![]() |
1 Eklenti(ler)
Odunlaşmış otsu türlerden bonsai denemeleri.
|
1 Eklenti(ler)
Öğleden sonra biraz daha budama ve telleme yaptım.
|
Tekin bey guzel bir calisma olmus. Surekli pratik calismalarinizdan ne kadar cok yol aldiginiz hemen fark ediliyor.
Resimdeki kucuk kizimiz, sizin gibi bir bonsaicinin yaninda cok iyi bir bonsaici olacagini dusunuyorum. Ona ogreteceklerinizle ve sizin denetimizde yapacagi calismalari "Cocuklar ve Bonsai" basligi altinda paylasirsa, cocuklarin da bonsai ile ugrasabilecegini daha aguzel anlatmis olacagiz. Sevgi ile, hosca kaliniz. |
Belki de bu resimi cocuklar ve bonsai basligina ekleyip kendini tanitabilir. Sizin calismalarinizi izlerken neler dusundugunu anlatabilir.
|
Kokun uzerindeki tum kabuklari cikarip onu zimparalayiniz. Bu kokle bir genc ardic, guzel uyum sagliyacak diye dusunuyorum.
Kolay gelsin. |
Teşekkürler Ali bey kökün ust kısmını ve yan dalların kabuklarını temizledim. Ama kabuklar ana gövdeden daha sağlam duruyor kökün tamamınımı temizlemeliyim sizce.
|
Evet kurumus kokun tamamini temizlemelisiniz.(bunu elinizdeki aletlerle zorluk cekmeden yapabileceginizi dusunuyorum) Sonra her tarafina lime sulphur(sulfur) surulup kuruduktan sonra, yasiyan agacla birlikte topraga dikebilirsiniz.
Toprak altinda kalacak kismina bir de bal mumu surersenis curumeyi tamamen onlersiniz. Kolay gelsin. |
Merhaba, bonzailer konusunda hiç bilgim yok ama öyle güzel ki çalışmalarınız, ellerinize sağlık gerçekten hayran olunmayacak gibi değil. :eek: Şunu merak ettim, acaba çürür dedğiniz hangi kısım öğrenebilir miyim Ali bey? Ölü ağaç kısmının kök bölgesi diye anladım ama..Doğrumudur?:mad:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın erbek 164 nolu mesajımdaki resimler tek bir kuru gövde olup onun temizlenmesini ve emperie edilmesini anlatıyor Sayın hocamız.
Bu kuru gövdeye canlı bir fidan adepde edip onun la beraber bütünleşmesini sağlayacağız ve çook uzun yılar canlı fidanla berbaber kalacağı için kuru dalı korumaya almamız gerekiyor. Buda çeşitli emperie malzemelerle yaplır lime sülfüt, Bezir yağı, veya malzemenin orjinal yapısını bızmadan içine işleyerek su geçrimsizlik sağlayan çeşitli marka şevfaf malzemeler. Bu ara daha önce hazırlamış olduğum saksıya uygun fidaba karar verdim ve ona göre bir hazırlık yaptım. bu konudaki vereceğiniz değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. Bu çalışmalarımı bitmeden yayınlıyorum amacım hem sizlerin fikrini almak hemde diğer arkadaşlarımıza fikir verir ümidiyle. Adı yelkenli düşünüyorum yakışırmı ne dersiniz. |
Ellerinize sağlıkk çok güzeller maşallah diyorumm nazarımız değmesin :)
Şu finaller ve staj sonrası bende yapmayı düşünüyorum. |
Teşekkürler Sayın ziraatçi63 inşallah kısa zmanda başlarsınız brn şimdiden aramıza hoş geldiniz diyorum.
|
Hoşbulduk ,başlarım başlamasına ama sanırım sizi de rahat bırakmam bu çalışmalarımda umarım bana yardım edersinizz
|
Tabi ki sitedeki tüm arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.
|
Şimdiden teşekkür ediyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl taş saksıya aldığım Ligistrum bu yaz baya kendini toparladı arkadaşlar.
|
Hoş ve güzel bir çalışma olmuş tekin bey.Elinize sağlık.
