agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2014, 09:45   #1
Ağaç Dostu
 
badrobot's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-08-2011
Şehir: Manisa
Mesajlar: 2,734
Sizin bu ağacınızı dün görünce benzer gövde yapılı kendi karaağacım aklıma geldi. Sn.sagol'un çizimiyle böyle bir şekle ulaşmayı planlıyor ve ağacımdaki her türlü işlemi bu yönde yapmaktayım. Karaağacın büyüme hızını düşünürsek, yolu yarıladığımı söyleyebilirim.
http://www.agaclar.net/forum/1260290-post13.htm

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2014, 11:03   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-07-2013
Şehir: antalya/alanya
Mesajlar: 373
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi badrobot Mesajı Göster
Sizin bu ağacınızı dün görünce benzer gövde yapılı kendi karaağacım aklıma geldi. Sn.sagol'un çizimiyle böyle bir şekle ulaşmayı planlıyor ve ağacımdaki her türlü işlemi bu yönde yapmaktayım. Karaağacın büyüme hızını düşünürsek, yolu yarıladığımı söyleyebilirim.
http://www.agaclar.net/forum/1260290-post13.htm
Sizin ağacınıza baktım.çok güzel bir gövde ve dal yapısı var. Bu adayın o şekli alması zor. İlk olarak solda kalan ince dal benim ağacımda çok yukarıda. Sizinki ikili gövde şeklinde. Benim adayımda, tüm ağacın boyunu düşünerek yukarıdan da kısaltmak durumundayım yoksa gövde çapı ve boy oranı orantısız ve ağaç boyu yüksek kalacak. bu durumda da ilk dal olarak solda kalan dalı seçtiğimde üst bölgedeki öbek ile ilk dalda oluşturacağım öbeğin arası kısalıyor. Böyle olunca da iki ayrı öbek olmaktan çıkıp süpürge tarzı bir görüntü olacak gibi duruyor.ilk daldan verecek sürgünlere göre budama ile aşağı yönlendirebilirsem, biraz daha bu dezavantajdan kurtulurum. ama buda zaman kaybettirici bir süreç olur. ikinçi alternatif olarak ilk dalı kalın olmasına rağmen aşağı doğru eğmeyi deneyeceğim, alttan yarısı kadar **** duruma göre belki üçde ikisi kadar v şeklinde bir çentik atıp, kırmadan aşağı doğru eğmeyi planlıyorum. başarılı olur muyum bilemiyorum. belkide dalın farklı bölgelerinde kademeli olarak gerçekleştiririm. çünkü dalı bu hali ile kullanmak istemiyorum. zaten çizimleride o dalı eğerek yaptım. bilgisayarda çok kolay oldu . Ama ağacın sağlıklı olması ilk önceliğim. gelecek dönemde belkide ağaçtaki gelişim başka yönlere sevk edecek beni bilemiyorum.

murat doğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025