agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   SDurul / Teras (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/35053.htm)

Sevgi Durul 16-06-2016 00:31

5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet hanım, teşekkür ederim, içime su serptiniz. Şimdi daha bir güvenle orkideme yaklaşabilirim.:)

Saksıda kendiliğinden çimlenen ve katmerli datura olmasını umduğum bu bitki şöyle açtı. Göz göre göre ot büyütmüşüm. Daha da sökmedim.

Eklenti 618361

Sevgili akçabardak, bahsettiğim Meksika petunyası olmasını umduğum bitkiyi ekliyorum. Sizce sevineyim mi? Yorumunuzu bekliyorum.

Eklenti 618362

Renklerine hayran olduğum sempervivumlar.

Eklenti 618363

Eklenti 618364

Eklenti 618365

Milla 16-06-2016 09:04

Sevgili akçabardak, bahsettiğim Meksika petunyası olmasını umduğum bitkiyi ekliyorum. Sizce sevineyim mi? Yorumunuzu bekliyorum.

Sayın SDurul, naçizane fikrimi belirtmek isterim sizin bitkinizin mexika petunyası olduğunu düşünmüyorum. Onun yaprakları daha ince ve uzun sivri uçlu oluyor.

akçabardak 16-06-2016 13:13

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1468834)

Eklenti 618362

Sevgili SDurul, bana kalırsa yüksek ihtamalle meksika petünyası, karşılaştırmak için hemen gidip bahçeden bir tane sizin bitkinizin büyüklüğünde bir filiz söktüm, ikisinde de ben bir fark göremedim.

Yeni oluşan filizlerin ilk yapraklarına bakılırsa ikisinin de aynı gibi, bana kalırsa biraz daha bekleyelim boyu uzadıkça daha belirginleşir.

Daha boylu olan anaçların yapraklarına bakılırsa evet daha büyük ve uzun.

Sizin için fotoğrafladım, siz de bir değerlendirme yapın istedim :)

Siz gördükten sonra bu mesajımı silerim

Eklenti 618442

Sevgi Durul 16-06-2016 22:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1468923)
Sevgili SDurul, bana kalırsa yüksek ihtamalle meksika petünyası, karşılaştırmak için hemen gidip bahçeden bir tane sizin bitkinizin büyüklüğünde bir filiz söktüm, ikisinde de ben bir fark göremedim.

Sevgili akçabardak, öncelikle silmeyin diye alıntıladım.

Bana da sizin fideye benziyor gibi geldi. Yaprağın sert bir yapısı var. Pek otsu değil. Biraz daha bekleyip tekrar görüşürüz.:)

Bir bakmışsınız, bir sabah o mor çiçeğini açmış, bize gülümsüyor. Hayali bile güzel.:)

akçabardak 16-06-2016 22:49

Evet yaprağın yapısı biraz sert sevgili SDurul, inşallah en kısa zamanda dediğiniz gibi çiçeğinin gülümsediğini de görmüş oluruz.

YeniGine 17-06-2016 00:00

Sevgili SDurul'um 'Göz göre göre ot büyütmüşüm' dediğin otun çiçeğini ben patatesin çiçeğine benzettim, yapraklar belli olmadığı için emin de değilim...

ceydoruk 20-06-2016 14:23

Sayın SDurul,
Bahçe ve balkonunuzu keyifle geziyorum, sizin btkileriniz ve uygulamalarınızı da örnek alıyorum sayfalarınızda gezerken notlar alıyorum... Bir sorum olacak fitilli sulama diye birşeyden bahsediyorsunuz (muhtemelen cevabı vardır sayfalarınızda ama ben sondan başa doğru gittiğim için sabredemedim) tam olarak ne demek nasıl bir uygulama rica etsem bilgi alabilir miyim?

Sevgi Durul 20-06-2016 22:09

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1469067)
'Göz göre göre ot büyütmüşüm' dediğin otun çiçeğini ben patatesin çiçeğine benzettim, yapraklar belli olmadığı için emin de değilim...

