![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
|
Eksikleri de olsa ufak tefek hatalarda olsa Bonsai gönülvererek hızlı bir başlanğıç yapmış bulunmaktasınız. Zaman içerisinde bonsai dostlarını yardım ve destekleri ile hatalar telafi edilerek daha ideal daha güçlü bir görseli olaçak bir çalışma elde etmeniz mümkün olacağı gibi aynı zamanda her yeni fidan üzerinde yapacağınız çalışma da bir önceki çalışmanızdan dersler alarak daha tecrübe kazanmış bir şekilde doğru uygulamalar yapacağınızı ümit ediyorum. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Teşekkürler Jeomeo, dallar konusunda kafamda tam bir şekil oluşmadığından tam olarak budadım denilemez. Fazlada yormak istemediğimden şimdilik bırakayım dinlensin biraz dedim. Aslında gece olduğu için tam resimleyemedim, Gövde hafif S formu var geriye doğru yatık olduğundan tam net görünmüyor. İleride fikir değişirde S formuda değerlendirilebilir diye düşündüm ![]() Tellemede de ilk iki dalı birden telledim, tam net formu kafamda oluşturabilirsem hatalarıda ortadan kaldırırım sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
İlk zamanlar hemen ağaca dalıp, güzel bir görsel olsun diye uğraşırdım fakat ağacın sağlığı ve yaşaması konusunu ikinci plana atardım. Artık önceliğim ağacın sağlıklı bir şekilde yaşatabilmek. Bol bol yeni fidanlar üzerinde çalışmalarıma devam edicem, Orçun bey dediğiniz gibi bir öncekilerden ders alarak zaman içerisinde güzel şeyler ortaya çıkacağını umuyorum. Destekleriniz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Saksısında Acer
Mevsim nedeniyle çok hızlı gelişim gösteriyor, Orçun beyin dediği gibi Temmuz sıcaklarında kaybetmezsek güzel bir şekle gelir diye umuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu.
|
Görünüşe göre gölgeli bir yerde duruyor, siyah saksı altlığına çakıl taşı doldurup , bu taşları da sularsanız , tropikal lokal bir iklim yaratmış olursunuz, yaprakların çok hoşuna giden bir durumdur bu. ( İspanya'da hassas yapraklı türlere bu yöntemi çok uyguluyorlar) Herşey yolunda giderse mayıs sonu yaprak alımı yaparsınız, hem yaprakları ufaltmak için hem de dalcık sayısını arttırmak için güzel bir fırsat olur. Gübrelemesine ve sulamasına dikkat edin, başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Tourkana, öğleden sonra güneş alan bir balkon ve hasır jaluzi ile gölgeledim. Dediklerinizi uygularım umarım güzel gelişim göstermeye devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Ağaç Dostu
|
Teller daha 1 günlük, kısa bir süre daha kalıp çıkıcak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
bu işin heveslisi ve acemisi olan bendeniz için olağanüstü çalışmalar.Elinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Yunuscem, Teşekkür ederim yorumunuz için ancak bizde daha yolun başında sayılırız. Formu takip ederseniz bonsai konusunda bir çok şey öğrenebilir çalışmalara başlayabilirsiniz. Güzel bonsaileriniz olması dileğiyle. Teşekkür ederim Orçun bey, inşallah sıcaklarla başa çıkar. Acerle birlikte yaşlanmak istiyorum bende ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-04-2011
|
Teşekkür ederim Sayın AteşAydın.Bimukabele. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Ligistrum ve Karaağaçlarım
Yeni karaağaç 3lü orman tarzı ve Ligistrum... Sayın Bonsaisan'ın hazırlamış olduğu saksıları ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Devamı
Resimlerin Devamı.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Yapıları çok benziyor özelliklede yaprak yapıları, bunca zaman karaağaç diye bakmışım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Acer...
Merhaba Arkadaşlar uzun süredir foruma girme fırsatım olmadı herkesin ağaçları canlanmaya güzelleşmeye başlamış. 27 MAYIS'ta Bursa seyahati dönüşünde fidancılarda gezip uygun fidanlar bulmaya çalışıyordum. Bol miktarda acer bulunan bir fidancıya rastladım, tohumdan yetiştirdiği acerlerin arasından seçtiğim adayımı sizlerle paylaşmak istedim. 1 Hafta kadar balkonda alışmasını bekledikten sonra işlemlere başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Ağaç Dostu
|
Devamı
Köklere çok fazla müdahale etmeden uygun toprak karışımı ile eğitim saksısına aldım, sonrasında uzun ve çok dallı yapısında zorlansamda budamaya başladım. Budama bittikten sonra yerine aldım fakat, ilk yeri çok güneş alıyordu, güneş fazla kavurduğu için tüm yaprakları kurudu (o resimler yanlışlıkla silindiği için ekleyemedim.) 1. Resimde gördüğünüz gibi tüm yapraklarını toplayıp biraz daha budama yapıp, Saksının yarısına denk gelecek şekilde içi su dolu kaba oturttum 3. gün yeniden filizlenmeye başladı ve kabın içerisinden çıkartarak daha uygun yarı gölge olan şimdiki yerine aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
|
Buda şuanki hali umarım beğenirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Memet, toprağı 4/1 oranında temizledim ve alta uzanan kökleri budadım başka müdahale yapılmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bu mevsime yapılmaması gereken bir uygulama . Gelişme döneminde ağaca zarar verirsiniz. Zaten acer İzmir iklimine uygun değil, bir de toprak değişiminin yaratacağı stres ölümüne neden olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|