![]() |
Bu gün baktım yaprak güzelimde tohum oluşmuş unuturum kaybederim deyip ektim .Mevsimi değil belki ama dayanamadım birazda merakla beklemek hoşuma gidiyor .E tabi sizi haberdar ederim .
Bu arada bir menekşe yaprağından üçüncü yavru edinme çalışmam başarısız oldu .İki de kaldım yaprak böyle içi geçmiş gibi olmuş attım.İkinci kez yavrulamaya bıraktığım iki yaprağım var şu an onlarla denemeye devam edeceğim :D |
Balkonumdan devam
2 Eklenti(ler)
Balkonumdan görüntüler menekşeler açmaya devam ediyor. Kırmızı çiçekli atlasım büyüyor. Yılbaşı kaktüsü sürgünde ,geçenlerde tepetaklak olan echeveriam çok şükür iyi :p
|
3 Eklenti(ler)
Tatil bitti çocuklar gitti.:(bir küçük kuzumla kaldım .Üzülüyor insan ama elden gelen bir şey yok .
Küçük kuzumun pencere önü ,balkonlu oda olduğu için menekşeleri koymakta sakınca olmuyor . Eklenti 628269 Menekşelerim , beyaz olanı satın aldığım menekşe den ürettim .Anaç olanı bir arkadaşa hediye etmiştim . |
3 Eklenti(ler)
Minik bahçemden güllerim coştular.
Eklenti 628386 Kokulu anne karanfili bana çocukluğumu hatırlatıyor .Çok seviyorum bu çiçeği ;) Eklenti 628387 Son bir gayret açmaya çalışan hatmi çiçeğim. Eklenti 628388 Bunların hepsi minicik bir bahçede :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Siklamen!! çiçeği ayrı güzel yaprağı ayrı güzel ;)Yazın sulamaya devam edince çiçek açmazsa diye korkmuştum.Açıyor bayağı da tomurcuğu var.
|
3 Eklenti(ler)
Kalonşom gayet sağlıklıydı ne oldu bilmiyorum önce yapraklar yumuşamaya başladı sonra sarardı .Sararmış yaprağı koparayım derken köküyle elime geldi .Kök çürümesi oldu galiba yeniden çelikleyim bari :(
Eklenti 628542 Kök kalmamış ki bunda çok suladım galiba :confused: Eklenti 628543 İkisinin durumu iyi kapalı balkon dan ne zaman içeri alsam ki :confused: Eklenti 628544 |
2 Eklenti(ler)
Yapraktan yetişdirdiğim menekşelerim bu gün ayırdım ayrı saksılara diktim .Biraz ara vericem yapraktan menekşe yetişdirmeye koyacak yerim kalmadı .Büyükler de pencere önlerinde duruyor .Biraz uğraştım ama iyi oldu iyi :D
|
3 Eklenti(ler)
Sakız sardunyam yeniden çiçeklendi ama oda ne şokkk .Rengi değişmiş normal bir durum mu çok şaşırdım :eek:.Menekşe de renk değişikliği oluyor onu biliyorum da sakızı bilmiyorum .Bilen arkadaşlar bir cevap verirlerse sevinirim .
Önceki hali : Eklenti 628732 Şimdiki hali : Eklenti 628733 Kohleriam yolunmuş kaza döndü kapalı balkon dan içeri alıp budamayı düşünüyorum. Eklenti 628734 |
1 Eklenti(ler)
Kohleria mı biraz budayıp geçen çiçeklerini temizledim .Menekşelerin yanına pencere önüne koydum .
|
Bu kohleralara ne oluyor anlamıyorum,Sevgili Sardunya.Benimki de tam düzelmişti,sonra pat diye bozuluverdi.Ne oldu şimdi buna?
