agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)

Beğeni Düzeni5112Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-08-2011, 12:38   #811
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi missmenas Mesajı Göster
Sevgili Perihan Hanım,
hoya obscura nın kokusu gerçektende çok güzel. Yapraklarının büyük ve sarkıcı olması gösterişli çiçekleride bir o kadar güzel. çiçek açması tam 1 yaşını doldurunca açıyor.
Dilerim sizinkilerde açar, harika duyguyu sizde yaşarsınız.
Benim Hoyalardan birkaç görüntü.

Eklenen Resimler

sibelim ve Denizardacan beğendi.
Perihan Bayram Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2011, 12:46   #812
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram Mesajı Göster
Benim Hoyalardan birkaç görüntü.
<hoyalarım gelişiyor

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2011, 12:52   #813
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Hoyalarım ve biraç güzellik.

Eklenen Resimler

Eski 26-08-2011, 13:17   #814
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Çok güzel açmışlar Hatice hanım,maşallah.Benim hoyalar büyüyorlar ama içlerinde iki tane kocaman olmuş Cornosa var,onlar ne zaman açacak bilmiyorum ve sabrım tükendi,hele böyle sizlerde açılmış görünce.Birtanesinde tomurcuk koçanı var ama hiç büyümüyor.Sevgiler.

Eski 26-08-2011, 19:43   #815
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Perihan Hanım Maşallahınız var, Çok kısa bir sürede bu kadar büyütebiliyorsanız hoyaları. Çiçeklerinide yakında görmeniz mümkün olacak. Önümüzdeki bahara lacunosa ve kerri çiçek açar.
Hoya carnosalarda çiçek saplarının tomurcuk büyütmedeki tembelliği malum. Geçen kış çiçek sapı vermişti Kırmızı Carnosa hala açacak beklemekteyim. Sabır gerektiriyor, Hoyalarınız ve diğer Çiçekleriniz bellki sevildiklerini ve bakımlarını inkar etmemişler.
Minnacık gönderdiğim hoyaları böyle albenili görünce iananınki çok Mutlu oldum. Teşekkürler misafirlik için... Gelecek yaz Mersine geleceğim, kimbilir hoya çiçeklerinin arasında karşılıklı bir kahvenizi içerim...

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 26-08-2011, 22:03   #816
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Perihan hanım, hoyalarınız çok sağlıklı, güle güle büyütün. En kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz dilerim.

Ayrı bir sayfa açarsanız, oradan rahat rahat gelişmlerini akip eder,arşiv oluşturursunuz.

Hemde Sayın missmenasın sayfası bölünmemiş olur.

agozce Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-08-2011, 15:06   #817
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Alıntı:
Perihan Hanım Maşallahınız var, Çok kısa bir sürede bu kadar büyütebiliyorsanız hoyaları. Çiçeklerinide yakında görmeniz mümkün olacak. Önümüzdeki bahara lacunosa ve kerri çiçek açar.
Hoya carnosalarda çiçek saplarının tomurcuk büyütmedeki tembelliği malum. Geçen kış çiçek sapı vermişti Kırmızı Carnosa hala açacak beklemekteyim. Sabır gerektiriyor, Hoyalarınız ve diğer Çiçekleriniz bellki sevildiklerini ve bakımlarını inkar etmemişler.
Minnacık gönderdiğim hoyaları böyle albenili görünce iananınki çok Mutlu oldum. Teşekkürler misafirlik için... Gelecek yaz Mersine geleceğim, kimbilir hoya çiçeklerinin arasında karşılıklı bir kahvenizi içerim...
Hatice hanımcığım,dört gözle beklerim,hem belki bikaç yeni çeşit daha isterim senden,kırmızı cornosayla birlikte bende olmayan renk ve çeşitlerden haberim olursa çok sevinirim.

Düzenleyen Perihan Bayram : 27-08-2011 saat 20:20 Neden: kelime hatası
Eski 27-08-2011, 15:10   #818
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce Mesajı Göster
Perihan hanım, hoyalarınız çok sağlıklı, güle güle büyütün. En kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz dilerim.

Ayrı bir sayfa açarsanız, oradan rahat rahat gelişmlerini akip eder,arşiv oluşturursunuz.

Hemde Sayın missmenasın sayfası bölünmemiş olur.
Sevgili Agozce;Hatice hanım kendi yolladığı hoyaların gelişimini görmek istemişti o yüzden sayfasına yükledim,beğendiğiniz için teşekkürler,sevgiler.

