agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   İlknur44 / Salon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/42109.htm)

esemeral 08-05-2018 15:50

Sayın İlknur44 sayfanız hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Çiçeklerinize ve manzaranıza bayıldım. Çok şanslısınız bizlere kıyasla. temiz hava yeşil ve mavi birbirine girmiş. Çiçekleriniz ise zariflik ve kibarlık yarışında daha ne olsun. Bizlerinde sayenizde gözümüz gönlümüz şenleniyor. Semperviumunuzu görünce Maşallah çektim harika minnak boyuyla nasılda çoğalma gayretinde.

Bol çiçekli günler dilerim.

İlknur44 08-05-2018 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539662)
Hepsi çok güzeller ama sukulent ve kaktüsleri ayrı bir beğeniyorum :) Uzun ömürleri olsun..

Öncelikle hoşgeldiniz salonuma sayfanın adı salon ama :D köyümün fotoğraflarını da arada paylaşıyorum.
Sevgili SDurul abladan önce kaktüsler ile aram yoktu.
Paketi açınca o duygu anlatılmaz yaşanır. Onlara içimden öyle bir sevgi doğdu ki ve fazla ilgi beklemiyorlarda. Onun için çok beğeniyorum. Teşekkür ederim sağlıcakla kalın.

İlknur44 08-05-2018 18:30

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1539673)
Sayın İlknur44 sayfanız hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Çiçeklerinize ve manzaranıza bayıldım. Çok şanslısınız bizlere kıyasla. temiz hava yeşil ve mavi birbirine girmiş. Çiçekleriniz ise zariflik ve kibarlık yarışında daha ne olsun. Bizlerinde sayenizde gözümüz gönlümüz şenleniyor. Semperviumunuzu görünce Maşallah çektim harika minnak boyuyla nasılda çoğalma gayretinde.

Bol çiçekli günler dilerim.

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için , hoşgeldiniz salonuma bizde sizin çiçeklerinizi görmeyi isteriz.sempervivumlar hiç ilgi beklemeyen bir sukulent SDurul abla sayesinde tanıştım sağolsun.
İnşallah çoğalınca bizde dağıtırız.
Miniğin saksısını genişlettim şimdi daha rahat sankim.

cleryaa 08-05-2018 22:19

Aynı duyguları bende SDurul abla sayesinde yaşadım :) Ne kadar teşekkür etsem az ona. Bu arada sempervivum nasıl çoğaltılıyor?

İlknur44 09-05-2018 07:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539724)
Aynı duyguları bende SDurul abla sayesinde yaşadım :) Ne kadar teşekkür etsem az ona. Bu arada sempervivum nasıl çoğaltılıyor?

Hayırlı sabahlar benimde ilk denemem olduğu için bilmiyorum ama Sdurul ablanın sayfasında gördüm . Yanlış hatırlamıyorsam, biraz büyüyecek dalları kahverengileşecek galiba.

cleryaa 09-05-2018 09:23

Bol bol yavru alalım inşallah :)

esemeral 09-05-2018 09:53

İlknur Hanım Semperviumlara bayılıyorum. Geçenyıl aldım benim için o kadar kıymetliydi ki onun için terarium yapmıştım hevesle fakat yeni eve geçince boya kokularından sanırım iki kaktüs tek bebek mum çeliğimi ve gözüm gibi baktığım semperviumumu kaybettim. Ben mi yeterli ilgi göstermedim anlamadım şimdi korkudan cesaret edemiyorum tekrar almaya kaybedince çok üzülüyorum çünkü. Elimdeki bir kaç kaktüs türünden işyerinde neredeyse tüm birimlere dağıttım oluşan bebeklerden ama gözüne baktıklarımı kaybettim.
Sizlerdeki güzelliklere baktıkça bu forum sayesinde şükür biraz teselli buluyorum.

Emeğinize sağlık. bol çiçekli günler dilerim.

