agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Jakin / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/38177.htm)

Jakin 21-10-2015 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cengizildas (Mesaj 1415743)
Sn. Jakin, değerli hemşerim, ne kadar güzel, siz de bir sayfa açmışsınız. Hayırlı, bol çiçekli olsun. Bundan sonra daha bol çiçekli resimler bekliyoruz.

Sn. Cengizildas teşekkür ederim hemşerim, sizin sayfanızı da bekliyoruz.

aleydi 21-10-2015 21:26

Utandım, kızardım, bir o kadar mutlu oldum sevgili jakin:o. Mutluluk bulaşıcı. Aslında sevgili Jakin tevazu gösteriyor arkadaşlar. Kendisi öyle düşünceli ki, o güzel yüreğiyle virüsü bulaştıran o oldu.

Sn Malinan'ın desteğiyle bu sayfanın açılması beni çok mutlu etti. Kendisi her durumun farkında olduğunun bir göstergesi.

Sevgili Jakin bu süprizi fazlasıyla hak ediyorsunuz.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, sevgilerimle.

Jakin 21-10-2015 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1415751)
Utandım, kızardım, bir o kadar mutlu oldum sevgili jakin:o. Mutluluk bulaşıcı. Aslında sevgili Jakin tevazu gösteriyor arkadaşlar. Kendisi öyle düşünceli ki, o güzel yüreğiyle virüsü bulaştıran o oldu.

Sn Malinan'ın desteğiyle bu sayfanın açılması beni çok mutlu etti. Kendisi her durumun farkında olduğunun bir göstergesi.

Sevgili Jakin bu süprizi fazlasıyla hak ediyorsunuz.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, sevgilerimle.

Sevgili Aleydi umarım bir gün karşılaşır tanışırız. Sevgiyle.. :)

eneskrky 21-10-2015 22:02

Balkonun bol çiçekli olsun sayın Jakin :)) gelişim aşamalarını merak etmekteyiz..

akçabardak 21-10-2015 22:06

Sevgili Jakin Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol olsun umarım devamı da en güzel bitkilerle sayfanız renklensin dileklerimle, takipte olacağım, kolay gelsin.

Jakin 21-10-2015 22:29

Bu güzel ve faydalı siteyi kuran sevgili Malina'ya çok teşekkür ediyorum.

Çok önemli, yaşamsal gereksinimlerimize çözüm olan, doğayı tanımayı, sevmeyi, korumayı,
paylaşımcılığı aşılayan bu girişimi için kutluyorum.

Foruma olan ilginin ve sitenin canlılığının her geçen gün artması da, yapılan işin doğruluğunun kanıtı.

Doğayı katletmeyi umursamayan anlayışa karşı bir gün herkesin agaclar.net üyesi olmasını diliyorum.

Herkese güzel paylaşımlar ve sevgiler..

Jakin 21-10-2015 22:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eneskrky (Mesaj 1415762)
Balkonun bol çiçekli olsun sayın Jakin :)) gelişim aşamalarını merak etmekteyiz..

Sn. Eneskrky güzel dilekler için teşekkürler.. :)
Beklentilerinizi boşa çıkarmam umarım.. :)

Jakin 21-10-2015 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1415764)
Sevgili Jakin Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol olsun umarım devamı da en güzel bitkilerle sayfanız renklensin dileklerimle, takipte olacağım, kolay gelsin.

Sevgili Akçabardak çok teşekkürler, sizlerden öğrenmem gereken çok şey var ben de izliyorum güzelliklerinizi.. Sevgiler.. :)

sevgihoca 21-10-2015 22:37

1 Eklenti(ler)
Sevgili Jakin.şimdi farkettim.Crassula Muscosa çiçeğiniz benimkinden olabilir mi?Benimkinin çiçek açtığına hiç şahit olmadım da,eğer oysa çiçeğime çok küsüceğim.Rahat 4-5 yıldır beraberiz.Teşekkürler.

YeniGine 21-10-2015 22:48

Sevgili Jakin, balkon sayfanız hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. Rastgelsiin...

Jakin 21-10-2015 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1415775)
Sevgili Jakin.şimdi farkettim.Crassula Muscosa çiçeğiniz benimkinden olabilir mi?Benimkinin çiçek açtığına hiç şahit olmadım da,eğer oysa çiçeğime çok küsüceğim.Rahat 4-5 yıldır beraberiz.Teşekkürler.