Saygılar |
Teşekkürler Sayın bonsaisan kardeşim
|
Tekin bey tas saksinizla kurtbagri guzel bir uyum icerisinde.
Kurtbagrinin uzayan surgunlerini surekli budayip uzamasina izin vermeyiniz ki agaciniz daha toplu daha guzel dursun. Belki bir yil sonra da yaprak kucultmek icin yaprak budamasi yaparsiniz. kolay gelsin. |
Çok teşekkürler Sayın Ali bey sürekli alıyorum uclardan ama coşmuş tekrar çıkıyor bende çıktıkca alıyorum inşallah sizin dediğinizgibi dallanmayı sağlarım.
Dediğinizbi seneye de yaprak küçültmeyi deneriz nşallah. Şimdilek saksısına alıştı gibi. |
Alıntı:
Fidan aşağı ya da yukarı eğik yerleştirilerek eğim verilse daha güzel olmaz mı? Aklıma takıldı:rolleyes: Bu arada bonsai çalışmalarınız yanında saksı çalışmalarınız da takdire şayan, kutlarım . |
1 Eklenti(ler)
Selamlar asma çeliklerinden iki yıl önce dikmiş olduğum fidanlar baya gelişti yavaş yavaş bonsai adayı olma yolunda ilerliyor.
|
Evet guzel birer bonsai olacaklar uzerlerindeki uzum salkimlari onlari daha da cekici yapacaktir.
|
5 Eklenti(ler)
Teşekkürler Ali bey geçtiğimiz şubatda ektiğim inci ve asma çelikleride baya güzel oldular sanırım seneye onlarda baya şenlenecekler.
|
4 Eklenti(ler)
Kütük incir köklendi ama Yeni sürgünü dibdien verdi kuruyan gövdeye tanuki gibi adepde etmeye çalıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu sukulent de sanki bonsai ye dönüşüyor.
|
Tekin bey sukulentiniz çok güzel görünüyor. Elinize sağlık
|
Tekin bey sizin incir fidaniniz ile linkteki incir fidani arasinda, sanirim bir benzerlik var :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9697 |
Teşekkürler Yasemin hnm uzun zamandır yazmıyordunuz hoşgeldiniz. Bonsai çalışmalarınıza devam ediyorsunuzdur inşallah.
Sayın Ali bey evet linkdeki incir ile benzerlikleri var. Aslında ben martda çeliklemiştim bu kütüğü istediğim yerden sürgün verdi ama kurudu altdan sürgün verdi. Bende kalın gövdeyi oyup yaşlı bir ağaç görüntüsü vermek istiyordum altdaki sürgün ağır basınca bari kendine yama yaparak tanuki olsun istedim bakalım ileride nasıl bir hal alacak inşallah güzel bir BONSAİ olur. |
merhaba tekin bey. çalışmalarınız çok güzel. bende de bonsai merakı başladı. ve sizlerin çalışmalarına bakarak kendime yol çizmeye çalışıyorum. şu anda köklenmekte olan söğüt çeliğim var. kolay köklendiği için söğüt seçtim. siz incirle de çalışıyorsunuz. onunda köklenmesi kolay oluyor. ben de birkaç tane incir çeliği köklendireceğim. gördüğüm kadarıyla şekil vermesi kolay bir ağaç. benim gibi acemilerin hatalarını kabul eder diye düşünüyorum. sizin de bitmiş söğüt ve incir çalışmalarınız var mı acaba? teşekkürler.
|
Sayın bonsaiseven öncelikle aramıza hoşgeldiniz henüz bitmiş bir bonsaim yok ne yazıkki. Sizinde dediğiniz gibi bizde yeniyiz ama yol almaya başladık sanıyorum.
İncir ile ve elime geçen her fidanla çalışıyorum ne kadar çok çalışma okadar tecrübe oluyor. Sizde değişik türlerrle denemeler yapmalısınız sadece şimdilik Çam ve Sedir türlerinden uzak durun birde acerpalmatum 'dan |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025