İlknur44 09-05-2018 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1539758)
İlknur Hanım Semperviumlara bayılıyorum. Geçenyıl aldım benim için o kadar kıymetliydi ki onun için terarium yapmıştım hevesle fakat yeni eve geçince boya kokularından sanırım iki kaktüs tek bebek mum çeliğimi ve gözüm gibi baktığım semperviumumu kaybettim. Ben mi yeterli ilgi göstermedim anlamadım şimdi korkudan cesaret edemiyorum tekrar almaya kaybedince çok üzülüyorum çünkü. Elimdeki bir kaç kaktüs türünden işyerinde neredeyse tüm birimlere dağıttım oluşan bebeklerden ama gözüne baktıklarımı kaybettim.
Sizlerdeki güzelliklere baktıkça bu forum sayesinde şükür biraz teselli buluyorum.

Emeğinize sağlık. bol çiçekli günler dilerim.

Teşekkür ederim sempervivumlar fazla ilgi istemiyorlar kaktüsler. İnşallah bizimkiler büyüsünler sizede gönderirim. Benim için çiçekler terapi gibi bazen canım sıkıldımı ve ya stresli olunca çiçeklerin yanına gidiyorum.:D yakında beni beni pisikoloğa götürürler. Çiçek al pisikolağa gerek yok düzelirim diyorum. 😳.bana öyle bir bakışları var. Susuyorum 😅 bahar gelincede daha çok çiçekler ile uğraşmayı seviyorum. Birde şu cümleyi kuruyorlar sen köydesin her yerde ağaç var ne yapacaksın çiçeği.😓

esemeral 09-05-2018 11:42

İlknur Hanım çiçekler gerçekten terapi gibi geliyor insana.Geçen yıl bir kaktüsüm ilk kez açtığında 2-3 dk ya balkona çıkıp çıkıp bakıyorum diye eşim saksıyı salona getirmişti yüzüm gülüyor diye. bu yıl aynı kaktüsüm iki çiçek açtı birini rüzgar kırdı işyerinden gele kadar göremedim ikinci çiçeğini açınca rüzgar yine tam açmışken yeniden kırmış bu kez açmış halinde olduğundan dondurucuya koydum buzluğu her açtığımda ilk onu görüp mutlu oluyorum. az olunca böyle de delilik yapılabiliyor.:)

umarım semperviumlarınız kocaman olurlar paylaşmasanız bile teklif etmeniz bile mutlu etti. siz aldırmayın konuşulanlara mutlu olmanın yolunu bulmuşsunuz değerlendirin bence.

sudeme 10-05-2018 10:16

1 Eklenti(ler)
Tesekkur ederim canim.yeniden burdayim.Buda senin icin😍

İlknur44 10-05-2018 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sudeme (Mesaj 1539867)
Tesekkur ederim canim.yeniden burdayim.Buda senin icin😍

Rica ederim ablacım seni tekrar görmek güzel hoşgeldin.

İlknur44 10-05-2018 12:57

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1539770)
İlknur Hanım çiçekler gerçekten terapi gibi geliyor insana.Geçen yıl bir kaktüsüm ilk kez açtığında 2-3 dk ya balkona çıkıp çıkıp bakıyorum diye eşim saksıyı salona getirmişti yüzüm gülüyor diye. bu yıl aynı kaktüsüm iki çiçek açtı birini rüzgar kırdı işyerinden gele kadar göremedim ikinci çiçeğini açınca rüzgar yine tam açmışken yeniden kırmış bu kez açmış halinde olduğundan dondurucuya koydum buzluğu her açtığımda ilk onu görüp mutlu oluyorum. az olunca böyle de delilik yapılabiliyor.:)

umarım semperviumlarınız kocaman olurlar paylaşmasanız bile teklif etmeniz bile mutlu etti. siz aldırmayın konuşulanlara mutlu olmanın yolunu bulmuşsunuz değerlendirin bence.

