![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Ali hocam açelyanız çok güzel. Diğer çiçek açan bonsailerinizi de görmek için sabırsızlanıyoruz. Ali hocam bonsaide bonsainin kendisi kadar saksısı ve dizaynının çok önemli olduğunu bir kez daha gösterdiniz. Kurumuş ağaç parçası ile çok hoş olmuş. Siz bir parça ağaç, bonsainin yanında küçük bir taş, bir kayrak taşı saksı ile çok güzel bonsailer yapıyorsunuz. Sanırım sizin de stiliniz bu. Çoğu bonsainizde bu tür uygulamalar var. Gümüş aynı fikirdeyiz. Ben de çiçek açan bonsailerden çok hoşlanıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Gumus. Bonsaide iyi bir sekil verilmisse her agac guzelsede cicek acanlarda daha bir cekicilik oldugu gercek. Seninde gelecekte ciceklerle yuklu, bircok bonsainin olmasini dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar Bonsaireef. Bonsai saksisi , icinde duran agac kadar onemlidir, bir birleriyle uyum icinde olmalidirlar.[saksi sorununuz oldugu icin bu konuya deginip yaranizi desmek istemiyorum. kismetse gelecek gunlerde bu konuyu uzun uzun konusur tartisiriz.] Daha once Gallusun da belirtigi gibi, dogrudur tas kaya gibi objeleri cokca kullaniyorum. Yalniz duran agaclarim da var, yinede cogunun yanunda arkadas gibi taslari vardir,daha guzel gorundugunu dusunuyorum, yoksa yaniliyormuyum? Bonsailerim cicek ve yaprak actik sonra sizlerle de paylasacagim. Butun agaclarin diledigin gibi olsun. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Iyi gunler Gumus, Sizlere birseyler verebilmissem, bu beni inanin cok sevindirir. Dediginiz gibi bonsai bir tutku, bir gonul, bir sevda isi. Basladiktan sonra da vazgecilemez gibi,yaptigin calismalari bizlerle paylas mumkunse resim de gonder[ benim calismalarim resimlerini gordugum bonsailerle boy olcusemez diye bir karamsarliga kapilmayin kimse bonsai yapimina baslarken iyi deyildi] resimlere bakarak belki sizlere daha fazla yardimci olabiliriz. Her sey diledignce olsun. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklanan agaclar
Iyi gunler, Buralara bahar geldi, har taraf her tonda yesille bezendi. Cicekler bir renk cumbusu, buna kuslar ve bocekler de katiliyor. Bende bunu yapraklanan bonsailerimin resimlerini gonderip sizlerle paylasayim dedim. Agaclarimdan ornekler[baharda] 003.jpg Kokleri kaya uzerine sarili tarzdaki disbudak agacinin yaprakli gorunusu. Agaclarimdan ornekler[baharda] 005.jpg Bu da supurge tarzindaki disbudagin yaprakli gorunusu. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Eklenti 3756 Eklentide ki fotoğrafta, kökleri kayaya saran dışbudak ile ilgili gerek gelişmesi gerekse kayaya köklerini nasıl sardığı ve bunun ne kadar zaman aldığı hakkında neler söyleyebilirsiniz? Ben daha çok kökler ile ilgiliyim. İlk başlarda tel bir kafese felan mı bağlanıyor! Kafamda canlandıramadım doğrusu. saygılarımla, |
|
|
|
![]() |
|
|