agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 6 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen Nail
  • 2 Gönderen
  • 5 Gönderen Sakaki

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-03-2014, 13:40   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-09-2007
Teşekkür ederim Nail bey, bu ağacı da kademe kademe budayarak yükselttim ancak, yeni sürgünler hemen kalınlaşırken alttaki gövdeye katkısı çok az oldu, dolayısı ile konikleşme gerçekleşmedi. Ama zarif görünüyor.

Aslında bonsainin doğasını kabullenince sabretmeye gerek kalmıyor, sadece doğru hamleyi yapıp bekliyorsunuz. Ağacın tepkisi belli, bu hızla giderse ne kadar zamanda yaklaşık olarak bir bonsaiye dönüşeceği de belli. Bir hedef koyuyorum, bu ağaç 10 yıl sonra bonsaiye benzer diye. Aradaki beklemeye sabır diyorsanız bu ayrı bir şey ama ben sabır denilen duyguyu yaşamıyorum. Sabır kelimesi bende "sıkıntı veren bir katlanma duygusu" kavramını çağrıştırıyor. Ama ben sıkıntılı bir bekleyiş içerisinde olmuyorum. Zaten bu ağacın bonsaiye dönüşeceğinden Adım gibi eminim. Gelişme aşamalarını izlemekten keyif alıyorum. İnsanın kendi bonsaisini yetiştirmesi bence en keyifli olanı. Hazır bir bonsai alsam o ağaç bana bu kadar zevk vermezdi. Burada yolun kendisi hedeften daha zevkli bence. Bu yüzden sabır duygusunu yaşamıyorum her halde. Bu yüzden şu andaki "aldatıcı cüce ağaç" görüntüsünü bozmamak için ağacının gövdesinden boru gibi çıkan ana dallarını budamaktan çekinen ya da gerektiği yerden tepesini vuramayanları anlayamıyorum. Asla bir bonsai sahibi olamayacaklar diye düşünüyorum. En azından kendileri yapamayacaklar.

Soner ve Oğuz beğendi.
Nail Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2014, 14:06   #2
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nail Mesajı Göster
...Burada yolun kendisi hedeften daha zevkli bence...
Bonsai sahibi olmak için yaşanması gereken en önemli duygu ve yaşanması gereken an/süreç bence de bu; çok güzel altını çizmişsiniz Nail bey

Tıpkı bir çocuk yetiştirmek gibi... bebeklikten olgunluğa kadar çok güzel, keyifli, paha biçilemez anlar yaşıyorsunuz birlikte, ama büyüyüp yuvadan ayrıldığında size yaşatabileceği tek duygu kalıyor geriye o da "onunla gurur duymak"!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025