04-11-2011, 09:13 | #62 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
04-11-2011, 09:31 | #63 |
Ağaç Dostu
|
Zeytin bonsai'm
Bonsaide başarıyı daha çabuk yakalamanın yöresel bitki örtüsünü kullanmakla paralel olduğunu düşünüyorum. (Bu yazdığımı başarıyı yakalamış da yazmış gibi algılamayın daha hiç bir şey başarmış durumda değilim) Bu sebeple zeytin üzerine daha fazla ağırlık verdim. aşağıda resimlerde gördüğünüz zeytin bonsailerimden birisi, şu an tellenmiş vaziyette alıştırma saksısında. İlerliyen zamanlarda gelişimine bakılarak, bonsai saksınına alabilirim. sahibinden_DSC_0001.jpg sahibinden_DSC_0002.jpg sahibinden_DSC_0004.jpg sahibinden_DSC_0007.jpg sahibinden_DSC_0008.jpg |
04-11-2011, 10:01 | #64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 522
|
sayın envor yöresel bitki örtüsüyle çalışmak hakkındaki görüşüne katılıyorum, ayrıca zeytin ise fazla sorun çıkarmıyor.Sanırım kullandığın su çok kireçli ve zeytinin yapraklarına fazla su sıkmışsın çünkü kireç kalıntıları yaprak rengini bastırmış, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. |
04-11-2011, 10:08 | #65 |
Ağaç Dostu
|
Evet sayın Hazeyn, sulama suyum çok kireçli, ağaçlarımın çokluğu yüzünden de fıskiye ile sulama yapma durumundayım. yoksa çok zamanımı alıyor. Bu yapraklarda ki kireçlekeleri temizlemek için belki arkadaşların bir tavsiyesi olur. |
04-11-2011, 13:00 | #66 |
Ağaç Dostu
|
Taviye edeyim. Kireç sökücü kullan Desem de sadece espiri. ***Aslında 1 tl iyi dinlendirilmiş ve havalandırılmış suya bir kapak alkol koyarak yapraklara püskürtmek ve ağacı yarı gölgede bir gün dinlendirmek mantıklı. 1tl plastik pet suyun mavi renkli kapağına koyaçağımız alkol ölçü olabilir ya da iki kapak. Alkolün uçucu etkisi yaprak yüzeyinde ki birikmiş kireç tabakasını kaldıraçaktır. Japonlar alkol olarak "saki "yani pirinç rakısı kullanırlar Ya da bitkilere zararlı olmayan yazlık yağ ve ya türevi bir yağ ile yaprakları parlata bilirsin. ***Diğer bir yöntem ise yarı yarıya oranlanmış yağlı süt ile su karışımı Bu karışımıda yapraklara sürerek parlak ve canlı yapraklar elde edebilirsin. |
04-11-2011, 17:11 | #68 |
Ağaç Dostu
|
Yine bir zeytin adayım, bu adayımın özelliği, saksısında gram toprak bulunmayışı, saksı içerisinde komple volkanik tüf var. Gelişiminde diğerlerinden hiç bir fark yok, sağlıklı köklere ve hızlı büyüyen filizlere sahip. Şu an tellemesi yapılmış durumda, ilerleyen günlerde bonsai saksısına alacağım. sahibinden_DSC_0178.jpg |
05-11-2011, 06:21 | #69 |
Ağaç Dostu
|
Envor adaylarinin 3 de guzel. Yerli agaclarla calismaya deginmen de guzel ve dusundugun gibi uygun yerli agaclardan secilecek adaylarla sonuca cok daha cabuk ulasilabilr. Ilk fotograftaki Zeytin agacinin orta yerdeki oyuk govdedenin iyice gorundugu, yuz oldugunu dusundu fotograflarda govdeler bakan kisiden uzaklasiyormus gibi geriye dogru yatiyorlar diye gorunuyor. Daha sonraki fotografta agacin arka yuzu oldugunu dusundugum goruntu on yuz olmaya sanki daha elverisli!! Beni fotograf yaniltmis olabilir ama oyle degilse agacin simdi arka yuzu olan kismindan alici gozle bakmalisin diye dusunuyorum. Mese palamudun cok guzel ve bonsai saksisina alinacak bir durumdadir diye dusunuyorum. Yapraklarinin buyuklugu agac ile orantili bir durumda, Sulietini korumak icin bazi budamalar da yapabilirsin. Son zeytin agacin da hafif budamalardan sonra bonsai saksisina alinabilecek durumda. Sana kolayliklar ve basarilar diliyorum. |
05-11-2011, 16:56 | #71 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Topraksız tarım konusunda bilginden ötürü ağacın ihtiyacı olanı veriyorsun, bu bakımdan ponza sorun çıkarmıyor. Fakat benim fikrime göre, ponza mikro organizmaları tutmayacağı için bir süre sonra sıkıntıya neden olabilir. Japon milleti akadama kullanabiliyor sadece ama onun yapısı biraz daha farklı. Kum ve kompost ya da buna benzer takviyelerle karışımı dengelemek bence daha iyi olur. |
