![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Gövde şekilleri olarak güzel adaylar. Kalınlıklarıda oldukça makul. Bonsai'ye başlamak için aslında güzel adaylar. Ama size 3 konuda uyarım ve sorularım olacak. -Adaylarınızın boyu çok uzun. Adaylarınızın sert budamalarını yaparken biraz daha cesaretli olmakta fayda var. Mesela beden çapının 2-3 katı gibi bir yükseklik her zaman büyük avantaj sağlar. -Kesi yerleri daha temiz kesiler olmalı ve hatta şeffaf aşı macunuyla kapatılmalı. Sizin kesilerde zarar görmüş kabuk dokusu ve sanki baltayla kesilmiş gibi çapaklı kesiler var. Bunlar hiç uygun değil. -Ağaçlarınızı naylon torba sardığınızı görüyorum. Uygulamanın nedenini öğrenebilirmiyim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2016
|
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim sn badrobot. Boylarını uzun bırakmamın sebebi dediğiniz gibi cesaretle alakalı, çok kısa olursa geri dönüşü olmaz uzun olursa kısaltılabilir diye düşündüm. O sarılı olanlar bir kaç kat şeklinde kağıt bant, kestiğim tarih, ağacın şuan bulunduğu yer falan ağaçları saksıya aldığımda şeceresini tutmak istiyorum kendimce ağaç arşivi gibi. Kesi yerlerinin temiz olmasına gelince zamanla törpü vs yapmam gerekicek zaten diye pek önemsemedim, çünkü yeni çıkan dallarla kalınlık eşitlemesini yapmam gerekicek. Avantajım ağaçlarımın hala ilk yerlerinde bulunuyor olması, hala eski kökleri olduğu gibi duruyor kendilerini çok hızlıca toparlayacaklarını düşünüyorum. İllaki hatalarım çok fazla, ama umarım bu ağaçların %50 si 10-15 yıl sonra bonsai olmuş olur. |
|
|
|
![]() |
|
|