YeniGine''cim, patates olmadığından eminim, saksıya hiç patates ya da kabuğu koymadım. Biraz araştırınca Solanum nigrum (Köpek üzümü) olabileceğini düşündüm.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1469050)
Evet yaprağın yapısı biraz sert sevgili SDurul, inşallah en kısa zamanda dediğiniz gibi çiçeğinin gülümsediğini de görmüş oluruz.

Yeni yapraklar giderek Meksika petunyasına benzemeye başladı.

Sevgili akçabardak, ilk çiçeğimizle size teşekküre geliriz.:)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ceydoruk (Mesaj 1469689)
Sayın SDurul,
Bahçe ve balkonunuzu keyifle geziyorum, sizin btkileriniz ve uygulamalarınızı da örnek alıyorum sayfalarınızda gezerken notlar alıyorum... Bir sorum olacak fitilli sulama diye birşeyden bahsediyorsunuz (muhtemelen cevabı vardır sayfalarınızda ama ben sondan başa doğru gittiğim için sabredemedim) tam olarak ne demek nasıl bir uygulama rica etsem bilgi alabilir miyim?

Öncelikle teşekkür ederim, Sayın ceydoruk.

Afrika menekşelerinden esinlenerek ve bir tesadüf sonucu sukulentlerin fitilli sulamada gayet güzel sonuçlar verdiğini gördüm. Ayrıntılı olarak bu başlıkta anlatmıştım. İsterseniz bir göz atın. Konuya ilişkin sorularınız olursa severek cevaplarım.:)

Mesaj yazmışken bir kaç fotoğraf.

Bu sefer başarmayı umuyorum. Solanım rantonettii ve meleklerin boruları çeliklerim. Sevgili Adalet hanım'a teşekkürlerimle...

Eklenti 619132

Her saksıda bir şeyler çimleniyor.

Eklenti 619133

Testere dişli Arslan pençesi (Allchemilla vulgaris)

Eklenti 619136

Ve Sideritis (Dağ çayı).

Eklenti 619135

Clematis saksısında hazeran çimlenmiş, açmış, bütün gün başlarında olduğum halde yeni fark ettim. Bu saksıda yok yok.:rolleyes:

Eklenti 619134

Sevgi Durul 22-06-2016 15:06

4 Eklenti(ler)
Dün, Zengarden siparişlerim geldi. Oldukça iyi durumdalar, yeni siparişler verebilirim.

Eklenti 619412

Eklenti 619410

Eklenti 619411

Eklenti 619413

Bir tane de katmerli beyaz kalibroşa var.

Sevgili akçabardak'a sorumdur.:) Hepsini ayrı saksılara mı, yoksa ikişerli mi dikmeliyim?

Sevgi Durul 22-06-2016 15:11

4 Eklenti(ler)
Hiç ummadığım zamanda çimlenen selluka. Arap yasemini saksısında.

Eklenti 619414

İstanbul toplantısından yeşil telgraf.

Eklenti 619415

Her saksıda ipek çiçeği, önce sarılar açmış.

Eklenti 619416

Güneşi çok seven rudbeckia.

Eklenti 619417

akçabardak 22-06-2016 17:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1470038)
Dün, Zengarden siparişlerim geldi. Oldukça iyi durumdalar, yeni siparişler verebilirim.

Eklenti 619412

Eklenti 619410

Eklenti 619411

Eklenti 619413

Bir tane de katmerli beyaz kalibroşa var.

Sevgili akçabardak'a sorumdur.:) Hepsini ayrı saksılara mı, yoksa ikişerli mi dikmeliyim?

Sevgili SDurul yeni gelen bitkileriniz hayırlı, bol çiçekli olsun, güle güle iyi günlerde büyütün.

Askılı büyük boy saksıya 3 renk çok güzel olur diye düşünüyorum ben, ama tek tek te olabilir:) sevgili Adalet Yağcı nın sayfasında 4498 ve 4499. mesajlarında tek tek olarak örnekleri var, isterseniz bir göz atın ve nasıl hoşunuza gideceğine karar sizin.