Sizin ne hissettiğinizi şimdi anlıyorum, benim küçük yaramaz bugün çiçeklerimi yolmuştu.
Buradaki çiçeklerimi yolmuş.
Eklenti 673290
Ve buraya toplamış.
Eklenti 673291
En kötüsüde sabahtan beri küçük elinden iğneleri çıkartıyorum.

cleryaa 10-05-2018 13:00

Bir kedi mi yoksa bir minik çocuk mu? :)

İlknur44 10-05-2018 13:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1539892)
Bir kedi mi yoksa bir minik çocuk mu? :)

3 yaşında oğlum yaptı.😓

cleryaa 10-05-2018 13:05

Afacan olacak belli ki :) Kötü olmuş ama inşallah bidaha yapmaz ;)

İlknur44 10-05-2018 13:12

Buradaki küpelimin açmasını beklerken.onuda yolmuştu.hangi renk açacağını görmeden ve bugün azıcık açılmıştı tomurcuğu.😭😭😭
Benim fazla beklememi istemedi o yüzden hemen kopardı açtı. 😅

esemeral 10-05-2018 15:06

İlknurcum senin afacan da annesini örnek alıp bitki sevdalısı olacak belli kendince araştırma yapmak için yapmıştır bence.
tabi gönül isterdiki mink ellerine zarar vermesin. Bitkiler sizi seviyor zaten minik beyin elleri değmiş daha çabuk büyür daha çok çiçek verir merak etme.
Umarım dikenleri tamamen temizlemişsinizdir( rahatsız eder paşayı sonra ):)

İlknur44 10-05-2018 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1539926)
İlknurcum senin afacan da annesini örnek alıp bitki sevdalısı olacak belli kendince araştırma yapmak için yapmıştır bence.
tabi gönül isterdiki mink ellerine zarar vermesin. Bitkiler sizi seviyor zaten minik beyin elleri değmiş daha çabuk büyür daha çok çiçek verir merak etme.
Umarım dikenleri tamamen temizlemişsinizdir( rahatsız eder paşayı sonra ):)

Evet ablacım çiçekleri çok seviyor yapraklarını okşuyor gibi yapıyor.Sonra koparıyor😅sabahtan beri temizliyorum ama baya kızarmış. İnşallah geçer şimdi korkar belkim yanaşmaz yanına.

milaca2010 12-05-2018 20:36

Sayfanız hayırlı olsun sevgili İlknur44, bol bol çiçeklerle mutlu paylaşımlar.

İlknur44 12-05-2018 20:39

3 Eklenti(ler)
Köyde yaşa, ömrüne ömür kat, şehirde yaşa stresine stres kat.😊

İlknur44 17-05-2018 20:19

5 Eklenti(ler)
İyi akşamlar.
Cam güzelim rengini çok sevdim.
Eklenti 674122
Eklenti 674123
Kaktüsüm maşallah çiçeklerini açmış.ilk defa çiçek açan kaktüsüm oldu, tekrar teşekkür ederim SDurul ablacım.
Eklenti 674124
Bu bitkimin adını bilmiyorum,burada sormuştum ama gören olmadı. Çiçeklerinide açtı kendi gibi çıtı pıtı.:D
Eklenti 674125
Eklenti 674126

İlknur44 17-05-2018 20:30

5 Eklenti(ler)
Güzel manzaradan birkaç kare. Aynı kareler ama farklı renkler birgün fratın rengi yeşil birgün mavi'ye dönüyor.
Eklenti 674127
Eklenti 674128
Eklenti 674129
Eklenti 674130
Yağmurlu hali bir başka güzel.
Eklenti 674131

Selma_321 17-05-2018 20:37

Çok geçmiş olsun, oğluşunuza iyi bir ders olmuştur, bir daha yapmaz:p. Nush ile uslanmayanın hali misali:p

nanemolla 17-05-2018 20:50

Sn İlknur geçmiş olsun.inşallah çok yanmamistir canı.belkide çiçekleri beğendiği için kendince toplamak istemiştir kırlardaki gibi.manzaralarda harika