* |
Alıntı:
Bozuldu diye saksıda ki toprağı sakın atmayın, toprak altında rizomları oluyor, sulandıkça o rizomlardan tekrar yenisi geliyor, benim kohlerialarım da bozulmuştu, sabırla bekledim sulandıkça şimdi yeniden filizlenmeye başladılar. |
Efendim hoşgeldiniz ablalarım.:p
Kohleria mı içeri aldım .İlk güzelliği kalmasada hâlâ güzel .Hızlı büyüdü benimki dört ayda bu hale geldi.Tabi bir yaprağını deneme amaçlı menekşe gibi daldırdım saksıya tutar umarım . Sevgi hocam resim bende görünmemiş neden ki ? |
Sardunyacığım,resim koymamıştım.
|
2 Eklenti(ler)
Sevgi hocam mesaj da boşluğu görünce resim var zannettim :p
İpek çiçeğim ve pervane çiçeğim çok tatlılar özellikle de pervane tohum kapsülü oluşuyor . |
Evet orda bir boşluk oluşmuş,neden bilemiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Süt ağacım büyüyor da üstlerin yaprakları minik minik oluyor .Sonradan uzar mı bilmiyorum.Çiçek açmadığını öğrenince biraz hevesim kaçtıydı .Bu yapraklı hali hoşuma gitti :p
|
2 Eklenti(ler)
En sevdiğim menekşem :p
Eklenti 628904 Yılbaşı çiçeğim sürgünlerini büyütüyor .Bu büyüyecekte çiçek açıcak ;) Eklenti 628905 |
3 Eklenti(ler)
Paşa kılıcım büyümeye devam ediyor.
Eklenti 629112 Mum çiçeğim kapalı balkona koymuştum .Artık içeri aldım.Doğu cephe cam önüne koydum. Umarım tutmuştur Eklenti 629113 Bu da kuru dal gibiydi atmaya kıyamayıp onuda öylesine sokuşturuvermiştim .Bide utanmadan çıkarıp köklenmiş mi diye baktım .Filiz veriyor çok mutlu oldum:p Eklenti 629115 |
Yabani siklamen
1 Eklenti(ler)
Üniversite sınavının olduğu gün safranboludan dağdan sökmüştüm :rolleyes: Pek umudum yoktu yinede ordan getirdiğim toprağa diktim .Yaprağı kuruyana kadar suladım sonra sulamayı kesip bir kenara koydum .15 gün önce tekrar sulamaya başladım ve mutlu son :D
Ben bu bıcırığı çooook sevdim .;) |
Merhaba Sayın Sardunya18, bazı insanların elleri sihirli gibidir. Sizinki de öyle demek ki maşallah umarım büyür kocaman olur. Saygılarımla.
|
Alıntı:
|
Sn. sardunya18, sayfanızı baştan sona gezdim. Ellerinize sağlık, bütün çiçekleriniz çok güzel. Bahçede olması gereken (biberiye, hatmi gibi) çiçekleri bile balkonda yetiştirmişsiniz.
Güzel paylaşımlara devam ediniz lütfen. |
Sn. sardunya18 çiçekleriniz çok güzel ve bakımlı, sayfanız hayırlı olsun.. :)
Kohlerianızın yapraklarına bayıldım.. Benimki çok güzel çiçek ve yavru veriyor fakat yaprakları lekeli lekeli ve süklüm püklüm görünüyor.. Ne yapmalıyım bilemedim.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Anladığım kadarıyla serin havadan hoşlanıyor olmalı.. Kışın düzeleceğini umuyorum.. :)) |
3 Eklenti(ler)
Menekşelerim hepside pencere önü istiyor ama sığmıyorlar .Pencere önünden aldıklarım küsüyormu ne ?
Bu menekşe den ben de dört saksı var pencere önündekinin çiçeği gayet sağlıklı bunun daha tam açmadan bozuluyor .:mad: Eklenti 629915 Bu da yapraktan yetişdirdiğim kızım :p Eklenti 629916 Bunu da A101 den almıştım .Çiçeği geçince saksısını değiştirdim .Yeniden çiçeklendi :p Eklenti 629917 |
2 Eklenti(ler)
Sen bir sardunya yaprağısın daha ne kadar büyüyecen :rolleyes:
Eklenti 630151 Menekşem !!!güzel kızlarım ne güzel çiçeklendiler . Eklenti 630152 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025