Ben sarısını daha önce tek olarak aldığım için onu tek başına dikmiştim, yeni aldıklarım biri beyaz biri de kırmızı (2 tane olduğu için) tek saksıya diktim.

Üç ayrı renk bir arada çok daha güzel olacak gibi geliyor bana, hem de yer sorunu açısından, ama rahatsız olurlar mı... onu kestiremiyorum:) yine de tercih sizin.

Çok uzun yazıyorum ama yine de yazmadan edemedim:) sevgili Güler hanımın bir mesajında şöyle bir yazısı kalmış aklımda sanırım petunya ya da sardunya da olabilir, ''üçü bir arada olduğunda birinden biri mutlaka baskın çıkıyor ve birinden birini yiyor'' diye yanlış hatırlamıyor isem.

Sûz-i Dilârâ 22-06-2016 17:54

Yeni bitkilerin hayırlı olsun ablacım. Merakım gitmiş oldu. Demek kalibrocha istemiştin:D

Adalet Yağcı 22-06-2016 19:44

Durul'cuğum, bu başlık bahçe başlığını sollayacak gibi görünüyor :)

Calibrochialar bir arada çok da güzel bir görüntü verirler, renklerin iç içe girmesi müthiş keyif verir.
Ancaaakkk, içlerinden biri hastalanırsa diğerlerini de hastalandırır.
Nitekim benim mor çiçekli olan hastalandı, böceklendi, toprak üzerinden 5 cm. yukarıdan budama yapmak zorunda kaldım, yaşarsa sevinirim, ölürse yenilemekn için sera yollarına düşerim :)

Seralardan aldığımız tüm bitkilere çok dikkat etmeliyiz, 1. neden, bitki tamamen torfa dikildiği için suyunu ayarlamak problem oluyor.
2. ve daha önemlisi, serada el bebek gül bebek dünyadan habersiz yaşarken aniden balkonlarımıza teşrif ettiklerinde şoka giriyorlar.
Açık hava, kontrol edemediğimiz yakıcı güneş, rüzgar vb. etkenler elimize son derece sağlıklı ulaşan bitkilerimizin canına okuyor.

Sana tavsiyem, Zengarden'den aldığın bitkileri kesinlikle sadece torfa dikme, %50 oranında bahçe toprağı karıştır, böylece daha dirençli olacaklardır.

beşiktaşlı 25-06-2016 02:24

bitkilerinizi çeliklemi çoğaltıyorsunuz

Sevgi Durul 25-06-2016 14:53

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi beşiktaşlı (Mesaj 1470489)
bitkilerinizi çeliklemi çoğaltıyorsunuz

Bazılarını çelikle, bazılarını tohumla çoğaltıyorum.

Sevgili akçabardak, Sevgili Adalet hanım, yardımlarınız için teşekkür ederim.:) Kalibroşhanın ikisini aynı saksıya diktim. Beyazı da açtığında bayrağımızın rengini temsil edecekler. Bakopaları ayrı saksılara diktim. Bakalım nasıl olacaklar? Ayrıca torfa değil kendi toprak karışımıma diktim. Şu anda tam güneşteler, hemen gidip gölgeye alayım.;) Kavrulmasınlar.

Eklenti 619859

Sevgili Sûz-i Dilârâ, şimdi de Mavi Kelebeğimi sipariş ettim. Gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Yanında da çok değişik bir sedum istedim. Bu, şimdilik sondu.:rolleyes:

Adalet hanım'cım, sarı melekler köklendi. Biraz daha kök salsın mı, yoksa dikeyim mi?

Eklenti 619861

Haseki küpesi yaprakların altında tekrar açmış.:)

Eklenti 619857

Rudbeckia, kırmızısını da mı alsam ne? Çok sevdim bunu.

Eklenti 619860

Gül sardunyam.

