agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-07-2010, 22:49   #11
Ağaç Dostu
 
msgurkan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-03-2007
Şehir: lefkoşa KKTC
Mesajlar: 640
Galeri: 1
Sakaki, bu incirimde öncelikle ana dalları oluşturdum. Dikkat ederseniz köklenmeden sonra çok büyük bir enerji ile birçok sürgün verdi.

Sürgünler hızlı uzama ve kalınlaşma eğlimindeydi. Henüz çok esnek oldukları dönemde telleme ile onları şekillendirdim.

Bu dalların gövde ve diğer dallarla aralarında kademeli ve kurallara uygun ölçek oluşturmak için yaprak koparma, yaprak küçültme ve dal sürgün ucunu koparma şeklinde müdahaleler yaptım.

Şimdi bu ana dalların tümü üzerinde çok sayıda ince dalcık oluşturmak gerekiyor. Eğer bu aşamada onu kendi halinde gelişmeye bıraksam, ana dallar üzerinde az sayıda ve kalın sürgünler ile istenmeyan kalın dallar oluşturmaya çalışacak.

Bu durumu engellemek amacıyla, enerjinin tüm dallara eşit olarak yayılmasını sağlamak ve çok sayıda ince dal oluşumunu tetiklemek için, son yaptığım ise tüm ana dal üçlarını koparma ve yapraksızlaştırmadır.

Önümüzdeki günlerde yeni çıkacak sürgünlerin istenilenden kalın olanlarının enerjisini yine aynı yöntemlerle kontrol altına almam gerekecek. Birkaç hafta içinde istediğim gibi çok sayıda ince dal oluşturmayı tamamlamayı ümit ediyorum.

Eğer bir kademe ince olan bu dalcıkların oluşumunun tamamlanma aşamasında ağacın enerjisi hala çok güçlü ise yine aynı döngü gündeme gelecek.

Bu dalcıkların kalınlaşmaması için onları kendi haline bırakmak yerine gerekirse yine dal uçlarını koparma, yaprakları küçültme veya yaprak koparma hatta tümden yeniden yapraksızlaştırma yapmak gerekebilir. Bu durumda yine telleme ve şekillendirme gerekecek.

Bu arada istenmeyen konumda olan dalcıklar budanacak.

Ağacın gübrelenmesine devam edilecek.

Bu anlattığım uygulama sadece büyük boy ve güçlü gelişim enerjisine sahip incir ağaçlarında uygulanabilir. Başka tür ağaçlarda bu işlemler belki 3-5 yıllık dönemde yapılabilir.

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026