Eski 27-08-2011, 17:10   #819
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi @ysem@ Mesajı Göster
[ATTACH]Eklenti 223632[/ATTACH] selam, bu da benim mum çiçeğim, çiçek veriyor ama çiçekler tam olarak açmıyor, dökülüyor, sebebi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
Sanırın sizin çiçeiniz mum çiçeği değil,ruj denen güzel sarkıcı bir bitki,yıllar önce bende yetiştirmiştim.sevgiler.

Eski 27-08-2011, 20:49   #820
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Hatice hanım hoya obscara yı bir türlü yaşatamadım.Foto da geldiği hali belli çok hırpalanmış ama diğerleri çok iyi çok teşekkürler.

Eklenen Resimler

gtatas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-08-2011, 20:55   #821
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-07-2008
Alıntı:
Bu resimlerde son dk çekildi Hoya cafe'de)
Canım benim, bu kadar yavruyu bu sıcaklarda iyi büyütmüş. bir ara karnı patlayacak diye epeyce endişelenmiştim ve 1 haftası daha vardı doğuma.
Hatice hanım bu bıdıkları daha yeni görüyorum valla unuttum bakıp maşallah demeyi.Şimdi kocaman bir maşallah gönderiyorum.Allah nazarlardan saklasın hepsini tek tek ısırıyorum.İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

gtatas Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-08-2011, 21:48   #822
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-10-2010
Galeri: 2
Orda bir kafe var uzakta, gittikce yaklasiyoruz.... Ve karsimiz da Hoya Kafe...

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
karalale Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-08-2011, 21:55   #823
Ağaç Dostu

Ve... kapidan iceri giriyoruz. Görüyoruz ki, Hatice hanim da Sirin anne de cok mesguller ama bir o kadar da tatlilar.... Hoya kafe gezisi basliyor. Orda olmaktan cok büyük mutluluk duydum. Bin parcaya bölünüpte böyle ayakta dimdik durdugu icin Hatice hanimi tebrik ediyorum. Simdi resimlerle geziye devam diycem ama mutlaka gidip görün derim. Tekrar tesekkürler Hatice hanim....

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 27-08-2011, 21:59   #824
Ağaç Dostu

Devam edelim.....

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 27-08-2011, 22:04   #825
Ağaç Dostu

Biraz daha.... Son resim cok hos.... Uykucu haric tüm minikler yemekte. Hatice hanim olmasa ac kalicak valla.

Eklenen Resimler

Eski 27-08-2011, 22:06   #826
Ağaç Dostu

Sevgili Karalale,
Çok güzel bir giriş yapmışsınız. İlkinde olduğu gibi habersizce yakalandım. Görende hep internetinbaşında sanacak beni Teşekkürler Ziyaret için. Ve resimlerde çok güzel.

Eski 27-08-2011, 22:16   #827
Ağaç Dostu

Hatice hanim, bence o masanin basindan hic kalkmayin. Yeni bilgiler, yeni hoyalar edinin ve bilgilerinizi bizimle paylasin. Bir cok kisinin hoya ufkunu actiniz siz. Sirin cigin resimlerini kendi sayfasin da paylasicam.... Asiyenin celikleri, h. diversifolia ve h. pachyclada icin tekrar tesekkürler, selamlar....

Begonyam beğendi.
Eski 28-08-2011, 14:00   #828
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gtatas Mesajı Göster
Hatice hanım hoya obscara yı bir türlü yaşatamadım.Foto da geldiği hali belli çok hırpalanmış ama diğerleri çok iyi çok teşekkürler.
Sevgili Gtates,
Hoya obbscura için üzülmeyin lütfen devamı var daha yine gönderirim.
Sevgiler

Eski 28-08-2011, 14:07   #829
Ağaç Dostu

Hoya Obscuranın tohum kapsülleri dün açıldı. Çimlendirmek için bayram sonunda göndereceğim. Bayram tatiline denk gelmesi iyi olmadı, ama 2 ay tohumlar tazeliğini koruyabiliyorlarmış.

Name:  DSCF2668.jpg
Views: 720
Size:  55.0 KB
Name:  DSCF2675.jpg
Views: 728
Size:  41.7 KB
Bu Çekirge türününde böyle çirkini görmemiştim, Tek bacağı eksik Dün Akşam penceremize yapışmış, hoyalarıma Kedinin ciğere baktığı gibi bakıyordu Tabiiki öldürmedik, Balkondan aşağı attık, tek bacaklı olmasına rağmen uçabiliyordu....

