agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   Resulgur / Balkon (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/37221.htm)

YeniGine 24-05-2015 23:59

Sayın Resulgur merhaba, aramıza hoşgelmişsiniz... Sayfanız hayrlı olsun, emekleriniz boşa gitmesin, herşey gönlünüzce. Rastgelsin...

Resulgur 25-05-2015 19:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1381774)
Sayın Resulgur merhaba, aramıza hoşgelmişsiniz... Sayfanız hayrlı olsun, emekleriniz boşa gitmesin, herşey gönlünüzce. Rastgelsin...

Çok teşekkür ederim YeniGine .. Saygılar ;)

Resulgur 25-05-2015 19:22

Bu Canavarlar Çıldırdı iyice ..

1 Eklenti(ler)
Soldaki 7 fide Kabak çekirdeğinden çıktı .. Sağdaki iki fide de börülce çok çabuk büyüyor bunları durduramıyorum ne yapmam lazım ? :D

Tohumları Celalim01 göndermişti ayrıca gönderdiği çiçek tohumlarıda çimlendi resimleri ileriki zamanlarda atarım kendisine buradan tekrar çok teşekkür ederim.;)

Tilki Mete 25-05-2015 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1381980)
Soldaki 7 fide Kabak çekirdeğinden çıktı .. Sağdaki iki fide de börülce çok çabuk büyüyor bunları durduramıyorum ne yapmam lazım ? :D

Tohumları Celalim01 göndermişti ayrıca gönderdiği çiçek tohumlarıda çimlendi resimleri ileriki zamanlarda atarım kendisine buradan tekrar çok teşekkür ederim.;)

Ya çok az güneş görüyor ya da çok suluyorsunuz çok uzamışlar ..

Resulgur 25-05-2015 21:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tilki Mete (Mesaj 1381982)
Ya çok az güneş görüyor **** çok suluyorsunuz çok uzamışlar ..

Normal değil mi yani büyümesi bu şekilde ..:(

Tilki Mete 25-05-2015 21:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1382021)
Normal değil mi yani büyümesi bu şekilde ..:(

Şöyle göstereyim diyecektim :D benim kabakların fotosunu silmişim :D Tp sayfasında olucaktı ordan bak'arsınız' istiyors"anız" birden bu kadar uzayıp gövde yapması buna işaret muhtemelen güneşten uzak da duruyor ya da az güneş alıyor evdeyse çıkartın dışarıya zaten havalar sıcak ama benim gibi ihmal edip sarartma bütün fideleri :D

Sûz-i Dilârâ 25-05-2015 22:00

Fidecikler belli bir yöne doğru eğilerek ve anormal gövde uzatarak büyümüşler. Bu da demek olur ki yeterli güneş ışığı alamamışlar.
Yeterli güneş ışığı alan fidecikler daha kısa olur, gövdeleri de türü öyle değilse sizdeki kadar şeffaf olmaz. :o

Direk öğle güneşi almayan ya da cam arkası olmayan bir yeriniz varsa bitkilerinizi oraya bırakmanızı tavsiye ederim. Yeterli güneş ışığı gelişimlerini de normale döndürecektir. Ancak güneş ışığının yakıcı şekilde gelmemesine dikkat etmeniz gerek. :o

Resulgur 25-05-2015 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1382029)
Fidecikler belli bir yöne doğru eğilerek ve anormal gövde uzatarak büyümüşler. Bu da demek olur ki yeterli güneş ışığı alamamışlar.
Yeterli güneş ışığı alan fidecikler daha kısa olur, gövdeleri de türü öyle değilse sizdeki kadar şeffaf olmaz. :o

Direk öğle güneşi almayan ya da cam arkası olmayan bir yeriniz varsa bitkilerinizi oraya bırakmanızı tavsiye ederim. Yeterli güneş ışığı gelişimlerini de normale döndürecektir. Ancak güneş ışığının yakıcı şekilde gelmemesine dikkat etmeniz gerek. :o

Anladım cam önündeydi bunlar dışarı çıkardım bugün bakalım zamanla ne olacak .. :)

Resulgur 03-06-2015 18:09

Aramıza yeni katılan mor fesleğenler. Çarşıda demet halinde demetini 1 tl ye aldım 5 tanesini iş yerindeki yere ektik , 4 tanesini bir abime hediye ettim geriye kalan 9 tanesini de saksıya ektim. Toplam 18 kök !.. http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...0e463e4a7a.jpg