Eklenti 619858

Sevgi Durul 25-06-2016 14:57

4 Eklenti(ler)
Bir iki fotoğraf daha.

Eklenti 619862

Eklenti 619863

Eklenti 619864

Eklenti 619865

Sûz-i Dilârâ 25-06-2016 15:02

Ablacım, sen sayfama "akçabardak ve senin sayende ..." diye başlayan mesajını yazdıktan bir iki gün sonra dayanamayıp mavi kelebek çiçeğini sipariş etmiştim. Yıllar sonra bu çiçeğe de kavuştum. :D Şu ylang ylang işini nasıl halledeceğim bilmiyorum. :D Yok mu sadamın ulaştığı bir yer :D:D

Not: Senin mavişin hayırlı olsun. Değişik sedumunu merak ettim. :)

Sevgi Durul 28-06-2016 22:23

2 Eklenti(ler)
Sûz-i Dilârâ'cım, çok sevinçliyim, Mavi kelebeğim yarın geliyor.:p İkimiz de bol bol çiçeklerini görürüz umarım.:)

Sedum da şöyle bir şey. Sedum dasyphyllum Hem -39 lara dayanıklıymış.

Fotoğraflar buradan alıntıdır.

Eklenti 620332

Eklenti 620333

Ben çok beğendim. Çoğaltabilirsem gönderilerime eklemeyi amaçlıyorum.

Alıntı:

Yok mu sadamın ulaştığı bir yer :D:D
Mesajının bu kısmını anlayamadım. Hım, mesajı düzelttikten sonra anladım. Sesimi duyan var mı, diyorsun yani.:D

Sevgi Durul 30-06-2016 01:45

5 Eklenti(ler)
Mavi kelebeğim geldi, hem de üzerinde iki adet çiçeğiyle.

Öyle sağlam paketlenmiş ki, kılına dahi zarar gelmemiş.:p

Eklenti 620590

Eklenti 620586

Eklenti 620587

Sukulent sarmaşığım. (Senecio tamoides-Sencio angulatus) Saksısını büyütünce coştu.:) Açarsa sarı açacakmış.

Eklenti 620588

Etkinlik tohumlarından (Sn. TCM'den), süs ay çiçeği.

Eklenti 620589

zehra evin 30-06-2016 02:55

Çok kıskandım şimdi Sayın SDurul:( Benimde iki gün önce mavi kelebeğim geldi zengarden den ama hem çiçeği yok hem de bu büyüklükte değil.Üstelik her ay da sipariş veririm.Güle güle büyütün kelebeğinizi inşallah hep kelebekleri olsun üstünde.

günebakan 30-06-2016 11:59

Yeni bitkilerini güle güle büyüt sevgili Sdurul umarım terasın da bir sürü bir sürü mavi kelebekler uçuşur:)

Sevgi Durul 01-07-2016 10:59

Alıntı:

Çok kıskandım şimdi Sayın SDurul:
Sayın zehra evin, ne olur kıskanmayınız. Aslında hiç şanslı değilimdir. Kırk yılda bir şans yüzüme güldü. Dilerim hepimizin kelebekleri bol bol açar da bizleri çokça sevindirir.:)

Teşekkür ederim, günebakan'cım. Çok istediğim bir bitkiydi, sonunda kavuştum.:rolleyes: Sevgiler...

münevver48 01-07-2016 13:32

:)sevgili SDurul abla, yeni bitkilerin hayırlı olsun. dilerim mavi kelebekler terasında uçuşur . ne denir inşallah darısı benim başıma;)

Sûz-i Dilârâ 03-07-2016 21:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1471139)
Sûz-i Dilârâ'cım, çok sevinçliyim, Mavi kelebeğim yarın geliyor.:p İkimiz de bol bol çiçeklerini görürüz umarım.:)

Sedum da şöyle bir şey. Sedum dasyphyllum Hem -39 lara dayanıklıymış.

Fotoğraflar buradan alıntıdır.

Eklenti 620332

Eklenti 620333

Ben çok beğendim. Çoğaltabilirsem gönderilerime eklemeyi amaçlıyorum.