Name:  DSCF2641.jpg
Views: 741
Size:  27.4 KB
Name:  DSCF2643.jpg
Views: 724
Size:  21.2 KB

Denizardacan beğendi.
Eski 29-08-2011, 15:05   #830
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-10-2009
Galeri: 15
Merhaba Hatice ablam,
Size teşekkür etmeden önce bu konuda geç kaldığım için çok özür diliyorum.
Taner Abim gel seni bir yere götüreceğim dediği zaman, hiç düşünemiyeceğim bir yere gideceğim aklımın ucundan bile geçmemişti. Zira Taner abim her zaman ilginç yerlere götürdüğü gibi yine öyle bir yerdir diyerek gidelim abicim demiştim. Karşıdan dur bakalım bir cafeye geldik içeride ne vardır acaba diyerek merdivenleri çıkıp kapıya geldiğimde kalakaldım. Bu yarattığınız cennete kapıdan girer girmez şaşkın şaşkın baktığımında farkında olmuşsunuzdur sanırım. O ne cenettir öyle, ne anlatmaya söz, ne de dinlemeye kulak yetmez.
Sizinle ilk defa karşılaşmamıza rağmen kırk yıllık dostmuşuz gibi ağırlamanız, doyum olmaz sohbetiniz, ikram ettiğiniz tadı damağımda kalan topalak yemeğiniz, hele hele Cafenin ortasında sere serpe yatan dünyalar tatlısı Şirin ve 8 yavrusunu karşıdan da olsa doya doya sevdiğim için nasıl teşekkür edeceğimi hala bilemediğim ve ne yapmam gerektiğine, ne yazmam gerektiğine karar veremediğim için geciktiğimi bilmenizi istiyorum. Onun için Özür diliyorum sizden. Bu kadar hoyayı birarada hiç görmemiştim. Hala aklım cafede. Ama ne yazık ki fotoğraf makinamı valizimde unuttuğum için tek bir kare fotoğraf çekemediğime üzülüyorum. Bir dahaki sefere acısını çıkartırım inşaallah.
Buradan Hoya severlere de sesleneyim müsaade ederseniz, Bu Cafeyi görmeden Hoya sevdiğinizi, kolleksiyon yaptığınızı falan söylemeyin, GİDİN VE GÖRÜN. Sonra, sonrasını siz düşünün.
Bundan sonrada inşaallah Antalya' ya her geldiğimde izin verirseniz mutlaka uğramak isterim. Sonsuz teşekkürlerimle Hatice ablam.
Ellerinize, kollarınıza, emeklerinize sağlık, gönlünüze sağlık, cennetiniz hiç solmasın İnşaallah.

Denizardacan beğendi.
mrmusti Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2011, 16:22   #831
Ağaçsever

refiye's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2011
ben resimlere bakarken mest oldum... bu güzelliği yakından görmek ne kadar muhteşem birşeydir kimbilir )

refiye Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 29-08-2011, 18:19   #832
Ağaç Dostu

Sevgili Mrmusti,
Övgü dolu sözleriniz için öncelikle Teşekkür ederim. Bizler doğada yaşayan hertürlü canlıyı bitkileriyle hayvanlarıyla seven kişiler olarak Doğuştan Dostuz biz...
Kaldıki Taner Bey Seveceğin bir Misafir demesi zaten yeterliydi. Onların Sevdiği ve Saydığı kişiler benim nezdimdede aynısıdır. Çok Değer verdiğim bir Aile Taner bey Eşi Tülin hanım oğulları muzo.
(dün akşam yine beraberdik Tülin hanım yoktu sadece)
Topalak Yemeğimize gelince, arada bir böyle sohbetlerimizde gelecek sefere ne güzel bir yemek olur diye, sık sık yemeklerden konuştuğumuz oluyor. Birdahaki sefere şu yemeği yiyelim şu güzel olur bu güzel olur diye öyle unutulmaya yüz tutmuş yemekleri birlikte yiyoruz ve çok keyifli oluyor. Taze rezeneyi iyiki bulamamışım Yoksa topalağı kaçırırdınız bir önceki hafta yiyecektik toplağı
Asıl ben Sizden özür dilerim Eşimlede tanışma fırsatı yaratamadım sizin için çok yoğun olduğundan dolayı cafeye uğramaktan hep çekinir, takılıp kalıyorum söz verdiğim projeleri zamanında yetiştiremiyorum diyor. Bir dahaki Gelişinizde Söz Size Arabaşı yemeği yapacağım.
Sessizcede olsa Sizin Sayfanızı hep takip ediyorum zaten, agaclar.net'ten tanıyor olmamda ayrı bir güzellik kattı gelişinize ve tanışmamıza.
Ne zaman isterseniz kapım hep açıktır, güzel dostluklar günümüzde nadir bulunabiliyor çünki.
Ben çok Mutluyum, Sizin gibi bir Dost edindim. Gelecek Yaz yine bir Ege Tatilimiz olacak kızımla mutlaka uğrayıp Sizin Kaktüs Cennetinizde bir kahvenizi içek isterim.
Sevgilerimle

