agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bonsai Çalışmaları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/)
-   -   Harun Parlak / Bonsai denemelerim (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bonsai-calismalari/6348.htm)

vyssera 07-03-2008 20:57

Tekin bey, hem fidanlıktan aldıklarınız, hem de memleketten aldıklarınız güzel ağaçlar. Sanırım gürgen türleri olsa gerek, ağaçlarınız. Kayının tomurcuğu daha uzun olur. Bizde de ehil istiriç, yabani istiriç derler o ağaçlara. İnşallah yaşar ve iyi olurlar. Kolay gelsin.

Harun Parlak 07-03-2008 21:05

Teşekkürler Sayın vyssera inşallah yaşarlar yaşamaları için elimden geleni yapacağım gerçi şu an yaşamamaları için hiç bir sebep yok köyde kar vardı henüz uyanmamışlar köklerde iyi umarım başka sorunlar çıkmaz.

vyssera 07-03-2008 21:27

Sizin tecrübelerinizle yaşayacaklarına eminim. Bu arada, tecrübesi olmayan arkadaşların, kendi bahçelerinden bile olsa ağaç sökmemelerini tavsiye ederim.

Harun Parlak 07-03-2008 21:34

Haklısınız Sayın vyssera kesinlikle özel arazilerinden ve bilinçli şekilde köklere zarar vermeden
hatda mümkünse acele etmeden etrafını açarak belli bir toprakla beraber kaldırmak lazım.

bonsaisan 08-03-2008 13:47

Tekin beyin bu güzel orman çalışmasını görsel olarak biraz da ufak dokunuşlar ile orjinal gördüğünüz şeklinden renk ayrımı ve bir takım düzeltmelerini yaparak hoş bir yapı kazandırdığıma inanıyorum.

http://img383.imageshack.us/img383/6555/tekinmk9.jpg

Ali H. ALI 08-03-2008 14:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tekin (Mesaj 212284)
Selamlar arkadaşlar bir kaç günlüğüne karadenize doğru gitdim orada tapulu kendi arazimizden bir kaç fidan getirdim sizlerle paylaşmak fikirlerinizi almak istedim önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Tekin bey, ozel mulkunuzden soktugunuz agaclariniza bu yil hic bir budama yapmadan sulamalarina dikkat edip yeni yerlerine alisip uyum saglayip yasamalarini saglayin. Onumuzdeki yil istediginiz gibi budayip istediginiz tarzlari yaparsiniz.
Size bol sanslar diliyorum.

Harun Parlak 08-03-2008 17:01

Sayın bonsaisan çok çok teşekkürler elinize sağlık resim daha netleşmiş ve çok güzel görünüyor.
İnşallah ileriye doğru kendini toparlayınca daha güzel form alır.
Sayın Ali H. ALI uyarınız için çok çok teşekkürler bu gün bir kaçını budama yaptım ama bu uyarınızdan sonra diğerlerini olduğu gibi bırakacağım.
Şu an tek tesellim söküm yapar iken etrafnı boşaltıp bonsai saksısına girmeyecek kadar toprakla kaldırdım söküldüklerinin pek farkında değiller.

Harun Parlak 08-03-2008 17:51

2 Eklenti(ler)
Budama yapılmış halleri.

Harun Parlak 10-03-2008 16:21

4 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar bugün yaptığım bir iki çalışmamı sizlerle paylaşmak istedim.

berduray 10-03-2008 23:19

Dün koçtaş'taydım şöyle bonzailere bir bakayım dedim..

İnanın sitemizin amatörlerinin çalışmaları bile kat kat güzel,hepsi can çekişiyordu zavalllıların.

O teller kimbilir ne zaman takılmıştı, dalların içine girmişti.Çok üzüldüm, bunları bizim arkadaşlara versem de adam etseler diye düşündüm.

Cesaretli çalışmaları için tüm bonzaici arkadaşları kutluyorum.
Bir gün ben de mutlaka hepinizin fikirlerini alarak bir deneme yapmak isterim,
Ali Hocamız'ın yanında haddim değil ama...

bepsi 11-03-2008 12:37

Merhaba Tekin bey. Çalışmalarını hayranlıkla izliyorum. İnanın gözlerimi alamadım. Maşallah diyelim ne kadar güzel çalışmalar öyle. Başarılarınız devamını diliyorum. Umarım bir gün gelir bende sizin gibi bu tür çalışmalar yapabilirim. Sizleri izlemeye devam...

vyssera 11-03-2008 12:48

Özellikle ilk ağaç çok güzel olmuş Tekin bey, elinize sağlık.

Harun Parlak 11-03-2008 18:42

Sayın berduray (İnanın sitemizin amatörlerinin çalışmaları bile kat kat güzel,hepsi can çekişiyordu zavalllıların.) bizleri bunlardan daha başarılı görmen inanın beni çok mutlu etdi demekki yavaş yavaş ilerliyoruz çok teşekkürler görüşleriniz için.
Sayın bepsi denemelerimi beğendiğinize sevindim inşallah daha iyilerini yakalarız.Eminim bu çalışmalara devam etdikce sizde iyi yol alacaksınız biraz zaman biraz okuma ve izleme birde benimgibi bu hastalığa yakalanırsanız ki öğle görüküyor. 1 yıla kalmaz daha iyi çalışmaları sizinde yapabileceğinize eminim. Yarın tam bir yıl ben bu hastalığa yakalanalı
Sayın vyssera beğeniniz için çok teşekkürler.
O fidanı Sayın Eaglion ile birlikde 1 mart da almıştık aldığımda boyu bir buçuk metre den biraz fazlaydı şimdi 40 cm kaldı inşallah bu şoku atlatır. Çünkü aldığımda da biraz rahatsızdı
çürümüş gövde vardı yapraklar cansızdı şimdi çürükler temizlendi inşallah düzelecek diye umut ediyorum Tekrar teşekkürler.

