![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba. Oktars, bonsaide daha yenisiniz, yeni basliyan icin 1.5 yil ayni agaca bakmak kucumsenecek birsey deyildir, 15 yil sonrasini dusununuz, sizin agaciniz da 16.5 yil birlikte cok guzel vakit gecirdiginiz bir arkadasiniz gibi oluverecek. Cinliler ve Japonlarin agaclari ile karsilastirdigimiz zaman bizim agaclarimiz daha bebek gibi duruyor. Onlar bonsai'yi yuzlerce yil var yapiyorlar, Bati ulkeleri 50-55 yil[ikinci dunya savasindan sonra, Amerikali askerlerin Japonyadan Amerikaya donerken, yanlarinda goturdukleri bonsailerle bati tam anlami ile bonsai ile tanisti ve kisa bir surede buyuk bir ilgi ile her yere dagildi.] Turkiyede bonsainin gecmisini tam bilemiyorum, belki 5-10 yildan bu yana Turkiyede bonsaiye, ilgi duyuluyor diye dusunuyorum. 10 senelik bir bonsai tarihinde 1.5 yil bonsai yetistirmek bence iyi birsey. Butun agaclariniz gonlunuzdeki gibi olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
Ali bey merhaba! Sürgün uçlarını ne kadar boya ulaştıktan sonra alıyorsunuz.Türlere göre değişiklik arzediyor mu.Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Albiza. Beyaz yaseminin surgunlerinin uzerinde 5-6 cift yaprak kalacak sekilde uc aliyorum. Sari yaseminde cicekler dokuldukten sonra surgunleri buyumeye birakiyorum. Sonbaharda derin bir budama ile her surgunde 2-3 cift yaprak birakiyorum.[Agaca istedigim sekli verene kadar surgunleri istedigim yerlerden buduyorum. Agac son seklini aldiktan sonra , yeni surgunler uzerinde derin budama yapiyorum.] Hosca kalin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bahar geldi incir agaci yapraklandi
Herkese iyi gunler. Daha onceleri kista yapraksiz olan incir agacimin resimlerini gonderdigim zaman Yaprakli[yapraklarinin kucuklugunu] resimlerinide de gormek istediginizi belirtmistiniz. incir agaci simdi yapraklandi ,asagida incir agacinin yaprakli resimleri var. baharda incir agaci1.jpg Ilk baharda incir agaci baharda incir agaci2.jpg Yapraklarin yakindan gorunusu baharda incir agaci.jpg Solda normal incir agacindan koparilmis yaprak, kibrit kutusu ve bonsaiden koparilmis yaprak. hepiniz sevgi ile kalin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Hocam incir ağacınız bir harika olmuş. seyrine doyamadım. Benim asıl merak ettiğim ve özel ilgi duyduğum Hederalar. fırsat buldukça ve farklı tüleri denk geldikçe etraftan çelik alıyorum. şu anda elimde 3 ayrı tür oldu. Perşembenin gelişi Çarşambadan bellidir hesabı gelecek isteği de anlamışsınızdır. Hederanız ne alemde? ona da yaprak budaması yapmıştınız. Yeni halini çok merak ediyorum da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|