Denizardacan beğendi.
Eski 29-08-2011, 23:02   #833
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi refiye Mesajı Göster
ben resimlere bakarken mest oldum... bu güzelliği yakından görmek ne kadar muhteşem birşeydir kimbilir )
Sevgili Refiye hanım,
toplantı tarihimiz olan 8 ve 9 ekimde hoyalar arasında doyumsuz sohbetlere yelken açmak isteyen herkes aramıza katılabilir. Bu tanışma toplantımızda Sizide aramızda görmekten memnun oluruz.

Eski 02-09-2011, 18:30   #834
Ağaç Dostu

gulshenisa's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2008
ya ben 1 aydir yoktum neler olmuş neler.maşallah hatice abla çok şekerler...tebrik ederim senisa şirinide.bu arada benim hoyalar yerlerini çok sevdiler yokluğumdada babaanemiz çok güzel balmış tüm dediklerimi yapmış sağolsun.tabi iş böyle olunca benim hoyalar çıldırmışlar kerii süpriz yapmış bana çiçek açaçak inşallah bugünlerde.1 metreyi geçenler var.işin komik tarafı bu kızlar hala minik saksıdalar.değiştirmesemmi nebu arada bayramınız kutlu olsun sizin ve tüm ağaçlar.net dostlarının..

gulshenisa Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 02-09-2011, 21:26   #835
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Ablacım hiç yokmu sergileyeceğin bir değişiklik Merakta bırakma bu kadar uzun

Agozce ablacım Hoya sp. Bogor'a benzettim. Bir bak istersen.

Fatih Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 04-09-2011, 17:47   #836
Ağaç Dostu

Sevgili Agözce,
sormuş olduğunuz Hoya sp. bogor .
Maşallah yaprakları çok güzel kalınlaşmış ve canlı duruyor. İnce uzun sürgünlerde yaprakların dip kısmından karşılıklı incecik çıkıyor çiçek sapları ve çok hızlı tomurcuklanıyor. Kısa zamanda çiçeklerinide görmeniz dileğiyle....

Eski 08-09-2011, 21:13   #837
Ağaç Dostu

bettyycim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2010
Sevgili misnemas söz verdiğim resimleri ekliyorum

hoya nummularioides
Name:  CIMG6247.jpg
Views: 605
Size:  32.5 KB
Name:  CIMG6248.jpg
Views: 626
Size:  44.6 KB

hoya serpens

Name:  CIMG6256.jpg
Views: 647
Size:  43.0 KB

hoya fungii

Name:  CIMG6261.jpg
Views: 666
Size:  37.7 KB

hoya glabra

Name:  CIMG6254.jpg
Views: 653
Size:  52.9 KB

bettyycim Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2011, 21:23   #838
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Bu sabah açan carnosa.

Sayın mismenas 10 ayda diatomit'te açan carnosa[ATTACH]Name:  IMG_0739.jpg
Views: 601
Size:  57.6 KB[/ATTACH]

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Şevket Yaşar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 08-09-2011, 22:34   #839
Ağaç Dostu

agozce's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2007
Galeri: 4
Çok güzelmiş....

agozce Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 09-09-2011, 13:37   #840
Ağaç Dostu

Şevket bey, bu ne güzel bir süpriz böyle Maşallah çok güzel ve sağlıklı. Kutlarım Sizi, başardınız sonunda azmin elinden kurtuluş yok... Benim içinde koklayın lütfen, hatta akşam yemeğinden sonra yanında birde keyif kahvesi içilir bu güzelliğin kokusunu içinizize sindirerek, iyide gider doğrusu
Bende Asiyenin çiçeklerini yükleyeyim, kıskandımmı ne? oysa ne zamanım var nede moralim. Şirinin sorunlarının üstüne birde eşimin kuzeninin vefat haberi, yıprattı bizi biliyorum giden geri gelmiyor ama insanın elindende birşey gelmiyor.
Bana 1 hafta gibi bir süre verin lütfen birçok gelişmeler var hoyalarımda, resimlerini yükleyeceğim. Birçok hoyalarımdan çelikler aldım, değişik türler edinmek isteyenlere duyurulur. Yakında resimlerinide eklerim.
Hoya bogor yine çiçek açmak üzere, Şirinle ilgileneceğim diye ihmal ettim birçoğunu döktü sadece 1 tane çiçek açacak bu defa.

Eklenen Resimler

Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025