![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
memet hocam teşekkür ederim iyiki varsınız sağolun saygılar |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Burada daha önce aşamalarını vermiştim. Sonbaharla birlikte hızlı bir büyüme gösterdi.. Bu süreçte müdahele etmedim. Kışa telleme ve budama düşünürüm. Şu an yan dallar telleme için uygun değil. Fotoğrafta tam karşıdan görünen ikinci dalın yeri çok uygun değil. İlk dala çok yakın ve çok aşağıda. İdare edeceğim sanırım durumu. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Sonbahar geldi. Yıl boyunca elde ettiğim gelişmenin bilançosunu yapıyorum. Bu başlıktaincirin geçmişini görüntülemiştim. Böylece üç yaşını tamamlamış oldu sanırım. Biraz boydan uzun üst dallar biraz dengesiz. Kışa telleme yaparken düzensizliği toparlarım. Boyuna uzunluğunu bilerek bırakıyorum. Gövde yeterince kalınlaşsın. Ayarlama yaparım. Daha bir kaç sene vakti var. Tohumdan yetiştirmenin cilveleri. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin Memet hocam P.A ve acem borusu super olmuş ellerinize saglık saygılar |
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Acem borusu hoş ama kışın üzerinde çalışmam gerek. Fotoğrafta görünmeyen birbirine çapraz duran dallar var. Gövdeye göre boy biraz fazla şu anda. Budayıp daha uygun bir oran yakalamak iyi olur. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam hünerli ellerinizle ve bilginizle halledersiniz saygılar |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Elinize sağlık Portulacaria afra ve Acem borusu çok güzel görünüyor. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Begonvilin bir kaç cinsi ve otuza yakın varyetesi var . Çiçek diken ve yapraklarına göre ayırd ediliyor da o kadar da kolay değil. Biraz araştırınca aynı isimle farklı cinslerin görüntülendiği anlaşılıyor. Üç begonvilim var sanırım üçü de farklı cins. sadece yukarıda da görüntülediğimden emin olabildim şimdiye kadar. arborea.jpg Sanırım bu arborea |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2007
|
Maşallah.. ne kadar da bol yapraklıymış.. bu kadar yaprak aynı zamanda sağlık demek. kök demek. ileride bir sürü dalcık demek.. banada böyle bir begonvil lazım ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Manisadaki mugoyu gördükten sonra ben yaşayacağı kanaatindeyim ama tek dezavantajı toprakta olmaması. Aslında akdeniz iklimi için çam türlerinden kızılçam var deneyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Yaz içinde görüntüleşmiştim. Sonbahar bilançosu olarak, bu aşamaya gelmiş.Yapraklardaki delikler bir böceğin matirefeti kesip görütürüyordu. çok seri olduğu çin görüntüleyemedim. Yaprağı kestiğini görene kadar arı sandım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
|
Burada Eylül de görüntülemişim. Sonbahar bilançosu bir kere daha fotoğrafladım. Bu görüntülediğim yönü aslında arka yüz olarak planlıyorum. Yaz boyunca kendi haline bıraktığım sürgünlerle ilgilenceğim kışın. Kuruyan iki gövde üzerinde, oyma yapmak istiyor. |
|
|
|
![]() |
|
|