![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Ali Bey, kaya üstü bonsaileriniz harika gözüküyor ,tebrikler. Merak ettiğim bu tarzda kök budaması yapıp yapmadığınız?Zaten kökler dışarda toprak altında da çok kısa bir bölüm var ...Kök budamasına bu tarzda gerek var mı? Not:Yaşadığınız ülke etobur bitkiler konusunda uzmanlaşmış ve Dünyaya bu bitkileri ihraç eden bir ülke bu konuda tecrübeleriniz var mı? Bu forumun ,Etobur bitkiler bölümüne de sizi bekliyoruz ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam sayin denizakvaryumu, koklerin taslarin [kaya]uzerine sarili tarzini sevmeniz beni sevindirdi , bu tarzda Bonsai yapmiya karar verdim derseniz bir okadar daha sevinecegim . her bonsaide oldugu gibi bu tarazda da kok budamasi yapilir.Yalniz diger tarzlardan bir farki var agac saksidan tasla[kaya] ile birlikte cikarilir[tas agacin bir parcasi gibi olur]ve tasin topraga gomulmus en alt kismida saksinin icinde yanlara uzamis koklerde budama yapilir. Etobur bitkiler hakinda pek bir bilgim yok . yetistirilmesi zor diye dusunuyorum,Etobur bitkiler sayfasina bir goz attim ilginc bir bitki turu .Bonsaiden vakit bulup ilgilenebilirmiyim bilmiyorum? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bonsailer aslında bir sabır işi ,etobur bitkilerde yıllarca beklemeye gerek yok Ancak etobur bitkilerde de,insana gerçekten zevk veren ,stresini gideren bir yön var.Bu konuda da sizden yazılar bekliyoruz...Avustralya da bu konuda pek çok etobur bitki sever topluluklar var,yarışmalar yapılıyor. Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
driftwood [kurumus dal gorunumu]
Bu hafta calisip bitirdigim bir Ingiliz karaagacinin, [Ulmus procera, English elm] bitmis resimlerini gonderiyorum .Calismami resimledim onlari daha sonra gonderecegim. orman tarzi 028.jpg orman tarzi 029.jpg Ingiliz karaagaci [Ulmus procera] orman tarzi 030.jpg govdenin yakindan gorunusu orman tarzi 031.jpg dallarin yakindan gorunusu |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
orman tarzi 032.jpg orman tarzi 033.jpg Govdenin ve kurumus dalin arkadan yakin gorunumu. bu gun deyilse yarin bu agac uzerindeki calismalarimi resimler halinde burada gorebilirsiniz . hepinize iyi bir haftasonu dilerim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
ellerinize sağlık yine harika olmuş yine harika olmuş hocam yanlız benim kafama takılan birşey var. kurumuş dal etkisi yapılırken kullandığımız madde ağacı hem koruyor hemde beyaz kalmasını sağlıyır deniliyor. fakat benim şahsi fikrim bunun pek doğal görünmediği. Doğada pek böyle ağaçlara rastlamıyoruz çünkü. bu sebepten dolayı kurumuş dal etkisine bir türlü ısınamadım.. tabi belki yıllar geçtikçe biraz daha renk değişimi olacaktır. ama ben şu ana kadar doğal görünen kurumuş dal efektli bonsai ye pek rastlamadım. dediğim gibi renk değişimi mümkün mü?. **** bizim yapabileceğimiz birşey var mı? kuru dala daha koyu bir renk vermek mümkün değil mi? şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
mesela bize göndermiş olduğunuz Cupressus lusitanica nızın kurumuş dal etkisini yapalı ne kadar zaman geçti? görünümü hep öyle beyaz mı kalacak? bu arada atacağınız mesajları gerçekten dört gözle beklediğimi bilmenizi isterim.çok meşgul olduğum günlerde bile internete girip mutlaka yeni mesajınız var mı diye bakıyorum. gerçekten her kelimeniz bizler için altın değerinde. bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|