05-11-2011, 17:17 | #72 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Envor çalışmalarınız çok iyi gidiyor, Son zeytininizi çok beğendim, ancak önerim zirvedeki uzun dalı aşağıya doğru sertçe kıvırıp( rafya ile kıvrılacak yeri sararak önlem aldıktan sonra) bir üçgen oluşturmanız yönünde. Ali Bey'in dediği gibi ön yüz olarak arka tarafı kullanman daha uygun bence de . |
05-11-2011, 20:19 | #73 |
Ağaç Dostu
|
Sn. tourkana beğendiğiniz için teşekkürler, fotoğrafda ki ağaç için olan önerinizi uygulamayı bu saatten sonra uygulamam çok zor, ama ağacın zirvesinin boyunu biraz kısaltacağım, yanlara olan dallarda ki aksiller gözler de patlamaya başladı, aralarda ki boşluklarda kapandığında gerçek bir zeytin ağacının kopyası olacak diye düşünüyorum. Sizce de boyunu biraz kısaltmalımıyım? Çift gövdeli zeytin ağacımıda ön yüzünü kullanmayı düşünüyorum, kuru kök görünümünü yabana atamayacağım, ama dediğiniz gibi biraz arkaya yatık, onu da üst dalları biraz öne doğru eğip, göz yanılması yapmayı planlıyorum. |
06-11-2011, 20:27 | #74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
|
merhabalar çalışmalarınızı çok beğendim. özellikle zeytinin ileride çok güzel olacağını düşünüyorum.bahçeden 5/6 yaşlarında bir zeytini saksıya geçirmek istiyorum bende. acaba mevsimi uygun mudur? |
07-11-2011, 08:13 | #76 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aşağıda ki fotoğrafda gördüğün kuzu pirnalı meşesini 14 Ocak günü almışım, önce çok su tüketmesin diye fazlalık yapraklı dalları uzaklaştırdım, sonra da mümkün olduğunca köklere az zarar vermek için etrafını genişçe kazdım. Az çok fikir versin diye paylaşıyorum. Sen gel bu işi Yılbaşı tatiline bırak Hadi kal sağlıcakla... sahibinden_Fotoğraf0071.jpg sahibinden_DSC_0031.jpg |
|
07-11-2011, 08:44 | #77 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
07-11-2011, 10:08 | #78 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
|
sayın envor, tavsiyeleriniz için teşekkürler.Meşe ağacınızda gerçekten çok güzel.Aralık ocak gibi aktarma yapıcam uygun olduğumda. Sayın Tekin, dediğiniz güzel bir yöntem. dal kalmıcak şekilde govdeyi kesmeyi düşünüyorum şimdi kessem acaba sorun çıkartırmı benim için? |
07-11-2011, 19:27 | #80 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 12
|
yarın yapayım hocam konuyu burda açtım kötü oldu ayrıca kusura bakmayın |
02-12-2011, 19:45 | #81 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2011
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11
|
bunlar ne yer ne içer peki..kökleri oraya sığarmı peki biraz daha büyüyünce |
07-12-2011, 17:34 | #83 |
Ağaç Dostu
|
Ova karaağacı bonsai çalışmam. Mart & 2010 yılında yamadori ile sahip olduğum, bir ağacım. O zamanlar kurşun kalem kalınlığın da ve boyundaydı. Şimdi telledim ve çok sığ bir bonsai saksısına almayı düşünüyorum. sahibinden_DSC_0037.jpg sahibinden_DSC_0044.jpg sahibinden_DSC_0043.jpg Düzenleyen envor : 11-01-2012 saat 16:38 Neden: 2010 |
07-12-2011, 19:35 | #84 |
Ağaç Dostu
|
Zeytin bonsai çalışmam.
Yaklaşık bir yıl önce yamadori olarak sahip olduğum zeytin bonsai çalışmam, üzerinde ki görülen dalların tamamı 8 & 9 ay içerisinde oluştu ve şekillendi. Bonsaisan hocamızın tavsiyesi üzerine kuru dal çalışması yaptım. Yine bir zeytin ağacı dalı olan kuru dal parçasını, ağacın üzerine monte ettim, dremel ile oyma işlemi yapıp limesülfür sürerek dal parçasını beyazlattım. sahibinden_DSC_0007 (2).jpg Dalı yapıştıracağım bölge, Z1.jpg Dalı nereden kesmem gerektiğini ölçüyorum, Z2.jpg Z3.jpg Z4.jpg |
26-12-2011, 10:21 | #87 |
Ağaç Dostu
|
Zeytinimin şu an ki durumu, bir & iki hafta içerisinde yeni saksısına taşıyacağım. sahibinden_DSC_0305.jpg |
26-12-2011, 16:58 | #90 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. Bir iki hafta içerisinde taşıyacağım ağacımı, bugün işimin yoğun olmamasını fırsat bilip, yeni saksısına aldım. Şu anda, üzerinde ki telleri söküyorum. Dremel ile kuru dalların üzerinden geçip, yeniden limesülfür süreceğim. İşlemimin bitmesinden sonra sizinle paylaşırım. Bir yorum da o zaman alalım. Saygılarımla... |
|
|