Mesajının bu kısmını anlayamadım. Hım, mesajı düzelttikten sonra anladım. Sesimi duyan var mı, diyorsun yani.:D

Ablacım, sen değişik bir sedum sipariş ettim deyince ben yine baktım siteye. Kesinlikle bu diye tahmin yürütmüştüm. Sevinçliyim tahminim tuttu.:D Güle güle büyüt.

Hani bazı bitkilerle özdeşleşen üyeler var ya sitede; echeveria mı sempervium mu karıştırıyorum ve sedum deyince aklıma direkt sen geliyorsun :D

Mavi kelebek çiçeğin de hayırlı olsun beklemeden çiçeğini görmüşsün şanslısın. Paketleme konusunda da şanslısın benimki geldiğinde saksısından topraklar boşalmıştı.

Bir de kargocu öyle özensiz taşıyordu ki ben yurtiçi istemiştim onlar mng'yle göndermişler. Aşağıdan zile basınca kapıda beklemeye başladım, kutuyu sallaya sallaya merdivenlerden çıkardı. Kapıya geldi "buyrun bu sizin" ne imzalatacak kâğıt ne başka bir şey. "İmza atmayacak mıyım" dedim, elini havaya sallayıp "gerek yok" dedi, döndü, geldiği gibi sallana sallana gitti. Arkasından bakarken sesli gülmemek için dudağımı ısırdım ilk defa böyle bir kargo hizmeti aldım:D

Yurtiçi kargo Van'dayken de burada da favorim. Dağıtıcıları da aynı olunca bir süre sonra tanış oluyoruz:D Onlardan rica ediyorum paketlerimi bekletmeyin getirin lütfen diye. Hem çabuk hem sağlam getiriyorlar.

Sevgi Durul 03-07-2016 22:26

5 Eklenti(ler)
Sevgili Sûz-i Dilârâ, galiba haklısın, yine sempervivumdan söz edeceğim.:)

Tüylü sempervivum saksısında çimlenen sabah sefası ve ipek çiçekleri. Sökmeyip büyümelerini izleyeceğim.:)

Eklenti 621004

Eklenti 621005

Bir ipek de sarıkız kabında büyüyor.:rolleyes:

Eklenti 621003

Bu mesajımda müjdelediğim sempervivum iyice açtı.:rolleyes:

Eklenti 621001

Eklenti 621002

Sevgi Durul 03-07-2016 22:39

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1471564)
:)sevgili SDurul abla, yeni bitkilerin hayırlı olsun. dilerim mavi kelebekler terasında uçuşur . ne denir inşallah darısı benim başıma;)

Teşekkür ederim, inşallah.:)

Bu bahar kendiliğinden çimlenen şebboy büyümüş de çiçek açacakmış.:rolleyes:

Eklenti 621006

Habire yaprak çıkaran pasifloranın açmaya niyeti hiç yok. Hem yaprak şekli hem bu spiral şeklindeki sarıcıları çok hoş.:)

Eklenti 621007

Mavişimi geçen sene npk ye boğmuş, ölümüne sebep olmaktan iki kökle kurtarabilmiştim. Açmaya başladı ve hemen sabırsız ben fotoğraflamaya başladı.:rolleyes:

Eklenti 621008

Eklenti 621009

Çok ekledim ama o kadar güzel ki. Geldiğinden beri aralıksız açıyor. Son hali.:)

Eklenti 621010

Sevgi Durul 11-07-2016 23:35

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1472494)
Melek borazanları Joker gibi, her mevsimde çelikleri köklenebiliyor.
Güle güle sağlık içinde kazasız büyüsünler :)

Sevgili Adalet hanım'cım, umarım ve dilerim bu sefer olsunlar. Biliyorsun kaçıncı çelik denemem. Çeşitli elimde olmayan sebeplerden köklendirsem de yaşatamamıştım. Olmuyor bu deyip pes etmiyor, inatla üzerlerine gidiyorum.:rolleyes:

Unutmadan pembenin birini bugün diktim.:)

Eklenti 621640

Sardunyalar azar azar açıyor. Galiba evin konumu dolayısıyla çok güneş fazla geliyor.

