![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
memet hocam hazır aldığım ağacı yapraksızlaştırma yapsam nasıl olur sizce saygılar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Tecomaria capensis Acem borusunun boduru gibi bir şey. Nebarisi ve gövdesi güzel. Gövdeye göre boyu büyük ama, zaten yeni aldım. Kışa biraz daha budama ve telleme yapacağım, bahara bakalım nasıl olacak. Birbirini kesen daller var daha onları budamam gerekecek. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim hocam sagolun saygılar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu türü daha önceden görmüştüm ama gelişmiş bir şekline raslamamıştım. Daha ince ve daha ufaktı. Dİğer acemborusuna göre sürekli yapraklı olması çiçeklerinide ufak olması çok büüyk avantaj. Güzel bir örnek.Elimde olsaydı güzel bir form için koları sıvardım. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Bende bir aksilik olmazsa toplantıya katılmak istiyorum. Mehmet abi birlikte budadığımız kurtbağrını getirmeme gerek varmı. Yapraklandı epey. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Memet Hocam, Tecomaria capensis çok güzel görünüyor. ne renk acaba? Bende sarısı var ama daha 2 yıllık. Güzel bir bonsai olacak, hayırlı olsun. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Memet hocam benim bahçede büyüğü var dibinden çıkan filizlerden köklesem nasıl bir yol izlemem gerekir.hocam birde beyaz renkli acem borusu varmı bildiginiz saygılar |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
memet hocam yeni çalışmalar bekliyorum ilham alıyorum sizden saygılar |
|
|
|
|
|
#19 |
|
|
Övgünüze teşekkürler, bu aralar fotoğraf çekme işini ihmal ettim. Sonbahardan önce biraz ağaçları görüntülemem gerekiyor. Ne aşamada olduğumu anlamaya yararlı oluyor. Sonbahar gelirken son bir potasyumu yüksek gübreleme daha yapacağım. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2007
|
"Potasyum, çiçek ve meyvelerin biçimlenmesine, gelişimine yardımcı olur ve, hastalıklarla baş etmede hayati rol oynar." potasyumu hastalıklarla başetmede yardımcı olması için mi kullanacaksınız Mehmet bey, doğru mu söyledim? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Kışın biraz soğuktan, biraz pencereden kafasını sokan atın marifetiyle benjamin epey hasar görmüştü. ficus.jpg Aslında iki gövde vardı, öteki atın yemesi sonucu imha oldu. Bu kalanı bahar başlamadan görüntüledim. Köklerine Simderma uyguladım yaz boyunca dışarıda gölgede tuttum. ficus22.jpg Çok frapan olmuş, diyebilirsiniz. Gelişip köklerini de güçlendirmesi için müdahele etmedim. Biraz garip büyüyen bir dal da var fotoğrafta anlaşılmıyor. Bu kış budama ve telleme yapar biraz biçim veririm. Benjamin telleme o kadar da kolay değil,sakin bir anımda çalışmam gerek. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Latif neredeki şişe? Vardıysa bile, şişeylebir çalışma yapmadım gibi. Çok fidan olunca çalışması daha kolay oluyor bana göre. Olasılık artınca ağaçların benden kurtulma şansı da artıyor. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2011
|
Çalışmalar muhteşem görünüyor. Hepsine çok büyük emek vermişsiniz. Emeğinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Ben bu begonvili daha önce görüntüledim diyordum, eklememişim foruma.( (Eklemişim başka başlığa, fotoğrafı yüklerken farkettim) bgnnvlill2.jpg Yaz başındaki ve şimdiki durumu, bir yerlerde çiçekli hali de vardı belki bulurum. bgnville.jpg Şimdilik gövdesi çok ince olduğu için gelişmesiyle ilgileniyorum. Bu kış biraz budama biraz telleme yaparım. Begonvilin bir kaç çeşidi bolca varyetesi var. Uzman bir görüşe ulaşamadım. Buttiana ya da arborea olmalı bu cins. Ufak ayrıntılarla ayrılıyor cinsler, nette bakıyorum, herkes bir başka biçimde isimlendirmiş begonvilini. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
memet hocam maşaallah yine süper çalışmalar ellerinize sağlık.memet hocam sizi yine rahatsız edecem sorularımla kusuruma bakmayın açelyaları ne zaman saksı değiştireyim ve ayırayım çoğaltmak için.saygılar |
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Açelya hakkında çok fazla şey bildiğimi söyleyemem. Ama genel olarak saksı değiştirmeye uygun bir mevsimde değiliz. En fazla buradaki genel başlığa bir göz atın diyebilirim |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|