Sevgili Sevgihoca, çiçekler o kadar küçükler ki, hafif, güzel bir koku yaymasalar çiçekleri ben de fark etmeyecektim.
Hatta geldiğinin ertesi günü diktim, çiçeklendiğini anlamayıp sarardığını düşünmüştüm.
Belki de açmıştır sizden gizli, olabilir mi, ne dersiniz?

Tabii açmasını sağlayan ben değilim, 5 gün oldu daha geleli. Sevgili Aleydi'nin bakımıyla büyütmüş mis kokulu çiçeklerini.. :)

Jakin 21-10-2015 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1415776)
Sevgili Jakin, balkon sayfanız hayırlı ve bol çiçekli olsun inşallah. Rastgelsiin...

Sevgili YeniGine'ciğim, çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. :)

flaneuse 21-10-2015 22:53

Balkonunuzda yemyeşil, bol çiçekli günler dilerim Sayın Jakin :)

Jakin 21-10-2015 22:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1415775)

Konunun uzmanı değilim, sanki aynı ya da benzeri bir tür gibi görünüyor. Saksıdaki danteller çok güzel olmuş, bayıldım.. :)

Jakin 21-10-2015 22:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi flaneuse (Mesaj 1415780)
Balkonunuzda yemyeşil, bol çiçekli günler dilerim Sayın Jakin :)

Sn. Flaneuse çok teşekkür ederim bu güzel dilekler için.. Sevgiler.. :)

sevgihoca 21-10-2015 23:01

Teşekkürler Jakin,Allahallah,Sevgili Aleydi bu çiçeklere ne yapıyor acaba:p,belki bahçede olduğu içindir,benimki evde.Bundan sonra daha dikkatli olurum arada diplerine doğru bakarım.Hatta hemen gidip bakarım.:p

Mücevher Çalısı 22-10-2015 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jakin (Mesaj 1415666)
...
Bu aşamada sulamayı kesmem mi gerekiyor acaba?

Eklenti 581905

Bitkiler suyu ve gübreyi rahat aldıklarında yaprak yapar, bunlar azaltılıp kesilince de çiçeklenmeye verir kendisini (ölüm korkusu ve soyun devamı:)). Azaltarak suyu vermeniz en iyisidir kanımca...
Sevgiler...

Jakin 22-10-2015 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı (Mesaj 1415896)
Bitkiler suyu ve gübreyi rahat aldıklarında yaprak yapar, bunlar azaltılıp kesilince de çiçeklenmeye verir kendisini (ölüm korkusu ve soyun devamı:)). Azaltarak suyu vermeniz en iyisidir kanımca...
Sevgiler...

Çok teşekkür ederim.. :) Sevgiler.. :)

sevgihoca 22-10-2015 19:59

Sevgili Jakin,Mücevher Çalısı güzel bir bilgi vermiş,benim çiçeğim de o yüzden açmamış olabilir.Ayrıca saksım için de yorum yapmışsınız,mesajı yazdıktan sonra farkettim.Saksımı kızımın resim dersinde kullandığı akrilik boya ıle boyadım.Sökülmüş bir tepsi örtümün motiflerini kesip tutkalla yapıştırdım.Bir kaç senedir severek kullanıyorum.Eskileri değerlendirme çalışmalarım çok ama sitenin bu bölümünü rahat kullanamıyorum.Çünkü resim eklenmiyor.Belki zamanla onu da öğrenirim.Zaten hobi sayfası da bu yüzden pek aktif değil diye düşünüyorum.Sevgiler

Jakin 22-10-2015 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1415907)
Sevgili Jakin,Mücevher Çalısı güzel bir bilgi vermiş,benim çiçeğim de o yüzden açmamış olabilir.Ayrıca saksım için de yorum yapmışsınız,mesajı yazdıktan sonra farkettim.Saksımı kızımın resim dersinde kullandığı akrilik boya ıle boyadım.Sökülmüş bir tepsi örtümün motiflerini kesip tutkalla yapıştırdım.Bir kaç senedir severek kullanıyorum.Eskileri değerlendirme çalışmalarım çok ama sitenin bu bölümünü rahat kullanamıyorum.Çünkü resim eklenmiyor.Belki zamanla onu da öğrenirim.Zaten hobi sayfası da bu yüzden pek aktif değil diye düşünüyorum.Sevgiler

Sevgili Sevgihoca, yaratıcı fikirlere bayılıyorum. Aşağıdaki sayfada paylaşabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/el-yapi...nler/36217.htm

aleydi 22-10-2015 21:10

Sevgili Jakin, sevgihocam teşekkür ederim övgü dolu sözleriniz için. Yanmış hayvan gübresi kullanıyorum bahçede, evde kullanımı biraz zor. Enzim yapabilirsiniz.enzim sayfasında. Bende geçen yıl denedim. Bitkiler için, iksir gibi. Sevgilerimle

