![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Yeni Hedera'larım
2008 yılı Eylül ayında şimdi resimlerini vereceğim Hederaları toprağın biraz üstünden kestim. Şubat ayı olacak sanırım, sökerek diktim. Bu arada dallanma başlamıştı. Yaz boyu portakal ağacının altında hem güneş alarak hem de gölge görerek filizleri uzadı. Bu bitkileri bonsai çalışmak amacıyla diktim. Sadece baktım, başka hiçbir işlem yapmadım. Sanırım daha büyümeleri gerekiyor. Dalları uzuyor. Gövdeye yakın yaprakları dalların daha iyi görünmesi için kestim. Ben düşüncelerinizi, önerilerinizi alarak bu bitkilerde çalışma yapmak istiyorum. Birinci bitkim : gövde uzunluğu30 cm, kalınlığı 4 cm. JD606200.JPG Bu bitkide düşündüğüm şekil : JD606200 düşüncem.JPG ------------------------------------------------------------------------- İkinci bitkim : Bu bitkide gövdenin çapı 5,5 cm ve en uçtaki dal 17,5 cm.den çıkıyor. Her yöne dalları çıktı ve gelişmeye devam ediyor. Toprak altında yana uzanan gövdesi vardı ama bitki o gövdeyi çürüterek attı. Bu nedenle hem bu çürüyen kısmı temizlemek hem de güzel bir saksıya almak için bu ay içinde yerini değiştirmek istiyorum.Bu bitki ile ne yapabileceğime dair bir fikir bende oluşmadı. JD606206.JPG JD606209.JPG JD606210.jpg Yardımlarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Izzet bey, ilk fotograftaki ingiliz sarmasigini dusundugunuz sekilde yapabilirsiniz. Bonsai saksisina alirken sag tarafa dogru daha egik dikersiniz. Bir de selale ve yari sarkik tazlarda saksilar derin saksilar olmali onu bonsai saksisina alacaginiz zaman bunu goz onunde tutunuz. Ikinci fotofraftaki sarmasik icin usteki surgunleri govdeye gore iyice kisaltip, ust tarafta dalciklarin fazlasmasini sagliyabilirsiniz. Daha sonra da belki o kalin govdeyi oyup oyuk govde gorunumu verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Yukarıda belirttiğiniz "sol tarafa daha eğik dikersiniz" cümlenizi tam anlayamadım. Açıklayabilir misiniz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
|
Alıntı:
hederaegik.JPG hederaegik (1).JPG |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
|
Alıntı:
Bu nedenle şelale olarak geliştirmeyi düşündüğüm bu bitkimin tarzını değiştirmek istiyorum. Kökleri çok güzel ve ben bunu yeniden her türlü dikebilirim. Hangi tarzda geliştirebilirim. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bu hederanın sarkık tarz için eğik dikmeden önceki durumu böyle idi: 77.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
|
Alıntı:
Bu bitkimde dallar biraz kalın, acaba ne zaman telleme çalışmalarına başlayabilirim. Önerileriniz bana ışık tutacaktır. Teşekkürler. hederakalın.JPG hederakalın 1.yön.JPG Bir yönü hederakalın 2.yön.JPG İkinci yönü |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
|
Alıntı:
Şelale tarzında büyüttüğüm iki Hederam büyümeye devam ediyor. Birinin fotoğrafı : hedera şelale (1).JPG Burada vermediğim, 3 yıldan beri baktığım 3 Hederam daha var: Bunları da benim için değerlendirirseniz çok sevinirim. hedera dik.JPG Bu bitkim, 3 cm gövde çapında ve 43 cm. boyunda. Hatalarım nedeniyle çok ağır gidiyor büyümesi. Bu da öyle : hedera dik (1).JPG Şelale tarzında küçük bir bitkim de 3 yıldan beri bende : hedera şelale.JPG Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|