![]() |
Sn. A_NOMAD, bilgisayarı alıp bizim atlasın yanına götüreceğim. Sizin atlasın açmış olan o güzelim çiçeklerini görür de kıskanır mı acaba? Sn. Jakin'den aldığım günden bu yana açacak diye gözünün içine bakıyorum ama, nafile.
|
Bence atlasın tomurcukları fazla olunca döküldüler Nomad.Böyle olunca da daha verimli açacaklardır.Nasıl yorumladım ama.:D
|
4 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim sevgili Jakin ;)
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Çok şükür bugün kavuştuk, bakmaya doyamadığım bir güzellik bu maşallah ;) Eklenti 612191 Eklenti 612177 Eklenti 612178 Genel görünüşümüz de böyle: Eklenti 612190 |
Ben maşallah dedim.
|
3 Eklenti(ler)
Lütfedip tomurcuklanan tek kaktüsüm (echinopsis) tomurcuklarını büyütüyor, çiçek sapları uzamaya başladı, kısmetse beyaz çiçekler açacak ;)
Eklenti 612704 Biraz daha yakından bakalım :D Eklenti 612705 Geçen gece yağan şiddetli doluda en büyük tomurcuğumuzun tüyleri soyuldu ama şükür ki bu kadar hasarla atlattık, inşallah tekrar böyle bir şeye maruz kalmazlar... Eklenti 612706 |
3 Eklenti(ler)
Menekşem, atlas ile yarışa girdi :D
Eklenti 613433 Bu güzeli seyretmeye yürek mi dayanır ;) ;) Eklenti 613431 Eklenti 613432 Maşallah kızlarıma ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Allaha şükür kazasız belasız açmışlar.:pYani yüreğimiz ağzımızdaydı.
|
41 kere maşallah, hem menekşeye hem de atlasa.
|
Maşallahları var!... Keyifle seyredin, bizlere de böyle izletin.. Emeklerinize sağlık..
|
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar ;)
Bu manzaraya kavuşmak gerçekten çok büyük bir haz veriyor, darısı hepinizin başına ;) Bir gecelik gelinimden de bu sene böyle yüksek bir performans bekliyorum, umarım beni yanıltmaz :D |
Maşallah, maşallah sevgili A-NOMAD'ım atlas harika açmış. Darısı inşallah benim atlasıma olsun...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 613545 |
3 Eklenti(ler)
Büyük orkideme (Dendrobium nobile) bir haller oldu. O iki yumru için sevgili eneskrky 'tomurcuk' demişti, gerçekten de o yumrulardan birinden 2 adet tomurcuk çıktı ama diğer yumru dal gibi gelişiyor...
Eklenti 613565 Tomurcuklar iyice belirginleşti ve büyüyorlar ancak tomurcukların alt kısmından bir kök çıktı, ne yapmaya çalışıyor anlamadım :D Eklenti 613566 Bu da diğer yumrunun son hali, tomurcuk çıkacak diye beklerken sanki bir dal büyütüyor gibi görünüyor :rolleyes: Eklenti 613567 |
1 Eklenti(ler)
|
A_NOMAD ablacım gözün aydın tomurcuğun büyümüş çiçeğe az kalmış :))
Bu Dendrobium türünde keiki oluşumu çok görülüyor yavru vermiş o sürgünden :)) Aslında tomurcuk gözleri kök çıkartmaz ama köküne bir bakalım eğer kökü az ise dışarıya kök çıkarmıştır ya da kökü sağlamdır ama dışarıdaki nem fazladır o yüzden kök çıkarmış olabilir . Ama bitki gayet sağlıklı gözüküyor ablacım ellerine sağlık çok iyi bakmışsın :D Çiçeklenme geçince hızlıca yavrulamaya çoğalmaya geçecektir ,bu dönemde biraz gübre leme ihtiyacı olacak. Birde tomurcukların tam güzelleşmesi için ışık alması şart :) Keikiye gelince oradan kökler çıkmaya başlıyınca 10-15cm kökleri oluştuktan sonra bölüp cocopeat orkide toprağı ve yosun karışımına dike bilirsin ablacım :D aslında keiki kök çıkarmalıymış ama tomurcuk çıkarmış bu garipmiş biraz :D |
Alıntı:
|
Ne demek ablacım :) bu arada Atlasın şahane maşallah :D menekşen ve kaynana topuzunda mükemmel :D
|
Atlasiniza maşallah diyorum öncelikle. Dendbroum bakımında neler yaptınız benim de var hiç bir faaliyet yok benimkinden
|
Alıntı:
Benim başıma bu orkideleri saran sevgili eneskrky'dir, öncelikle bunu belirteyim çünkü orkideler konusunda hiç deneyimim yok, dendrobiumun tomurcuklanması aslında tamamen şans oldu. 2 Nisan İstanbul toplantısında elime geçti o arkadaş ve kısa süre sonra tomurcuklandı :D Ben sevgili eneskrky'nin önerileri doğrultusunda bol ışık almasına ve harcının nemli kalmasına dikkat ediyorum, onun dışında uyguladığım ekstra bir bakım yok. İlgili sayfanın linkini vereyim size, eminim işinize yarayacaktır ;) http://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3564.htm |
2 Eklenti(ler)
|
Masallah atlas harika acmis...Digerleride yolda :)
Emeklerine saglik |
4 Eklenti(ler)
Beyaz echinopsisimin tomurcuğunun açılmaya başladığını fark eder etmez...
Eklenti 613852 ...hemen salona, gözümüzün önüne aldım ve eşimle birlikte salına salına çiçeğini açmasını seyrettik ;) Eklenti 613853 Çiçek açıldıkça etrafa çok tanıdık bir koku yayılmaya başladı, bir gecelik gelinin o harika kokusuydu bu! :eek: Eklenti 613854 Gecemizi güzelleştirmeye gelmiş belli ki... Bize de sefasını sürmek düştü ;) Eklenti 613855 |
1 Eklenti(ler)
Çiçeğini gece açınca, sabaha kapatacak herhalde diye düşünmüştüm ama şükür ki kapanmadı, tüm ihtişamıyla salınmaya devam ediyor ;)
Eklenti 614100 Keşke o enfes kokusunu da burada paylaşmak mümkün olsaydı... ;) ;) |
Sn. A_NOMAD, kaktüsün çiçeğinin açışını takip etmek aklımın ucundan geçmezdi. Sayenizde onu da öğrendim. Şimdi, kaktüste yeni açacak çiçekler var, onları takip edeceğim. Çok teşekkür ederim.
|
Alıntı:
Mesela bu beyaz çiçek 2 gece+1 gündüz açık kalarak daha bu sabah kapandı, yoğun kokusunu ise sadece ilk açıldığı gece boyunca ve sabah erken saatlere kadar saçtı, daha sonra kokusu tamamen kayboldu. :rolleyes: |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Beyaz echinopsisim bu gece 2 çiçekle şov yapmaya hazırlanıyor ;)
Eklenti 614597 Dendrobium nobile çiçeklerini açmaya başladı, aklımda pembe diye kalmış ama rengi kırık beyaz şimdilik... :rolleyes: Eklenti 614598 Keiki de kök çıkartmaya başladı :D Eklenti 614599 Güler atlasım yavaş yavaş sahneden çekiliyor... Eklenti 614600 ...Prensesim ise boşalan sahneyi devralmaya hazırlanıyor ;) Eklenti 614601 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025