Jakin 22-10-2015 21:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1415918)
Sevgili Jakin, sevgihocam teşekkür ederim övgü dolu sözleriniz için. Yanmış hayvan gübresi kullanıyorum bahçede, evde kullanımı biraz zor. Enzim yapabilirsiniz.enzim sayfasında. Bende geçen yıl denedim. Bitkiler için, iksir gibi. Sevgilerimle

Teşekkürler Aleydi'ciğim. Enzim çok faydalı demek ki. Bizler de yapalım o zaman.. :)

münevver48 23-10-2015 09:19

sevgili jakin, balkon sayfanız hayırlı olsun.güzel paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.sevgiler.

Jakin 23-10-2015 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1415969)
sevgili jakin, balkon sayfanız hayırlı olsun.güzel paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.sevgiler.

Sevgili münevver48 çok teşekkür ederim.. Sevgiler.. :)

Jakin 24-10-2015 13:22

5 Eklenti(ler)
Kır Menekşesi (Viola Odorata) saksılardan birinin toprağına karışan tohumlardan çıkıp gelmiş, saksıdaki bitki öldükten sonra saksıyı tamamen kaplayıp, yaz başı çok güzel çiçeklenmişti. Çok çabuk çoğalan ve yayılan bir bitki. Bu işi çok daha önce yapmalıydım. Kökler keçeleşmiş, saksının kalıbına göre şekillenmiş. Kesip içini oyarak çiçek bile dikilebilirdi. ;)
Eklenti 582281

Köklerinden tek tek ayırdım.
Eklenti 582282

Krotonun saksısının dibine sevgili Uyap'ın gönderdiği telgrafı dikmiştim, minik bir köktü, epeyce yayıldı. Kalan boşluklara ayırdığım menekşe köklerinden diktim.
Eklenti 582283

Bir kısmını çelikten büyütmeye çalıştığım Spathyphyllum'un saksısının boşluklarına diktim.
Eklenti 582284

Kalanları da iki çıplak kök kalmış sardunyaların ve kenarında semizotunun bulunduğu uzun saksının boşluklarına yerleştirdim.
Eklenti 582285

Korkarım 6 ay veya 1 yıl sonra beni yine hummalı bir menekşe ayırma işi bekliyor olabilir. En azından o zamana kadar güzel olacaklar mı, denemek istedim.

Jakin 24-10-2015 13:49

3 Eklenti(ler)
Bu kadar sıkıntıya neden girdiğime gelince..

Eklenti 582295
Sevgili SDurul'un önerdiği gibi Sedum Reflexum'u, sukulentleri bir arada diktiğim saksılardan alıp, menekşelerden boşalan saksıya diktim.

Eklenti 582296
Sedum Reflexum'lar bu iki saksıya yayılmışlardı. Sevgili SDurul bu türün saksıyı paylaştığı bitkilere hayat hakkı tanımadığını belirterek ayrı bir saksıya almamı önermişti. Çok teşekkür ediyorum. Böylece diğerlerine de genişleyebilecekleri yer açılmış oldu.
Eklenti 582297

Jakin 24-10-2015 14:17

Yağmurun Bereketi

1 Eklenti(ler)
Dün ve bugün hava yağışlıydı. Bu sabahki şiddetli sağanaktan sonra bir de ne göreyim! ;)
Eklenti 582306
Yazın balkonda terör estiren kuşun budamasından sonra Zephiranthes'i (Su Zambağı) sulamayı bırakıp,
bir süre sonra da soğanları topraktan çıkarıp beklemeye almıştım.
Ekim ayı başında uzun bir saksıya diktim.
Yağmuru görünce sürpriz yaptılar. ;)

Jakin 26-10-2015 12:35

1 Eklenti(ler)
Arılar geldi.. :)
Eklenti 582626

aleydi 27-10-2015 18:14

Arılar nerede bir güzellik görseler oradalar sevgili Jakin. Çok güzel açmış su zambağı, çok narin bir görüntüsü var.

Jakin 27-10-2015 20:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1416781)
Arılar nerede bir güzellik görseler oradalar sevgili Jakin. Çok güzel açmış su zambağı, çok narin bir görüntüsü var.

Teşekkür ederim sevgili aleydi.. Benim de en sevdiğim çiçeklerden biri.. :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025