![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sakaki. Bonsai heyecanı bana bu enerjiyi veriyor. En başından beri Bonsai konusunda dostlara sorduğum tüm sorular hep yanıtlandı. Aslında bu ağacın ve diğer tüm ağaçlarımın şekillenmesinde bana fikir veren, bilgi veren tüm arkadaşlarımın katkısı var. Sen de dahil sorularıma sıkılmadan sabırla cevap veren tüm dostlara teşekkür ederim. Gelelim bu ağaca; güzel bir budama yapıp tellemiş olduğum ağacın dallarını tekrar geliştirmesini bekliyorum. Geçen yaz serbest gelişime bıraktığım ağaç, bu yaz her dalı ayrı ayrı kontrollü bir şekilde geliştireceğim. Çünki bazı üst dallar orantısız biçimde diğer dallara göre daha kalın olmaya başladılar. Alttan üste doğru kalından inceye doğru yükselmeli dallar. Alt dalları daha hızlı geliştirip üstteki dalları biraz daha ince kalmasını sağlamaya çalışacağım. Bir tek zirve dalın daha kalınlaşması lazım. Bu yaz onuda serbest gelişime bırakabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Eğitime devam. İkinci kez telleri çıkardım ve budadım. Alt dallarda seçtiğim ince dalların uçlarını kesmedim amacım yine belli; 1.-2.-3. dalları ve zirve dalı kalınlaşmasını sağlamak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
5 Haziran 2014 güncel görseli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|