![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Acer...
Merhaba Arkadaşlar uzun süredir foruma girme fırsatım olmadı herkesin ağaçları canlanmaya güzelleşmeye başlamış. 27 MAYIS'ta Bursa seyahati dönüşünde fidancılarda gezip uygun fidanlar bulmaya çalışıyordum. Bol miktarda acer bulunan bir fidancıya rastladım, tohumdan yetiştirdiği acerlerin arasından seçtiğim adayımı sizlerle paylaşmak istedim. 1 Hafta kadar balkonda alışmasını bekledikten sonra işlemlere başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Devamı
Köklere çok fazla müdahale etmeden uygun toprak karışımı ile eğitim saksısına aldım, sonrasında uzun ve çok dallı yapısında zorlansamda budamaya başladım. Budama bittikten sonra yerine aldım fakat, ilk yeri çok güneş alıyordu, güneş fazla kavurduğu için tüm yaprakları kurudu (o resimler yanlışlıkla silindiği için ekleyemedim.) 1. Resimde gördüğünüz gibi tüm yapraklarını toplayıp biraz daha budama yapıp, Saksının yarısına denk gelecek şekilde içi su dolu kaba oturttum 3. gün yeniden filizlenmeye başladı ve kabın içerisinden çıkartarak daha uygun yarı gölge olan şimdiki yerine aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Buda şuanki hali umarım beğenirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|