![]() |
Eğitim Fasulyesi
1 Eklenti(ler)
Eğitim Fasulyesi
Geçtiğimiz günlerde sınav görevi için bir okula gitmiştim. Sınıfları dolaşırken gözüme bu fasulyeler çarptı, hemen fotoğrafladım. O küçücük kutunun içerisinde çimlenmiş te meyve vermiş, çok iyi ya :D |
Malabar Ispanağı
1 Eklenti(ler)
Sn. Meyvelitepe den gelen malabar ıspanağımız. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. ;)
|
Isırgan Özütümüz Kullanıma Hazır
1 Eklenti(ler)
Hazırlamış olduğumuz ısırgan özütümüz kullanıma hazır hale gelmiştir. Bize 1 ay yetecek kadar gübremiz de oldu ..
Yaklaşık 20 lt elde ettik. Bir kısmını bitkilere topraktan uyguladık bile .. ;) |
20 Günlük Fideler
2 Eklenti(ler)
Tohumlarımızı 7 Mayıs ta atmıştık .. 20 günlük fidelerimiz.
Top Kabak ( yemeklik ) Eklenti 614768 Brokoli Eklenti 614769 |
Yer Adana Son durum
5 Eklenti(ler)
Adana da tohumdan yetiştirdiğimiz domateslerimiz ..
Sandık domates, köy domatesi , sırık çeri domates , tinytim domates |
devam..
4 Eklenti(ler)
Adana da tohumdan yetiştirdiğimiz biberlerimiz ..
karışık turşuluk , ve naneler .. ;) |
Alıntı:
Sayın Resulgur; biberler, domatesler çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Brokoliler biraz erken değil mi? tohuma kalkar diye düşünüyorum... |
Tekrarlıyorum, Adana'ya maşallah ne kadar güzel olmuşlar öyle Sayın Resulgur. Emeklerinize sağlık (Babanızın da), ürününüzü ağız tadı ile tüketesiniz inşallah!..
|
Hey maşallah, emeklerinize sağlık, ağız tadında olsunlar hepside, biberler çok güzel görünüyorlar.
|
Alıntı:
Evet erken gibi , bende deneme amaçlı hayatımda ilk defa bu ürünleri yetiştiriyorum. Bulunduğumuz yer sert karasal iklim şu an halen montla geziyoruz. Geceleri çok soğuk 4 derecelerde .. Zamanla görselleri paylaşmaya devam edeceğim. Hep birlikte tecrübe etmiş oluruz. ;) |
Sn. YeniGine ve akçabardak çok sağolun efendim. Damda yetişen bu domatesler ; ilk defa bu kadar çok çeşit oldu, buradan edindiğimiz tohumlarla , babamın iyice kafası karıştı onunda ilk defa yetiştireceği sebze türlerini ben oradayken çimlendirip teslim ettim ve kaçtım .. :p
Adamın kafası karıştı daha önce telefonla 2 dk dan fazla konuşmayan babamla 40 45 dk muhabbete dalıyoruz. Başıma bela ettin diyor :D Yukarıda paylaşmış olduğumuz karma ekim (dongyul tekniği ile) yapılan küvetin içerisine fesleğen kadife ektiremedim gitti .. Edememiş fesleğen kadife saksısını koymuş kenarına .. Tamam burdan kovsun böcekleri diyor :D Biberler de turşu olacak her sene 5 aileye yetecek kadar topluyoruz. Babam sağolsun :D |
Etkinlikte Paylaşılan Kahkaha Çiçeğimiz
2 Eklenti(ler)
Etkinlikte paylaşmış olduğumuz tohumlarımız da çimlendi çimlenme oranları çok yüksek ..
Attığımız her tohum çimlenmiş sanki ;) |
Ben bugün Jersey lahanası (erkenci piramit beyaz lahana) ve brüksel lahanasını ektim bunların tam zamanı..