Resulgur 03-06-2015 19:41

A101 den aldığım frezya soğanı son hali bu .. Ne zaman çiçek verir acaba bilginiz var mı ? http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...7236b72fda.jpg

celalim01 03-06-2015 23:20

Sayın resul gür merhaba ,kolaylıklar dilerim. Son günlerde çok aktif olamadım. 29. mesajda görünen fideler selluka olması lazım. Arkadaşlarında dediği gibi güneşi az aldıklarından boyları uzamış güneşe bakmaya çalışıyorlar.

1996 yıllarında muş -Hasköy yolu üzerinde tekkeyol köyünde görev yaptım. Bulunduğunuz yerin hava şartları mutlaka bitkiler üzerinde etkilenme yapmaktadır. Bulanık biraz daha soğuk bölgedir muş merkeze göre.

Benim çalıştığım köyde. Karpuzdan tutunda domates ,patlıcan ,fasulye gibi her ürün yetişmekteydi topraklarda.Denemekten zarar çıkmaz belki ürün az olur ,biraz daha normalden küçük olur ama başarırsınız.

Dediğiniz gibi sosyal hayat ev iş arasında gidip gelmek. Biraz bahçe ,çiçekler varsa en güzel yapılacak iş odur. Görüşürüz kolay gelsin. İhtiyaç olduğunda biliyorsun bir tık ötedeyiz. Araman yeterlidir.

Resulgur 03-06-2015 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1384780)
Sayın resul gür merhaba ,kolaylıklar dilerim. Son günlerde çok aktif olamadım. 29. mesajda görünen fideler selluka olması lazım. Arkadaşlarında dediği gibi güneşi az aldıklarından boyları uzamış güneşe bakmaya çalışıyorlar.

1996 yıllarında muş -Hasköy yolu üzerinde tekkeyol köyünde görev yaptım. Bulunduğunuz yerin hava şartları mutlaka bitkiler üzerinde etkilenme yapmaktadır. Bulanık biraz daha soğuk bölgedir muş merkeze göre.

Benim çalıştığım köyde. Karpuzdan tutunda domates ,patlıcan ,fasulye gibi her ürün yetişmekteydi topraklarda.Denemekten zarar çıkmaz belki ürün az olur ,biraz daha normalden küçük olur ama başarırsınız.

Dediğiniz gibi sosyal hayat ev iş arasında gidip gelmek. Biraz bahçe ,çiçekler varsa en güzel yapılacak iş odur. Görüşürüz kolay gelsin. İhtiyaç olduğunda biliyorsun bir tık ötedeyiz. Araman yeterlidir.

Çok teşekkür ederim hocam iyi dilekleriniz için aynen dediginiz gibi .. Sizin gönderdiğiniz çiçek tohumları hep çimlendi büyüdükçe resimleri paylaşırım , onları gördükçe mutlu oluyorum eve ne zaman gelsem genelde ilk yaptığım iş bitkileri kontrol etmek oluyor. [emoji5]

celalim01 03-06-2015 23:32

Çok mutlu oldum. Elimde daha fazlası olsaydı da gönderebilseydim. Oralarda aradığını bulamamayı bilirim.

Resulgur 04-06-2015 23:16

Çiçeklerimiz deki son durum

http://www.agaclar.net/forum/attachm...452285-bhc.jpg

http://www.agaclar.net/forum/attachm...52285-bhc1.jpg;)

YeniGine 04-06-2015 23:39

Sayın Resulgur maşallah çok güzel çimlenmişler. Sanırım bazılarını şaşırtmanız gerekiyor artık, hâlâ torftalar değil mi?

akçabardak 05-06-2015 00:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1385105)
;)

Sayın Resulgur çokgüzel ve sağlıklı görünüyorlar, iyi günlerde sağlıkla büyütmeniz dileğimle, kolay gelsin.

ahmetondul 05-06-2015 09:49

Sayfanız hayırlı olsun .MAŞALLAH emeğinize sağlık.

Resulgur 05-06-2015 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmetondul (Mesaj 1385183)
Sayfanız hayırlı olsun .MAŞALLAH emeğinize sağlık.

