![]() |
Alıntı:
|
Utandım, kızardım, bir o kadar mutlu oldum sevgili jakin:o. Mutluluk bulaşıcı. Aslında sevgili Jakin tevazu gösteriyor arkadaşlar. Kendisi öyle düşünceli ki, o güzel yüreğiyle virüsü bulaştıran o oldu.
Sn Malinan'ın desteğiyle bu sayfanın açılması beni çok mutlu etti. Kendisi her durumun farkında olduğunun bir göstergesi. Sevgili Jakin bu süprizi fazlasıyla hak ediyorsunuz.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, sevgilerimle. |
Alıntı:
|
Balkonun bol çiçekli olsun sayın Jakin :)) gelişim aşamalarını merak etmekteyiz..
|
Sevgili Jakin Sayfanız hayırlı, bitkileriniz bol olsun umarım devamı da en güzel bitkilerle sayfanız renklensin dileklerimle, takipte olacağım, kolay gelsin.
|
Bu güzel ve faydalı siteyi kuran sevgili Malina'ya çok teşekkür ediyorum.
Çok önemli, yaşamsal gereksinimlerimize çözüm olan, doğayı tanımayı, sevmeyi, korumayı, paylaşımcılığı aşılayan bu girişimi için kutluyorum. Foruma olan ilginin ve sitenin canlılığının her geçen gün artması da, yapılan işin doğruluğunun kanıtı. Doğayı katletmeyi umursamayan anlayışa karşı bir gün herkesin agaclar.net üyesi olmasını diliyorum. Herkese güzel paylaşımlar ve sevgiler.. |
Alıntı:
Beklentilerinizi boşa çıkarmam umarım.. :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Jakin.şimdi farkettim.Crassula Muscosa çiçeğiniz benimkinden olabilir mi?Benimkinin çiçek açtığına hiç şahit olmadım da,eğer oysa çiçeğime çok küsüceğim.Rahat 4-5 yıldır beraberiz.Teşekkürler.
|
Sevgili Jakin, balkon sayfanız hayrlı ve bol çiçekli olsun inşallah. Rastgelsiin...
|
Alıntı:
Hatta geldiğinin ertesi günü diktim, çiçeklendiğini anlamayıp sarardığını düşünmüştüm. Belki de açmıştır sizden gizli, olabilir mi, ne dersiniz? Tabii açmasını sağlayan ben değilim, 5 gün oldu daha geleli. Sevgili Aleydi'nin bakımıyla büyütmüş mis kokulu çiçeklerini.. :) |
Alıntı:
|
Balkonunuzda yemyeşil, bol çiçekli günler dilerim Sayın Jakin :)
|
Alıntı:
Konunun uzmanı değilim, sanki aynı ya da benzeri bir tür gibi görünüyor. Saksıdaki danteller çok güzel olmuş, bayıldım.. :) |
Alıntı:
|
Teşekkürler Jakin,Allahallah,Sevgili Aleydi bu çiçeklere ne yapıyor acaba:p,belki bahçede olduğu içindir,benimki evde.Bundan sonra daha dikkatli olurum arada diplerine doğru bakarım.Hatta hemen gidip bakarım.:p
|
Alıntı:
Sevgiler... |
Alıntı:
|
Sevgili Jakin,Mücevher Çalısı güzel bir bilgi vermiş,benim çiçeğim de o yüzden açmamış olabilir.Ayrıca saksım için de yorum yapmışsınız,mesajı yazdıktan sonra farkettim.Saksımı kızımın resim dersinde kullandığı akrilik boya ıle boyadım.Sökülmüş bir tepsi örtümün motiflerini kesip tutkalla yapıştırdım.Bir kaç senedir severek kullanıyorum.Eskileri değerlendirme çalışmalarım çok ama sitenin bu bölümünü rahat kullanamıyorum.Çünkü resim eklenmiyor.Belki zamanla onu da öğrenirim.Zaten hobi sayfası da bu yüzden pek aktif değil diye düşünüyorum.Sevgiler
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/el-yapi...nler/36217.htm |
Sevgili Jakin, sevgihocam teşekkür ederim övgü dolu sözleriniz için. Yanmış hayvan gübresi kullanıyorum bahçede, evde kullanımı biraz zor. Enzim yapabilirsiniz.enzim sayfasında. Bende geçen yıl denedim. Bitkiler için, iksir gibi. Sevgilerimle
|
Alıntı:
|
sevgili jakin, balkon sayfanız hayırlı olsun.güzel paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.sevgiler.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kır Menekşesi (Viola Odorata) saksılardan birinin toprağına karışan tohumlardan çıkıp gelmiş, saksıdaki bitki öldükten sonra saksıyı tamamen kaplayıp, yaz başı çok güzel çiçeklenmişti. Çok çabuk çoğalan ve yayılan bir bitki. Bu işi çok daha önce yapmalıydım. Kökler keçeleşmiş, saksının kalıbına göre şekillenmiş. Kesip içini oyarak çiçek bile dikilebilirdi. ;)
Eklenti 582281 Köklerinden tek tek ayırdım. Eklenti 582282 Krotonun saksısının dibine sevgili Uyap'ın gönderdiği telgrafı dikmiştim, minik bir köktü, epeyce yayıldı. Kalan boşluklara ayırdığım menekşe köklerinden diktim. Eklenti 582283 Bir kısmını çelikten büyütmeye çalıştığım Spathyphyllum'un saksısının boşluklarına diktim. Eklenti 582284 Kalanları da iki çıplak kök kalmış sardunyaların ve kenarında semizotunun bulunduğu uzun saksının boşluklarına yerleştirdim. Eklenti 582285 Korkarım 6 ay veya 1 yıl sonra beni yine hummalı bir menekşe ayırma işi bekliyor olabilir. En azından o zamana kadar güzel olacaklar mı, denemek istedim. |
3 Eklenti(ler)
Bu kadar sıkıntıya neden girdiğime gelince..
Eklenti 582295 Sevgili SDurul'un önerdiği gibi Sedum Reflexum'u, sukulentleri bir arada diktiğim saksılardan alıp, menekşelerden boşalan saksıya diktim. Eklenti 582296 Sedum Reflexum'lar bu iki saksıya yayılmışlardı. Sevgili SDurul bu türün saksıyı paylaştığı bitkilere hayat hakkı tanımadığını belirterek ayrı bir saksıya almamı önermişti. Çok teşekkür ediyorum. Böylece diğerlerine de genişleyebilecekleri yer açılmış oldu. Eklenti 582297 |
Yağmurun Bereketi
1 Eklenti(ler)
Dün ve bugün hava yağışlıydı. Bu sabahki şiddetli sağanaktan sonra bir de ne göreyim! ;)
Eklenti 582306 Yazın balkonda terör estiren kuşun budamasından sonra Zephiranthes'i (Su Zambağı) sulamayı bırakıp, bir süre sonra da soğanları topraktan çıkarıp beklemeye almıştım. Ekim ayı başında uzun bir saksıya diktim. Yağmuru görünce sürpriz yaptılar. ;) |
1 Eklenti(ler)
Arılar geldi.. :)
Eklenti 582626 |
Arılar nerede bir güzellik görseler oradalar sevgili Jakin. Çok güzel açmış su zambağı, çok narin bir görüntüsü var.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025