agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya) > Üyelerin Hoyaları
(https)




Beğeni Düzeni351Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-12-2010, 22:22   #11
dkp
Ağaç Dostu
 
dkp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-06-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,513
Gurubumumuzdan sözettim, hepimizin meslek sahibi olduğunu, hobi olarak uğraştığımızı, hedefimizin de çiçek görmek olduğunu söylediğimde gülümsedi, gönderileri hatırladığını ve çok farklı türleri seçtiğimizi, hepsinin şartlarının farklı olduğunu anlattı, her türü ayrı ayrı incelemeli ve uygun şartları sağlamalısınız diyor. Kendi serasında çok fazla çiçek olmuyormuş, tabi ki olmaz, dilim dilim budayıp, tüm dünyaya gönderiyor. Siparişler konusunda da oldukça uzun konuştuk, sonunda ben pes ettim. Birçok türü etraftaki seralardan, arkadaşlarından topluyormuş. En ucuz benim, fiyat budur, siz bilirsiniz, benim sera şartlarıma bağlı olarak Hoya gönderirim, sizin dilediğiniz zaman gönderemem, ücreti peşin alıyorum, diyor.
Ücret ve gönderi zamanı konusunda söyleşimizi şöyle noktaladı. Benden almayın, Ted' e gidin.(Ted Green)

Hoya serasının içinde, farklı bir sera ortamı daha oluşturmuş, çelikleri bu alanda köklendiriyor. Kendisi de farklı ülkelerden alım yapıyor ve anaç olarak yetiştiriyor, sürgünler birbirine karışmış, bir çok sürgün kurumuş, bozulmuş bir çok yaprak mevcuttu, bu sera benim olsaydı yüzde on' u çöpe giderdi. Fazla sulamanın çok zararlı olduğunu, suzuzlulğun da kökleri kurutacağını vurguladı, yurdumuzda ısısnın fazla olduğunu bazı dönemlede klima ile ısıyı 25-30 derece aralığına düşürmemizin gerektiğini söyledi, şaşırmış bir durumda dinliyoruz. Tropikal dedim gülümsedi, güneş görmüyor, orman içinde, yağmur ve nem var diyor.

Serada 20.10.20 gübreyi 1 lt ye 1 grm olarak hazırlıyor ve yağmurlama ile sulama yapıyormuş. Diğer seralarıda gezdik yetiştirdiği bitkilerin çoğu Afrika kökenliymiş. Onun heyecan ile anlattıklarını algılamaya çalıştım ama nafile, ilgi alanım değil ki ! Yetiştirdiği bir çok türü Avusturalya kökenli sitelerden mevsimlik bahçe bitkileri olarak görmüştüm.

Türkiye hakkında bilgi sahibi olmadığına kanaat getirdim. iklimden söz ederken Antalya sözü geçtiğinde, nedir diye sordu, uzatmadık. İzmir' e davet ettim, anlamadı, oturduğum şehir dediğimde, gülümsedi teşekkür etti. Armağanlarımızı bıraktık, her zaman destek vermeye hazır olduğunu söyleyerek biz uğurladı.

Misafir perverliği, ilgisi, cevapları, yardım çabaları, cana yakınlığı, güler yüzü, herşey çok güzeldi.

Peki şimdi, Hoya ve ben, ne olacak ? Ne anladım veya neleri öğrendim ?

Önce sabırlı ve kararlı olmalıyım.
Sonrasında sıra ile araştırma, uygun bütçe, iyi planlama, doğru hazırlık, uygun mevsim veya ortam şartları ve kalan proses kendiliğinden tamamlanıyor.

Hergün büyülteç ile al saksıyı eline evir, çevir... bu sabır değil...

Hatırladığım kadarı ile yazmaya çalıştım..Şimdi sorularınızı cevaplayabilirim.

sibelim beğendi.
dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025