu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Sevgili missmenas 40. sayfadan tekrar bakarak sona geldim hepsi tek kelime ile muhteşem ellerine sağlık baktıkça hepsine sahip olmak istiyor insan ama ne mümkün ne yerim nede bütçem müsayit değil güle güle sefasını sür hepsinin emeklerinin karşılığı bol çiçek ve çelik olsun komşuda pişer bizede düşer sevgiyle kal sevgili arkadaşım .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Hoya kerrii hala açık, biraz dahada güzelleşti sanki çiçekleri... ![]() Hoya lasiantha bu defa tam anlamiylen açmaya niyetlendi... ![]() ![]() Hoya preatorii yine döküyor tomurcuklarını üstelik 2 saksıdada aynısını yapıyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Hoya carnosa ''White'' sade bir güzelliğe sahip ![]() ![]() ![]() Hoya davidcummingii yi epeyce bir bakımdan sonra hayata yeniden bağlandı. Sevgili agozce, bana mutluluğu yaşattığın için birkez daha Teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|