Karasal iklim ise o zaman sizde beyaz lahana, mor lahana, brüksel lahanası, havuç gibi sebzeleri ekebilirsiniz. (Ekebiliyorsanız bu saydıklarımı mutlaka ekin karşılaştırması yaparız) ^_& ama sıcaklıktan etkilenen brokoli ve karnabahar biraz daha beklemeli bence karasal iklim olsa da tohumları 10-15 temmuzdan önce ekilmemeli. Deneyimlerinizi mutlaka takip edeceğim ^^ |
Tere ve Roka Kardeşliği
5 Eklenti(ler)
Roka ve Tere kardeşliği .. ;)
Yine etkinlikte paylaştığımız tohumlardan .. |
Alıntı:
Mor lahanamız da var evet onun sayısı az olunca resim çekmedim, duyarlı bir arkadaş sağolsun her gün sulamış dip çürüklüğünden gittiler 3 5 tane kaldı elimde . Artık ekim dikim işlerine gittiğimiz yerde bakacağız şimdilik elimizdekiler yeterli olacaktır. Biz bu sene kısmet olursa tayinciyiz bugün yarın yeni yerlerimiz açıklanacak, bu arada ilk tercihim de Niğde :D Adana Karaisalı'nın bir köyünde 30 dönüm tapulu 60 dönüm hazine içerisinde ev 1000 adet zeytin 1000 adet şeftali ve karışık meyve ağaçları olan bir yere internetten baktım imkanım olsaydı satın alıp mesleği bırakırdım. Bakalım ilerde böyle bir düşüncem var Salma tavukçuluk sera v.b planlarım var. Hayırlısı diyelim ;) |
Bunları duymak çok güzel hayırlısı ise mutlu olacağınız bir yer olur. Salma tavukçuluk ve sera kulağa hoş geliyor. İlerleyen zamanlarda sizden çok güzel tecrübeler öğreneceğiz eminim.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Resulgur izninizle paylaşmadan geçemeyeceğim... Zira nereden, nerelere ne kadar güzel yol katettiniz maşallah!..
Gelişmeler çok güzel olduğu için paylaşayım istedim. İlk balkon fotoğrafınız... Eklenti 615010 |
Alıntı:
Dediğiniz gibi nereden nerelere gelmişiz sizlerin sayesinde baya bir yol almışız. Tere ve Rokalar o zaman pet şişelerde çimlenmişti kimisi ışıksızlıktan boy atıp ölmüş kalanlarıda iş yerindeki alana şaşırtma yapmıştım :D işte o tere ve roka lardan alınan tohumlar tohum paylaşım etkinliğinde , eşe dosta isteyen herkese dağıtım yaptık maşallah bereketli oldu , halen elimde var. Ramazan ayında bol bol yeşillik yeriz artık .. Saygılar |
Hasat Yakın
5 Eklenti(ler)
Kornişon salatalık verimi az gibi ..
Eklenti 616671 Domatesler Formunda kızarmaya başladılar. Eklenti 616672 Eklenti 616673 Tiny timler verimde ;) Eklenti 616674 Acur gelişimi güzel .. Eklenti 616675 |
Devam ..
5 Eklenti(ler)
Acur çiçekleri
Eklenti 616676 Bu senenin de favorisi sırık çeriler. Eklenti 616677 Eklenti 616678 Gül biber gibi bohça gibi .. ;) Eklenti 616679 Eklenti 616680 |
Hasat edilenler
1 Eklenti(ler)
Bugün tohumdan yetiştirdiğimiz ..
Patlıcan Brokoli Kırmızı lahana ve domates fideleri esas yerlerine ekildi .. Yeşilliklerimizi dediğimiz gibi ramazan ayına yetiştirdik .. Tazecik değmeden çıtlayıp kopuyor. Akşam iftar için biraz nane roka ve tereler el ile hasat edildi .. ;) |
İftarlık Hasada Devam ..
2 Eklenti(ler)
İftar için part part hasat edilenler. Günlük ihtiyaç kadarıyla toplanıyor.
Eklenti 617324 Bir yandan da açan çiçeklerimiz. Eklenti 617325 |
Salatalık tekleme işlemi
2 Eklenti(ler)
Dış ortama atmış olduğumuz tohumlar toprak ısısı 15 derecelere ulaştığı bu günlerde patladı ve fişkin verdiler. Havalar da ısınmadı gitti, dün gece 3 dereceyi gördük bu yüzden tohumlar geç çimlendi fidelerin gelişimleri çok yavaş .. :o
Ocaklara 3 5 tane tohum attığımız için tekleme işlemi yapıldı. Çimlenen fidelerden en güçlü ve sağlıklı olanlar bırakıldı diğerleri söküldü .. Atılan tohum toprakta kalmaz derler ya doğruymuş kaç tane tohum attıysak hepsi çimlenmiş .. :rolleyes: |
Fidelerimiz şaşırtmaya hazır
4 Eklenti(ler)
Kavun bu sene ilk defa yetiştiriyorum.
Eklenti 617801 Sn. telato nun dilimli bal kabakları ve tatlı kıl biberleri Eklenti 617802 Eklenti 617803 Lohman Brown yarka tavuklarımız da klavuz yumurtalarını verdiler artık yumurtlama dönemi başladı ;) Eklenti 617804 |
Kavun İçi Lilium Çiçeği
2 Eklenti(ler)
Bu güzelin soğanını unutmuştuk ta saksı dibinden aldığı su ile çimlenmişti.Şimdi çiçek açmış ta şov yapıyor, bak sen şu işe :D
|
Bahçemizden mikro çekimler
5 Eklenti(ler)
İftara yeşillik toplamak için bugün bahçemize gittik .. Bugün paylaşmış olduğum sivri biberber damlama sistemi kurduğumuz kalıcı yerlerine alındı. Biraz nane roka topladık ..
