agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni64Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-05-2013, 22:10   #1
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Bir kez daha uç alımı yaptığım mavi ardıcın istediğim sıklığa ulaşmasına daha var, ama gelişmesi iyi. Uç alımını parmakla yapıyorum aksi halde uçlarda kahverengileşme oluyor.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg _DSC0642 mavi ardıç.jpg (53.7 KB, 234 views)
Dosya Türü: jpg _DSC0644 mavi ardıç.jpg (67.4 KB, 234 views)
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2013, 21:16   #2
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Uç alımını parmakla yapıyorum aksi halde uçlarda kahverengileşme oluyor.
Sn sagol,

Bu konuyu tourkana yurtdışına çıkmadan önce konuşmuştuk onunla da.
youtube'daki Avrupa ve Amerika menşeli videolara baktığınızda makasla çit budayan bahçevan misali yaprak budama makaslarıyla ardıçlarda uç alımı ve folyaj şekillendirme yapıldığını göreceksiniz, ben bunu uyguladığım her defasında şimdiye kadar üzerinde çalıştığım ardıçlarda tıpkı sizin dediğiniz gibi uçlarda sararma, kuruma hatta cansızlaşıp dökülmeler yaşadım.
(Bu da youtube'un bonsai konusunda ne derece güvenilir bir kaynak olduğunu gösteriyor sanırım!?)

Japonların bu konuda gözüme çarpan ender 1-2 videosunda ise makas kullanmadıklarını, tırnaklama usulü yaptıklarını görmüştüm (her ne kadar bazı budamalarda kullanıyorlarsa da) ANCAK bazı dal ve uçlarda değişik teknikler uyguladıklarını öğrendim.

tourkana japonya'ya giderken bu konuda bilgi edinebilirse çok iyi olacağını belirtmiştim, döndüğünde umarım bu konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgi almış olur

sagol beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-05-2013, 21:24   #3
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Haklısınız Sayın Sakaki,

Ben de farklı uygulamalarla karşılaştım, ikisini de savunanlar var. Ben ikisini de denedim ve parmak veya tırnakla almaya karar verdim çünkü çit gibi kesince kahverengileşme oluyor. Tırnak daha iyi belki ama çok zaman alıyor, parmakla almak işi kolaylaştırıyor ama dikkatli olunmazsa uçlarda ezilmeye neden olabilir o nedenle çok sıkmadan almak lazım.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn sagol,

Bu konuyu tourkana yurtdışına çıkmadan önce konuşmuştuk onunla da.
youtube'daki Avrupa ve Amerika menşeli videolara baktığınızda makasla çit budayan bahçevan misali yaprak budama makaslarıyla ardıçlarda uç alımı ve folyaj şekillendirme yapıldığını göreceksiniz, ben bunu uyguladığım her defasında şimdiye kadar üzerinde çalıştığım ardıçlarda tıpkı sizin dediğiniz gibi uçlarda sararma, kuruma hatta cansızlaşıp dökülmeler yaşadım.
(Bu da youtube'un bonsai konusunda ne derece güvenilir bir kaynak olduğunu gösteriyor sanırım!?)

Japonların bu konuda gözüme çarpan ender 1-2 videosunda ise makas kullanmadıklarını, tırnaklama usulü yaptıklarını görmüştüm (her ne kadar bazı budamalarda kullanıyorlarsa da) ANCAK bazı dal ve uçlarda değişik teknikler uyguladıklarını öğrendim.

tourkana japonya'ya giderken bu konuda bilgi edinebilirse çok iyi olacağını belirtmiştim, döndüğünde umarım bu konuyla ilgili ayrıntılı bir bilgi almış olur

zorr beğendi.
sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025