Harun Parlak 18-03-2008 17:37

1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar geçen yaz çelikden yetiştirdiğim Nar denemem canlanmaya başladı bakalım çiçek açacakmı.

bonsaisan 18-03-2008 22:13

Güzel bir çalışmaolmuş tekin bey elinize sağlık

Harun Parlak 19-03-2008 16:06

1 Eklenti(ler)
Teşekkürler Sayın bonsaisan bugün biraz fırsat bulup kesişen dalı da telleyip aşşağı aldım bir iki filizi kısaltıp bir ikitanede kesip atdım şimdilik son haligibi dallanıp büyüdükce üzerinde oynamalar hep olacak ******.

uzman16 20-03-2008 09:21

Sn. Tekin,
Elinize sağlık, hepsi güzel olmuş. 125. mesajdakiler ve sonrasında budanmış halleri de çok iyi.
Nar ise dalların aşağı alınması ve tekrar budama ile çok güzel bir forma kavuşmuş.
Bu arada kullandığınız kayalar her zamanki gibi harika duruyor.

tijeen 20-03-2008 09:41

Sayın Tekin çalışmalarınız gerçekten çok güzel sizi tebrik ederim .umarım bir gün benimde sevgiyle seyredip sizlere gösterebileceğim bonsailerim olur.

Harun Parlak 20-03-2008 14:24

1 Eklenti(ler)
Çok teşekkürler Sayın uzman16 ve tijen nekdar çok ağaç üzerinde çalışma olursa bir okadar tecrübe beceri artıyor. Bende de hastalık oldu zaten tüm fidanlarımı Bonsai yapmaya karar verdiğim gibi birde fidancılarda gördüklerime dalıyorum. Bu ara nar çalışmamı son bir kez daha budayıp telledim artık dinlenmeye bırakıyorum.

Harun Parlak 20-03-2008 15:35

1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin ne olduğunu bilmiyorum bir uurum kenarında kök meydana çıkmış çok az bir kısmı toprakla temas halinde idi aldım bir kaba diktim temizledim kurumuş yaprakları kestim ortaya hoş bir görüntü çıktı sanırım.

vyssera 20-03-2008 16:04

Çok yaşlı bir otsu bitki olabilir, bazen böyle katman halinde gövde benzeri bir yapıya dönüşüyor.

tijeen 21-03-2008 19:16

Tekin bey ilginç ve değişik bir görüntüsü var,saksıda ayrı bir hava vermiş.Ben doğadan bitki alma konusunda teredütlüyüm ,acemilik iştee

Harun Parlak 23-03-2008 19:23

1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar dişbudak yapraklı akca ağcım yaprak açmaya başladı sanırım bu yıl formunu tamamlayacak.

Harun Parlak 25-04-2008 23:14

1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar önceki çalışmam olan orman çalışmasını bölmüştüm şimdi şenlendi sizlerle paylaşmak istedim http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1197902633
yukarıda önceki hali altde şimdiki hali.

Ali H. ALI 26-04-2008 12:28

Tekin guzel gorunuyor.
Soldan 3. ve telli olan, bir de sagdan 3. govdenin ardindaki, cift govde gibi gorunen govdeleri tel sarip duzeltirsen daha da guzel gorunecekler.
Bu tarzda, agac govdeleri birbirini kesmemelidir.
Sola dogru govde egmek istiyorsaniz, soldaki ilk govdeyi kullanabilirsiniz.
Iyi gunler.

Harun Parlak 26-04-2008 12:36

Teşekkürler Sayın Ali bey söylediklerinizi uygulayacağım ilk ağaçlarda henüz yapraklanma olmadığı için bu şekilde eğmiştim ama dediğiniz gibi bir birlerini kesiyor.Teşekkürler önerileriniz için.

Harun Parlak 27-04-2008 16:48

2 Eklenti(ler)
Mini bonsai çalışması türü sanırım aşısız elma

berduray 28-04-2008 11:41

Bu saksıdan ben de de var, çok heveslendim şimdi, emeklerinize sağlık, çok şirin olmuş.

En alttaki dalcığı özellikle mi bıraktınız? Belli ki bir tarz var kafanızda!

Harun Parlak 29-04-2008 17:16

1 Eklenti(ler)
Selamlar arkadaşlar daha önceki çalışmam olan yaygın ardıcımı bugün şeklini biraz değişitirdim umarım ileride kendini toparlayınca güzel olur.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1197043744
Önceki hali linkde yenisi altda.

vyssera 29-04-2008 23:25

Kaç gündür neden görmemişim, orman çalışmanızın akıbetini merak ediyordum, ağaçların yaşıyor olmasına sevindim. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025