![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Selam Musubeyt, Onceleri madddi nedenlerle agaclarimi duz tas uzerine dikmeye basladim[belki sizler icin orada bonsai saksisinin cok olmayisindan dolayi bir ikinci seceneginizin duz tas olabilecegini dusunuyorum] Saksilar cok pahali oluyordu, sonra baktim ki duz tas saksiyi aratmiyor[simdi saksida kullaniyorum ]bazan duz tas agacla guzel bir uyum icinda dahada dogal gorunuyor. Altina da kontraplaktan ayni sekilde bir ayaklik kesince, guzel gorunuyor. Halamin kaldigi evde, komsusunun buyuk bir disbudak agaci vardi ve tohumlari dustugu yerde cimleniyordu. Halami her ziyaretten sonra eve donerken bircok disbudak fidani grtiriyordum. Simdi komsusu agaci kesti, bende hala aldigim o fidanlardan bonsai olmayi bekliye epey fidan var. Disbudak her tarzda bonsai yapilabilecek bir agac, herkese oneririm, sevmesini bilen bir agac, siz anu sevdiginizi gosterin , o sizi daha cok sevdigini gosterecektir. Bircok agac cesidinden bonsaim var ama disbudaklar cogunlukta. Iyi gunler sizlerin olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Saka iyi gunler, Bu gun ardic agacinin tellenmesi ve budanmasini goteren resim ve bazi bilgileri Waverley sali toplantilari forumuna gonderdim ordan bakabilirsin. umarim size yardimci olur. Hosca kalin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba. 1992 yilinda calistigim yer kapanmis ve ben 10 ay kadar issiz kalmistim. bu 10 ay suresinde gecici bir is buldum ,kucuk bir ucret karsiligi haftada 5-6 saat, bir bahceye bakacaktim. Bahcede buyuk bir yasemin agaci vardi[belki 20-25 yaslarinda bir agacti] bahce sahibinin saman nezlesi varmis ve yaseminin ciceklerinin kokusundan rahatsiz oluyormus, yasemini sokup atmami istedi. yasemini soktum , atmadim alip eve getirdim,butun dallarini budadim, kokler zaten budanmisti, buyukce bir saksiya dikip 2 sene hic ellemedim, uzerinden yeni surgunler cikmisti o surgunleri uclarini surekli alip uzamalarina firsat vermedim. IKi yildan sonra agacin onundeki kapanmiya imkan olmiyan zedelenmeyi[agaci sokerken olan zedelenme] oyup govdesi kovuk bir gorunum verdim. Agac uzun zaman cicek acmadi son 4 yil var cicek aciyor.Daha once yaseminden bonsai yapmamistim her hangi bir kitapta resim de gormedim[sari yaseminden bonsai vardir da beyez yaseminden hic gormemistim] boyle olmasina ragmen iyi bir bonsai oldu.Bunu yazmamin nedeni cevrenizde cok cesitli agaclar vardir belkide o agaclardan daha onceleri kimse bonsai yapmamistir, bu o agactan bonsai olmaz demek deyildir.Kendi deneyimlerinizle de bircok agac cinsinden bonsai yapabileceginizi dusunuyorum. Asagidaki yasemin bunu dogruluyor sanirim. beyaz yasemin.jpg Jasminum [Beyaz yasemin] beyaz yasemin1.jpg Govdenin yakindan gorunusu beyaz yasemin3.jpg Cicek tomurcuklarinin yakindan gorunusu Baska bir agacimla bulusana dek hosca kalin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|