Sağolun efendim çok teşekkür ederim.

Resulgur 05-06-2015 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1385115)
Sayın Resulgur maşallah çok güzel çimlenmişler. Sanırım bazılarını şaşırtmanız gerekiyor artık, hâlâ torftalar değil mi?

Cocopeat + torf + perlit + az kuş gübresi leonardit + candem organik sıvı gübre den karışım yapmıştım o harcı hazırlarken .. Şu an iyiler bitkiler , bir avuç kuş gübresi 5lt suya karıştırdım suyu eksildikçe ekliyorum sulama yapiyorum arada .. ne yapmamı önerirsiniz bu aşamadan sonra ?

Resulgur 05-06-2015 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1385128)
Sayın Resulgur çokgüzel ve sağlıklı görünüyorlar, iyi günlerde sağlıkla büyütmeniz dileğimle, kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim. [emoji4]

Resulgur 05-06-2015 15:57

Frezyalar tomurcuk verdi sonunda ne zaman çıkacak diye merak ediyordum artık çiçekler geliyor . Dibini kurcalarken bir şey takıldı bir baktım dipte soğan yapmış 3 4 tane çıktı ne kadar sevindim bilemezsiniz .. [emoji5] Şimdi bu Soğanları kurutayim mi hangi aşamalardan geçmesi gerekiyor ??

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...0942a22e09.jpg

aleydi 05-06-2015 19:33

Sayfanız hayırlı olsun, fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Çiçeklendiklerini görmenizi dilerim.

Resulgur 05-06-2015 20:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1385333)
Sayfanız hayırlı olsun, fideleriniz çok sağlıklı görünüyor. Çiçeklendiklerini görmenizi dilerim.

Çok teşekkür ederim efendim inşallah ..

celalim01 05-06-2015 20:57

Yakında bazıları çiçek açmaya başlayacak duruma gelmişler. Şuan aşamalar güzel gidiyor. Frezyaları sökmek gerekli değil. En azından ben öyle yapıyorum. Ama toprağını ıslak bırakmıyorum. Sökersen soğanlarını 15 gün gölge bir yerde kurut nemini al sonra sakla. Zaten o bölgede hava şartları Adana gibi olmadığı için serin yerde saklamak sorun olmaz.

Resulgur 05-06-2015 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1385359)
Yakında bazıları çiçek açmaya başlayacak duruma gelmişler. Şuan aşamalar güzel gidiyor. Frezyaları sökmek gerekli değil. En azından ben öyle yapıyorum. Ama toprağını ıslak bırakmıyorum. Sökersen soğanlarını 15 gün gölge bir yerde kurut nemini al sonra sakla. Zaten o bölgede hava şartları Adana gibi olmadığı için serin yerde saklamak sorun olmaz.

Hmm tamam hocam aynen öyle yapacağım. teşekkür ederim[emoji4]

YeniGine 06-06-2015 00:37

Sayın Resulgur, freyzanız henüz tomurcukta yeni çiçek açacak merak ettim o soğanları ne zaman, nasıl yapmış isterseniz Freyza sayfasında da bu soğanları bir paylaşın hocalarımız ne diyecekler bakalım.
Tohumları attığınız toprak güzelmiş; gördüğüm kadarı ile kadifeleri şaşırtabilirsiniz artık eğer ki o saksıda bırakmayacak iseniz bırakacak iseniz bile bir tane bırakın. Zinnialar az biraz daha büyüsünler sonra şaşırtırsınız şaşırtıp kendini toparladıktan sonra onlardan uç alın (En üstteki iki minik yaprağı iki tırnak arası tık koparın), sabah sefalarınız da biraz daha büyüsünler, sonra artık nereye dikecekseniz alırsınız. Şimdilik görebildiklerim bunlar. Rastgelsin, inşallah çiçeklerini göresiniz...

Resulgur 08-06-2015 18:32

Paylasimlarimi kim siliyor acaba .. :-)

celalim01 08-06-2015 21:09

Resimler mi silinmiş ,anlamadım. sayfanın diğer taraflarına bakmadım geri. Yoksa mesajlar mı ?

