![]() |
|
![]() |
#421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2012
|
Bu boyda tomurcuk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşımının hediyesi, onun için de anlamlı , anılı türü Fungii en sağlıklı ve hızla gelişen çeliğim olmuştu... ![]() Bu fotoğraftan sonra ilk süslü yapraklarını verdi, büyüdü gelişti. Saksıya almaya karar verdik. Toprak dağılmadan, kökler hırpalanmadan transfer etmeme rağmen her geçen gün kötüye gitti. Önce yapraklarını kaybetti sonra da gövde kurudu. Sevdiklerime veda edemeyenlerdenim ![]() Hiç dikkat etmemişim, bakmamışım ![]() ![]() Terketmemiş Fungii'im beni... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Sevgili maki01 , son kareyi görünce çok mutlu oldum inanın. Bende kolay kolay bırakamam , kaybedeceğimi bilsem bile . Benzer duyguları yaşadığım için sevincinizi hissedebiliyorum. Çiçeklerinide görmeniz dileğimle , |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01, Ben de çok mutlu oldum. Yılmayıp sevginle besledin Fungii' yi, asla bırakmadın verdiğin emeği takip ettim. İşte asıl mutluluk burada başlıyor, biz hoyaseverlerin tutkusu! Fungii nin seni mutlu etmesi, bir kez daha mutlandırdı beni.. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım, mucize gerçekleşmiş. Yaşamasından umut kesilmiş bir hastanın hayata tutunmasını hatırlatıyor. Umut veren bir görüntü, paylaştığın için teşekkür ederim. ![]() Benzer durumdaki hoya keriim için umutlandım. Hatta iki yaprağı sarı da olsa duruyor. Ben de sera uygulayayım bakalım. Ya tutarsa? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Ağaç Dostu
|
Sayın maki01.Merhaba. Bak şimdi beni de mum çiçeği hevesi sardı iyi mi? ![]() Zaten herşey bir hevesle başlar.Mum çiçekleriniz çok güzel ve çok hoşuma gitti.Kısa zamanda benimde mutlaka edinmem lazım. Yakından çektiğiniz fotoğraflara bakınca çok değişik geldi.Ayrı bir güzelliği varmış mum çiçeğinin.Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Ağaç Dostu
|
Saksı değişiminden sonra toprak üstünde kuru dalları kalan fungiimi vedalaşmak üzere elime aldığımda, verdiği minicik sürgünle "Hey , napıyorsun!!!" demişti ![]() ![]() Ve bugün ![]() ![]() Yandaki turşu kavanozunun içinde en sevdiğim tür olan serpensten minik bir çelik var, masuscuktan teraryum ortamında kendileri ![]() ![]() Onunla birlikte sevgili yeşillim'den gelen cv chouke da sıcak yaz aylarını çok sevdi. 3-5 tane tomurcuk var üzerinde ama büyüyemedi bir türlü ![]() ![]() Ve cv mathildem , tembel hoyam. Sarkıttım olmadı, sardırdım yine olmadı, hala çiçek belirtisi yok kendisinde ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Ağaç Dostu
|
2010 yılında Yurtdışına Ortak Siparişle gelen lacunosam topraklı ortamda sağlıklı gelişemeyince zaten az gelişmiş köklerini topraktan arındırarak topraksız ortama transfer etmiştim. Bu ortamı çok sevdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Ağaç Dostu
|
Aleya siparişimiz ile gelen çeliklerimi, diğer çeliklerimle birlikte aynı toprak karışımına ve perlite diktim . Ev soğuk olduğu için sera yöntemini uyguladım. Toprak karışım perlit, sardunya toprağı, orkide toprağı ve az bir miktarda yarasa gübresinden oluşuyor. Bu karışımda elimde olan malzemeleri kullandım, sonuçlarını birlikte göreceğiz. Eklenti 459272 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-09-2013
|
Sn Maki01 o kadar güzellerki maşallah nesefim kesildi. Allah nazarlardan saklasın yenileride güle güle büyütün. Darısı benim bebklerime ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-08-2007
|
Maşallah Dilara abla,hoyaların çok güzeller çiçekli çiçeksiz hepsinin hikayesi ayrı,mum çiçeği tadında,gelişmeleri takipteyim.sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2013
|
Sevgili maki01. Hoya sayfanızı yeni gördüm. Bunca zaman nasıl oldu da fark etmedim, bu güzellikleri neden daha önce görmedim diye kendime çok kızdım. Hemen sık kullanılanlara ekleyip hayranlıkla okudum. Ben de Adana toplantısından sevgili Smiy'den aldığım hoyaları köklendirmeye çalışıyorum. Cornasam köklendi. Tricolor'umun toprağını bile eşelemeye korktuğumdan köklendiğini anlayamıyorum ama kurumaması bile benim için önemli. Gevezelik ettim ama heyecandan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih Kerriinin bugünki durumunu merak ediyordu, buyrunuz ![]() ![]() Küçük saksıdan tembellik ederek kocaman bir saksıya alınca uzun bir süre çiçek görmem mümkün olmadı. Nihayet yeni sürgünlerde çiçek sapları belirmeye başladı. ![]() Şarj azaldığı için çekim kötü oldu , kusura bakmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi hatırladım, oğlunuz yurtdışından getirmişti değil mi? Güzel gelişmiş, hem de bayağı bir güzel.. Zaten ilk çiçeğini Adana sıcaklarında vermişti diye hatırladım. Darısı bu yaz ikinci sefere olsun. Sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Bu yıl ilk kez bu çiçeğe sahip oldum.Çiçek açacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Ağaç Dostu
|
Ablacım çok teşekkürler beni kırmayıp fotoğrafladığın için. Arada sayfaya can gelsin kan gelsin ama değil mi? ![]() Maşallah çok guzel gelişmiş. Benimki de uzamaya karar vermişti benim yaramazlardan biri sürgünü tunek niyetine kullanınca durdu büyümesi. Yeni bir sürgün verdi tekrardan onu büyütmeye çalışıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2015
|
*** sevgili maki bu çelikleri nereden temim ettiniz ben de almak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Sizi tebrik ederim sayın Maki Allah nazarlardan korusun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Merak ettim:Mathildedeki ince uzantılar havai kökler mi? Öyleyse sizin oralarda ciddi nem var demek ki. Hoyalar yaşadı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|