Eklenti 621641

Ful yasemin de tomurcuklarını gösterdi.

Eklenti 621642

Gelinim hiç olmadığı kadar neşeli. Çıkan bu körpe yaprakları, çiçek niyetine seviyorum.

Eklenti 621643

Sempervivum arachnoideum yani pamuklu kızım, bu sene de açıyor. Bu arada arkadaşlara gönderdiklerimi de merak etmiyor değilim.:rolleyes:

Eklenti 621644

bistritz 12-07-2016 08:43

Merhaba,
Çiçekleriniz şahane :) Yorum yapmadan geçemedim :) Bu güzellikler için beğenmek yetmez. Bir de merak ettim Hoya'larınızın çiçeklenmesi nasıl gidiyor. Sayfanın ilk başlarında bol bol Hoya gördüm ama sonra 1 2 sayfa boyunca göremeyince merak ettim. Bende de var bir tane yaramaz ve bir türlü çiçeklendiremedim. :)

sevgihoca 13-07-2016 02:30

Bana gönderdiğiniz sempervivumlar iyi ama pamuklu olan birden bire kurumuş,nasıl ve niye olduğunu anlayamadım.Epey zaman oldu dikeli,keyifleri de iyiydi.Diğerlerinde şimdilik açma yok.Balkondalar ama güneş almıyorlar.Bir sorun olur mu?

Sevgi Durul 13-07-2016 12:12

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bistritz (Mesaj 1472522)
Merhaba,
Çiçekleriniz şahane :) Yorum yapmadan geçemedim :) Bu güzellikler için beğenmek yetmez. Bir de merak ettim Hoya'larınızın çiçeklenmesi nasıl gidiyor. Sayfanın ilk başlarında bol bol Hoya gördüm ama sonra 1 2 sayfa boyunca göremeyince merak ettim. Bende de var bir tane yaramaz ve bir türlü çiçeklendiremedim. :)

Çok teşekkür ederim, Sayın bistritz. Beğendiğinize sevindim.:)

Hoyaları sormasanız. Hoya maceram fiyaskoyla sonuçlandı. Değil çiçek o baş sayfada gördüklerinizin çoğunu kaybettim. Yaşayanlar da kaç kez sil baştan yaparak yaşamaya çalışıyorlar. Sonuç olarak hiç çiçek göremedim.:rolleyes:

Hoya sayfamı kaldırmasını malina'ya rica ettiğimde, Teras sayfanla birleştireyim dedi, ben de tamam dedim.:)

Hoya carnosa dışındaki hoyalarımın bu günü.

Hoya australis ve hoya cv chouke.

Eklenti 621767

Hoya pubycalix gps 282, bana yetişmiş olarak gelmişti. Bu bahar kötüledi, ben de kestim kestim çelik yapıp arkadaşlara dağıttım. Ben de kalan ve hoya kerii. Dördü de fitilli sulamada.

Eklenti 621768

Sevgi Durul 13-07-2016 12:48

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca (Mesaj 1472634)
Bana gönderdiğiniz sempervivumlar iyi ama pamuklu olan birden bire kurumuş,nasıl ve niye olduğunu anlayamadım.Epey zaman oldu dikeli,keyifleri de iyiydi.Diğerlerinde şimdilik açma yok.Balkondalar ama güneş almıyorlar.Bir sorun olur mu?

Benimkiler ikindiden sonra güneş alıyorlar. Hemen açmasını beklemeyin, 3-4 yıl geçmesi gerekir, en azından ben de öyle oldu. Enzim veriyorsanız hemen de bekleyebilirsiniz.;)

Kuru olan tamamen mi kurudu? Yoksa fotoğraftaki gibi mi?

Eklenti 621771

Dağıtımdan sonra, aynı zamanlarda dikilenlerden, yukarıdakiler kuru gibi görünüyorken, diğerleri de böyle. Bazısı açtı.:)

Eklenti 621772

Eklenti 621773

Eklenti 621774

Son fotodakilerin ben de ikinci yılları. Ancak toparlanıp yavru veriyorlar.

