30-10-2009, 19:56 | #271 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Bu olumlu, bu ümit verici, bu güzel düşünceleriniz için ayrıca teşekkür ederim. |
30-10-2009, 20:04 | #272 |
Ağaç Dostu
|
Türk Halkının bu güne kadar Bonsai konusunda Avrupa ülkelerinin gerisinde kalmasının tek sebebi bana göre Bonsai yi geç fark etmesidir. Ama ben inanıyorum ki bundan sonra diğer ülkeleri yakalayıp ve fark atacaklardır. Çünkü bizlerde Azimse azim Akılsa akıl meteryal ise metaryel Doğa dersen doğa İklim dersen iklim Hepsi var. Tek eksiğimiz Bilgi ve inanc dı şimdi onlarda mevcut. Ozaman yola devam sol çekecek birileri mutlaka çıkacak ileride eminim Bu niye sziler olmayasınız. |
30-10-2009, 20:09 | #273 |
/
Giriş Tarihi: 30-10-2009
|
meraba oldukça güzel görünüyorlar.ellerinize saglık ne diyelim. |
01-11-2009, 13:41 | #280 |
Ağaç Dostu
|
Tekin beyin bonsai yapmak icin aldigi fidanlara iyice bakiniz. cabuk ve iyi bonsailer yapabilmeniz icin sizlerin de bunlara benzer fidanlar secmeniz gerekiyor. Belkide fidanligin bir kosesinde duran, yilarca satilmayan ve artik alici bile bulamiyacagi dusunulen boyle agaclari indirimli fiatlarla almaniz bile mumkun. Govde yapilari uygun, uzerlerinde calisabileceginiz bircok dallari bulunan fidanlar. Kolay gelsin Tekin bey. |
01-11-2009, 14:07 | #282 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Tekin hocam, kamyonette solda duran fidanın üst tarafından havai köklendirme yöntemi ile alınırsa iyi olurmu dersiniz. ( soruyorum çünkü bende böyle bir yöntem yol denemeyi düşünüyorum ) saygılar |
02-11-2009, 10:26 | #285 |
Ağaç Dostu
|
Başarılar
Çalışmalarınızı merakla ve dikkatle izliyorum.Acer üzerine benimde çalışmalarım var.Mayıs ayında topraga üçyerinden çentikler açarak yatırdım.Mart ayında çıkarıp bakmak için heyacanla bekliyorum.Saygı dolu sevgiler. |
05-11-2009, 14:42 | #289 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-11-2009
|
Tekin Bey merhaba.. yaptığınız çalışmalar gerçekten çok güzel.. Bir kanalda geçen yıl bonzai budama şekillerini seyretmiştim çok ilginç ve çok zevkli bir uğraş olmalı. nereden satın alabilirim acaba?? |
05-11-2009, 16:40 | #290 |
Ağaç Dostu
|
Beğendiğinize sevindim arkadaşlar. Sayın amikail aramıza hoş geldiniz Bonsai ye merak saldıysanız. Bu sevdaya sizde tutuldunuz demektir. Satın alabileceğiniz yerler sanırım büyük marketler. Ama onlar genelde tepesi kesilmiş ya da bir iki s verilmiş fidanlardan ibaret. Onlardan alıp kendiniz şekillendirebileceğiniz gibi ayrıca fidanlıkdan alıp kendi bonsa nizi kendiniz yapabilirsiniz. Kendiniz yapabilmeniz için gerekli bilgiler Sitemizde mevcut olduğu gibi merak etdiklerinize cevap verecek arkadaşlar mutlaka olacaktır. Ayrıca bonsai Atölye çalışmalarımız oluyor sizleride aramızda görmekden mutluluk duyarız. Buraya sizide bekleriz. Bir tanuki çalışması. Orta daki canlı fidan uykuya geçince biraz eskitilecek. |
05-11-2009, 18:39 | #291 |
Ağaç Dostu
|
Tekin Bey, 287 deki ağaç ta kedi de birbirinden güzel, beraber fotoğrafları da çok güzel, elinize sağlık. Sergi hazırlığındasınız biliyorum, merak ediyorum acaba sergilenecek ağaçların tellerinin sökülmesi gerekir mi? Sergi için kafanızda yer var mı? |
05-11-2009, 19:03 | #292 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sayın limon Kedimiz hakikaten çok güzel. Bahcede hiç işim olmadığı zamanda onlar için bahceye gidiyorum ekmek götürmek için. Birde orada doğal hayata daha yatkın büyüyorlar. İnanırmısınız hergün Kuş böcek yılan kerten kele vs yakalıyyorlar. Kuşları yiyor lar ama sürüngenleri öldürüp bırakıyorlar. Teller evet çıkarılacak bir kısmı çıkarıldı zaten. Sergiyi açmayı düşündüğüm yer şimdilik aklımda Garanti koza evleri Zekariya köy var. Zaman olarak inşallah yetişirsem orada her mayıs zon pazarı bir festival oluyor biliyorsunuz ona denk getirmeyi düşünüyorum. |
07-03-2010, 18:20 | #297 |
Ağaç Dostu
|
295 nolu mesajdaki mazı olduğunu sandığım küçük bitki için ilk aklıma gelen " Herhalde saksıyı bulmak bitkiyi bulmaktan daha zor olmuştur" şeklindeydi. Çok güzeller. Bonsailerinizi taşla bütünleştirmede çok ustasınız. Ellerinize sağlık. |
07-03-2010, 20:13 | #298 |
Ağaç Dostu
|
Teşkkürler arkadaşlar. Beğendiğinizi sevindim. Yukardaki iğne yapraklılar. Bir ardıç türü onları geçen yıl çelikden yetiştirmiştim. Yaptığım her budama da çıkan dalları toprağa daldırıp bırakıyorum. Bir çoğu kökleniyor. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|