İlknur44 17-05-2018 21:41

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1540672)
Çok geçmiş olsun, oğluşunuza iyi bir ders olmuştur, bir daha yapmaz:p. Nush ile uslanmayanın hali misali:p

Çok sağolun ama malesef tekrar sökmüş. Bende o odanın kapısını kilitledim. Birkaç gündür birşey. Yok çok şükür , tabi birde kaynana dilini o pencereden uzaklaştırdım.
Bu sefer sökmüş kaktüslerimi.
Eklenti 674135
Yerine ne ekmiş.😅😂
Eklenti 674136
Allah'tan ki köküyle sökmüş , leş kaktüslerimi köklenmesi için çok bekledim, sayesinde köklendiğini gördüm😊. Yerede atmıyor çekmecenin üzerine toplamış . 😊

İlknur44 17-05-2018 21:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1540673)
Sn İlknur geçmiş olsun.inşallah çok yanmamistir canı.belkide çiçekleri beğendiği için kendince toplamak istemiştir kırlardaki gibi.manzaralarda harika

Çok teşekkür ederim galiba yanmamıştır tekrar söktüğüne göre ,😓

cleryaa 17-05-2018 22:15

Gözlemlediğim kadarıyla bu minik afacanın toprak içerisine tekrar başka bir şey ekmiş olması sizi örnek aldığını gösteriyor..
Aslında güzel bir şey yapıyor minik :)
Bitkilerinizin zarar görmemesine sevindim.
Kaynana dilini geçen gün saksı değişimi yaparken bende çok hafife almışım.. Ellerim diken yuvası olmuştu :D
Güzel görünüyor, batmaz sanıyorsun ama bir bakmışsın diken dolusun..
Adını doğru mu almış ne!:p
Bu arada leş kaktüslerini nasıl köklendirdiniz?
Benimkiler köklenmedi ve yumuşamaya başladılar:(

nanemolla 17-05-2018 23:00

Ay çok güldüm ya tekrar sökmesine :p
Kendince birşeyler yapmaya çalışıyor ama ne.belkide söktügü zaman senin verdigin tepkiler hoşuna gidiyordur.;)

sudeme 18-05-2018 00:17

Dikkat cekmeye calisiyor bence.gecmis olsun tatlim.seni daha cok seviyorum daha cok ilgileniyorum de.paylasamiyor seni belliki.ne varsa minicik kafasinin icinde:))) onu cozmeden bu olayi cozemeyeceksin iknur.sorsana niye sökuyormus.

İlknur44 18-05-2018 03:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa (Mesaj 1540685)

Gözlemlediğim kadarıyla bu minik afacanın toprak içerisine tekrar başka bir şey ekmiş olması sizi örnek aldığını gösteriyor..
Aslında güzel bir şey yapıyor minik :)
Bitkilerinizin zarar görmemesine sevindim.
Kaynana dilini geçen gün saksı değişimi yaparken bende çok hafife almışım.. Ellerim diken yuvası olmuştu :D
Güzel görünüyor, batmaz sanıyorsun ama bir bakmışsın diken dolusun..
Adını doğru mu almış ne!:p
Bu arada leş kaktüslerini nasıl köklendirdiniz?
Benimkiler köklenmedi ve yumuşamaya başladılar:(

Sizede çok geçmiş olsun kaktüsler dikenli ama onlarsızda yapamıyoruz. Bakalım büyüyünce de çiçekleri sever mi yoksa babasına mı çeker. ;)
Leş kaktüsleri geldiği gibi saksılara diktim ve toprağı kurudukça suyunu fısfıs ile verdim. Fazla su çürütmeye sebep olur. Sağol sun SDurul abla söyledi yoksa çoktan çürümüştü.
Biz yeni başladığımız için öğreneceğimiz çok şey, var hele kaktüs sukulent oldu mu. Bu siteye üye olmadan önce kaktüs ,sukulent nedir bilmezdim. Üye olduğum için mutluyum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025