Hazır gelmişken sizler için biraz resim çekeyim dedim. :D Salatalık , roka birarada Eklenti 617861 Bu marul kendiliğinden çıktı .. Dereotları roka ve mor fesleğenlerin arasında ön planda :cool: Eklenti 617862 Nanelerimiz her zaman ki gibi formunda .. Eklenti 617863 Etkinlikte dağıtılan tohumlardan mor fesleğenimiz :D Eklenti 617864 Mor süs biberimiz çiçeklenmiş .. ;) Eklenti 617865 |
Muş Lalesi
1 Eklenti(ler)
Muş'un ilçelerinde ve özellikle Korkut ilçesinde tarlalarda her yıl kendiliğinden yetişen Meşhur muş lalesi .. ;)
Bir kaç kök vardı bu yıl sap yapmış , tohum kapsülü (olduğunu düşünüyorum) koruma altına aldım. Sap dipleri tamamen kurumuş kapsülleri tam kurumamış vaziyette idi .. Gölgede kurutmuş olduğum bu tohum kapsülleri çimlenir mi dersiniz ? |
Sayın Resulgur, sanırım hâlâ tayinlerden bir ses yok, benim de burada tayin bekleyen komşularım var. :) Hep diyorum Resulgur'un tayini bir de bizim buraya çıkar mı?..
Tabi öncelikle hayrlısı, nasip bakalım... |
Alıntı:
Denemesi bedava :D tohumlar sizin elinizde, ben olsaydım denemek için en minik kapsülden bir kaç tane tohum ekerdim mesela :) hep birlikte çimlenip çimlenmeyeceğini öğrenmiş olurduk değil mi? :) |
Alıntı:
Hayırlısı bakalım nereye çıkacak şuradan bir kurtulalım da 2 yıllık görev süresi 4 yıl oldu tüm şark süreleri uzadı Allah'tan ilk şarkımı yaptım çok şükür. :D |
Alıntı:
Tohum kapsüllerinin içlerine baktım da daha yeşil kurumamışlar . Artık seneye baharda denemeyi düşünüyorum tamamen kuruması lazım sanırım. ;) Bu arada Van Erciş ten İnci kefallerinin geçiş noktasından söküp getirdiğimiz soğanlarımız dan bir tanesi çiçek açtı oda turuncu renkte ismini bilmiyorum onu da yarın paylaşırım artık çok güzel bir çiçeğimiz daha oldu, merak edin biraz ;) |
muş lalesini de merak ettim valla .... bi deneyin çoğaltırsanız isteriz bir kapsül :) ihtiyacınız varsa burdan temin edelim :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet kapsülleri deneyelim çoğaltabilirsem ilk fırsatta sizlerle paylaşırım. Zaten sayfamda paylaştığım ürünlerin yarısını sizler için yetiştiriyorum. Paylaşmayı seviyorum :D |
Alıntı:
Böyle güzel sürprizler de hoş oluyor hani, insan mutlu oluyor. ;) |
İsmini Bilmiyorum
2 Eklenti(ler)
Yeni çiçeğimiz de açtı , dün bahsetmiştim bugün paylaşacağımı, ismini bilen var mı ? ;)
Çiçeğimizin ismini öğrendim. Güngüzeli (Hemerocallis) |
Elimizde kalan son fideler
1 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim son kalan fidelerimizi de sevdiğim bir abime hediye ettim.
Brokoli , Patlıcan ve Fındık Domatesler, gitti ;) |
Harika bilgiler için çok teşekkür ederim. Birde Isırganotunu bulursam çok güzel olacak. Kurusu dediğinizde oranlarınız aynı miktardamı?
saygılar |
Alıntı:
Isırgan özütü edindiğim bilgilere göre taze toplanmış ısırgandan yapılıyor genelde, kurusu ile yapılan özüt ile karşılaşmadım. Taze ısırgan otları su içerisinde kaldığında fermente olarak yumşayıp erime yapıyor. 1 - 2 hafta beklediğinizde gerekli koşullar sağlandığında koyulaşmış yeşil bir sıvı elde ediyorsunuz. Kurusu ile deneyimim olmadı fakat yararlı olacağını düşünüyorum. Denemek te fayda var :rolleyes: |
Lojman Bahçemiz
5 Eklenti(ler)
Bahçemizden bir kaç kare .. :D
Yaz ortasına geldik neredeyse havalar biraz düzeldi gece 10 - 12 derecelerde bitkiler gelişmeye başladı. 3 Sıra Domates ektik - sonuna 15 20 kök süs biberi ekmiştik 5 6 kök kaldı Eklenti 619435 Göbek marullarımız Eklenti 619436 Bolca salatalık ektik - 1 sırada acur var Eklenti 619437 Soğan Marul Roka Fasulyeler ot içinde kalmış Eklenti 619438 Yakın çekim Eklenti 619439 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025