![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
yaprak budamasi
Herkese iyi gunler Bu gun Sarmasik[Hedera helix] agacima yaprak budamasi yaptim ve sizlerle paylasmak istedim.Sarmasik agaci tahminen 30 yasindadir yasaminin son 15 yilini bonsai olarak yasiyor . Bir akrabanin eviden 15 sene once sokup aldim soktugum zaman hic dali yoktu[cunku cok uzundu simdiki boyundan kesip bir sene ne olacagini gozledim daha once sarmasiktan hic bonsai yapmamistim ve oldu] butun dallarini bonsai olduktan sonra verdi.Literati[celebi]tarzinda,65cm boyunda ,bir duztasin uzerine ekilmis. Bir de bende hic unutamaycagim bir anisi var,Waverley garden club'in bonsai gurubunun duzenledigi 2001 senelik buyuk showda yuzden fazla agacin icinden en iyi agac odulunu almis bir agac bunu bana soyledikleri zaman donup kaldim cunku beklemiyordum o kadar guzel agaclar vardiki showda inanilmaz bir andi benim icin[bunu ovunmek icin yazdigimi sanmayin sadece o heycanin cok guzel bir sey oldugunu ve sizlerle paylasmak icin yazdim ]ve o gunden sonra Literati tarzina ozel bir ilgi duydum. agaclarimdan ornekler 013.jpg Hedera halix, sarmasik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
agaclarimdan ornekler 014.jpg Govde ve kok kisminin yakindan gorunusu agaclarimdan ornekler 015.jpg Yapraklarin yakinddan gorunusu agaclarimdan ornekler 016.jpg Yaprak budamaya basliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
agaclarimdan ornekler 017.jpg Yaprak budamasi yapildiktan sonra agaclarimdan ornekler 019.jpg Dallarin yakindan gorunusu Agac yeni yaprak acarken yine rasim gonderecegim hepinize iyi gunler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-02-2010
|
Hocam Hedera helix gerçekten çok güzel bir örnek olmuş...Bence bonzai için en uygun sarılıcılardan biri, nerdeyse köküne kadar buda veya taşların arasına sakla, gene de banamısın demeden büyüyen ve şekil alan bir bitki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
İyi günler Ali Bey, Ben de Hederaya başladığım için Hederanıza baktım birkaç kez. Dikkatimi çeken şey "budama". Bu bonsaide yaptığınız yaprak kesme mi yoksa gerçek bir budama mı? Merak ettiğim konu ise neden Hederanız sararmış sonbaharda yaprağını döken ağaçlar gibi, Hedera (ki aynı tür) buralarda (Ortaca-Muğla=Akdeniz iklimi) yaz-kış yeşildir. Benden bıkmayın lütfen Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|