Resulgur 08-06-2015 21:09

Hasat Zamanı

1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Roka Tere ve yanında Nane yi ihtiyaç kadar hasat ettim çok güzel bir duygu ..:D

Resulgur 08-06-2015 21:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 (Mesaj 1386061)
Resimler mi silinmiş ,anlamadım. sayfanın diğer taraflarına bakmadım geri. Yoksa mesajlar mı ?

Hocam en son sizin tohumların çimlenmiş en son halini atmıştım mesajda yazdım üstüne silmişler . :(

Resulgur 08-06-2015 21:35

Tohumdan Yetiştirdiğim çiçeklerimin Son durumları

4 Eklenti(ler)
Çiçeklerimiz büyüyor. :rolleyes:

akçabardak 09-06-2015 11:02

Sayın Resulgur yeni fideleriniz çok güzel çimlenmişler oldukça da sağlıklı görünüyorlar, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de şaşırtma zamanı gelmiş diye yazayım istedim.

Çiçeklerinizin iri olanlarını şaşırtma yapabilirsiniz yavaş yavaş,
İlk fotoğrafta 6 tanesi kadife çiçeği, bir tanesi de 2. fotoğraftakilerden sanırım Zinnia
3. fotoğrafta 2 tane en boylusu sabah sefası, 1 tane kına çiçeği diğer minikleri bilemedim
4. fotoğrafta olanlar da kına çiçeği.

3. fotoğrafta ki minikler hariç hepsi de şaşırtılabilir mümkün olduğu kadar fideleri topaklı alıp şaşırtırsanız yaşama şansları artar. Güle güle büyütün hepsini kolay gelsin.

Resulgur 09-06-2015 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1386172)
Sayın Resulgur yeni fideleriniz çok güzel çimlenmişler oldukça da sağlıklı görünüyorlar, belki siz de bilirsiniz ama ben yine de şaşırtma zamanı gelmiş diye yazayım istedim.

Çiçeklerinizin iri olanlarını şaşırtma yapabilirsiniz yavaş yavaş,
İlk fotoğrafta 6 tanesi kadife çiçeği, bir tanesi de 2. fotoğraftakilerden sanırım Zinnia
3. fotoğrafta 2 tane en boylusu sabah sefası, 1 tane kına çiçeği diğer minikleri bilemedim
4. fotoğrafta olanlar da kına çiçeği.

3. fotoğrafta ki minikler hariç hepsi de şaşırtılabilir mümkün olduğu kadar fideleri topaklı alıp şaşırtırsanız yaşama şansları artar. Güle güle büyütün hepsini kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim Sayın Akçabardak tavsiyelerinizi en kısa zamanda uygulicam sağolun [emoji4]

B e t ü l 09-06-2015 15:05

Çok güzel çimlenmişler. Şaşırtılınca şaşırıp coşmalarını dilerim.
Ustalar daha iyi bilir ama bence 3. Fotodaki minnaklar şebboy. :)

Resulgur 09-06-2015 20:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B e t ü l (Mesaj 1386209)
Çok güzel çimlenmişler. Şaşırtılınca şaşırıp coşmalarını dilerim.
Ustalar daha iyi bilir ama bence 3. Fotodaki minnaklar şebboy. :)

Çok teşekkür ederim efendim sağolun. Evet tohumlarımın içinde şebboy da vardı büyüsünler biraz daha netleşir tam olarak o zaman atarım yine resim :rolleyes:

happygarden 12-06-2015 09:36

Sayfanız hayırlı olsun Resulgur

Resulgur 13-06-2015 07:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi happygarden (Mesaj 1386937)
Sayfanız hayırlı olsun Resulgur

Çok teşekkür ederim happygarden sağolun efendim ;)

Emineyyüp 13-06-2015 08:16

Maşallah eliniz bereketliymiş benim tohumlarda daha tık yok.Bakalım ne zaman güldürecekler yüzümü .

Resulgur 13-06-2015 09:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Emineyyüp (Mesaj 1387197)
Maşallah eliniz bereketliymiş benim tohumlarda daha tık yok.Bakalım ne zaman güldürecekler yüzümü .

Çok teşekkür ederim. Sizlerinde en kısa zamanda bu mutluluğu yakalamanız dileğiyle .. ;)

Resulgur 13-06-2015 10:54

Rokalarımız çiçek açtı tohum yatakları oluştu bile , tohum nasıl alırım bekleyeyim mi daha ? [emoji4] http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...c4ef17d21c.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025