![]() |
Sn.ykolko, sizin Adenium çalışmalarınızı görmek mümkün mü?
|
Sayın izzeterisen ben daha çırak bile sayılmam :) yeni çimlendirdiğim adeniumlar, dışında tüm bilgileri topluyorum, adenium, sanırım ilgilendiğim bir numaralı bitki olacak.
|
Sayın izzeterisen elinizde fazladan tohum varsa rica edebilirmiyim hangi tür olursa olsun isterim.
|
Adresimi özelden bildirebilirim
|
Ne yazık ki ben hiç tohum almadım bu güne kadar. bitkilerimden birisi bir kere tohum tuttu onları da budadığım için attım.
Bu günlerde pek çok bitkim çiçekte ama tohum bağlayan yok. ama internette satış yapan siteler var. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 230256 |
Elinize, emeğinize sağlık, çok güzel bonsailer olacak gibi görünüyor.
|
Gövde kalın olunca çiçekleri toplamadan güzellige güzellik katmışsınız elinize saglık
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bu bitkimin eğdiğim dalından yeni dallar çıktı ve şimdi çiçeklenmeye başladılar. Bu nedenle burada vermek istedim. Bu dalı eğdim ama şeklin gerisini nasıl getiririm bilmiyorum. Önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim. Eklenti 231622 Eklenti 231623 ------------------------------------------------------------------------------- Alıntı:
Güveç kabında olan bu bitkimin bazı dallarında hastalık oluştu. Dallardaki dengesizlik nedeniyle tüm dalları mart ayı içinde olacak kestim, üç yeni dal çıktı. Bu dalların gelişmesinden sonra önümüzdeki ilkbaharda yeniden kesim yaparak dal elde edip bir şekle varmaya çalışacağım. Eklenti 231624 Eklenti 231625 |
5 Eklenti(ler)
Adenium arabicum'un bu gün saksısını büyüttüm. 15 gün kadar zamandan beri sulamıyordum. İnternette izlediklerim kadar güzel bir kök düzenlemesi yapamadım ama kendimce kökleri yaydım. Toprağı ekledikten sonra telleri çektim.
5-6 gün daha bekleyip sulayacağım. Tam güneşte, toprağı kuru olarak duruyor. Eklenti 233893 Eklenti 233894 Eklenti 233895 Eklenti 233896 Eklenti 233897 |
devamı
2 Eklenti(ler)
|
Elinize sağlık. Yurt dışındakileri aratmıyor. Birde çiçekli halini görünce süper olacak.
|
Sn.İzzet bey, çalışmalarınız ilham verici.
Sizden feyz alıp çelikten yetiştirdiğim adeniumları uygun ebatta kayalara adapte etmeyi düşünüyorum. Çok güzel çalışmalar, tebrik ederim. |
Sn.Jezebel, kaya üstü çalışması yapmanızı önermem. Bitkinin kökleri şiştikçe kayadan uzaklaşıyor. Dolayısıyla hiç te doğal olmayan bir görünüm ortaya çıkıyor. ben kaya üstü çalışmamı kayadan ayırarak normal saksıya diktim.
|
izzet hocam çalışmalar süper ellerinize sağlık.izzet hocam konyada adenium bulamadım yardımcı olurmusunuz nasıl bulabilirim saygılar
|
Alıntı:
İyi ki sormadan denememişim:) |
sayın izzet hocam adenium fidelerini ne zaman(kaç günlük olunca)saksıya tektek kaldırmalıyız acaba
saygılar |
Benim düşüncem : eğer şu günlerde yapmayı düşünüyor iseniz hemen yapın. kış gelinceye kadar toprağa kök atsın bitki.
|
Teşekkür ederim hocam sagolun.resimler çektim bakarsanız sevinirim saygılar
|
3 Eklenti(ler)
Adeniumlarımın tamamı 18-19-20 Ocak 2012 de olan dondan dondular
Galiba Sadece A.arabicumların gövdeleri donmamış. Hala nereye kadar ölecek diye bekliyorum. A.arabicum.un toprak yüzeyindeki ince kökleri sağlam, toprak altındaki kısmı donmuş. Eklenti 272246 Eklenti 272247 Eklenti 272248 Böylece bu saayfa da kapandı. Çalışma sürerse sadece sağ kalan A.arabicum ile olacak. Bu tür sanırım birazcık daha soğuğa dayanıklı. |
Geçmiş olsun. Bir şeyi merak ediyorum neden riske girdiniz?
|
Bitkileri korumak için kapalı alan yoktu. 3 kıştan beri donmamışlardı. -2 dereceye dayanmıştı. Ama bu sene don etkili olunca dondular.
Artık bundan sonra zeytin gibi doğal ortamımızda yaşayabilen bitkilere yöneleceğim. |
Çok güzellerdi, asyadakilere benzer çalışmalar ortaya çıkıyor diye seviniyorduk. Emeğinize yazık oldu. Geçmiş olsun.
İyi çalışmalar dilerim.. |
yazık olmuş, geçmiş olsun.
|
İlgiyle takip ettiğim bir sayfaydı ,gerçekten çok üzüldüm.Dediğiniz gibi İzzet Bey Bu yıl soğuklar çok fena vurdu.Afyonda balkonumda Lale ,sümbül,Ters lale,nergizlerim vardı.Ocak ayında burası -27 görünce maalesef çoğunu kaybettim.
|
Alıntı:
|
Sayın izzeterişen;aynı tatsız olayı bu yıl ben de yaşadım Antalya'da.Tek saksı kurtuldu; o da arabicum..Biraz keyifsiz olmakla birlikte yaşayacak sanırım.
Sizin kaybınızı düşündükçe, bir türlü gövde yapmayan bitkilerimin ölümüne üzülmek garip geldi.Çok başarılıydınız ve önümüzdeki güzel örnektiniz... Geçmiş olsun. Bundan sonrası için sağlıklı ve uzun ömürlü çalışmalar dilerim.. |
sn izzet hocam öncelikle geçmiş olsun canınız sagolsun ama yılmayın hocam sizki bizlere çalışmalarınızla örnek oluyorsunuz vazgeçmeyin ilk günki ağaç aşkınızla yeni çalışmalara DEVAM inşaalah ben inanıyorum size saygılar
|
İzzet bey bende cok uzuldum adeniumlarınızın donduguna... :(
Benimde acilen bilgilendirilmeye ve tavsiyelerinize ihtiyacım var; Şöyle ki, Elimde tohumdan yetiştirdiğim 4 saksı adenium vardı, gecen sene 3ünü bende dondurmuştum.. 1 saksı eşimin ofisindeydi ki Allahtan o çok sağlıklıydı, taa ki ben onları bu yogun yagmurlarda dısarıda bırakana kadar... :( Aksam üzeri gövesindeki kahverengileşme dikkatimi cekmisti, dokundugumda içinin çürüdüğünü fark ettim. Kök gençleştirme ile ilgili (yabancı sitelerden) hatırımda kalan fotograflar aklıma geldi. Hemen 4-5 cm capındaki hasta gövdeyi derinden kestim. Kestim kesmesine de şimdi ne yapacagımı bilmiyorum. Bunu da vahşice öldürürsem eşim bana çok kızacak... :( Siz bilgili dostlarımın yardımına acil ihtiyacım var... Peşin teşekkürlerimle... |
Şu an ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Umarım bu olay hayırlara vesile olur da yeni ve daha güzel şaheserler yaratırsınız..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025