Eklenti 621775

Sizdekini tamamen kurumadıysa topraktan alıp kuru yerlerini temizleyin. Nemli toprağın üzerinde gölgede toparlayacaktır. Olmazsa da çare buluruz. Gördüğünüz gibi yeniler yetişiyor.;)

bistritz 13-07-2016 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1472659)
Çok teşekkür ederim, Sayın bistritz. Beğendiğinize sevindim.:)

Hoyaları sormasanız. Hoya maceram fiyaskoyla sonuçlandı. Değil çiçek o baş sayfada gördüklerinizin çoğunu kaybettim. Yaşayanlar da kaç kez sil baştan yaparak yaşamaya çalışıyorlar. Sonuç olarak hiç çiçek göremedim.:rolleyes:

bunu duyduğuma çok üzüldüm. siz de benim gibisiniz desenize. Bakımı kolay çiçeklerde başarısızlık benimde kaderim. Kaktüslerimi yaşatmayı bir türlü başaramam mesela bende :) eşim sürekli takılır, bugün hangisini soldurdun diye :) umarım bir gün çiçek görürüz hep beraber :)

sevgihoca 13-07-2016 16:54

Sevgili Durul,sanki soğuk vurmuş gibi olmuştu,ben de söküp şöyle bir baktım,yapraklarında su kalmamış gibiydi,bilseydim atmazdım.İlginiz için teşekkür ederim.

Sevgi Durul 25-07-2016 00:19

5 Eklenti(ler)
Bu kadar üzüntünün içinde, Allah insanı sevindirmek isteyince pasiflorasını tomurcuklandırırmış.:rolleyes: Pek çok tomurcuk var.

Darısı hoyalar ve atlasların başına.:p

Eklenti 622880

Yaşasın, yaşasınn diye diye, gece gece o sevinçle çektiğim fotoğraflar.:rolleyes: Daha önce çektiklerimi yükleyemeden gece çekimlerini ekleyelim.:rolleyes:

Bu, kabak mı kavun mu bilemedim. Ektiğimi hatırlamıyorum.

Eklenti 622881

Meksika petunyası olduğuna karar verdim.:rolleyes:

Eklenti 622882

Rüzgâr terasın her köşesine mis gibi Ful yasemin kokusunu dağıtıyor.:)

Eklenti 622878

Eklenti 622879

Sevgi Durul 27-07-2016 13:29

5 Eklenti(ler)
En son görüntüler.

Bu nohut kadar yumruları, Balıkesir toplantısında Sevgili zehra evin vermişti. Öylece toprağın üzerine bıraktım, yanlış hatırlamıyorsam öyle demişti. Şimdilik bir kıpırtı yok.

Eklenti 623115

Bu yıl sarıya boyandık. Her saksıda bir iki ipek çiçeği çimlendi, hepsi de sarı açıyor.

Eklenti 623111

Sadece bu pembe çıktı ve bugün açmaya başladı.

Eklenti 623116

Kaynanalar yine atakta. Topuzu yeniden üç tomurcuk çıkardı. Ayrıca yavru vermeye de başladı. Dili ise ben buradayım dercesine tek çiçek açtı.

Eklenti 623112

Eklenti 623113

Sevgi Durul 27-07-2016 13:34

5 Eklenti(ler)
Bu arada bazı zararlılar gelmeye yeltenince hemen tedbir alınıyor.:rolleyes: Fakat bu yumurta paketini adeta ellerimle büyüttüm. İçinden ne çıkacak merak etmiştim fakat yakalayamadım.

Eklenti 623117

Eklenti 623118

Eklenti 623119

Eklenti 623120

Yukarıdakilerin işi bittikten sonra yeniden görüldü. Bu sefer hemen uzaklaştırdım ama öldürmeyip bahçeye attım. Uğur böceğidir belki.:rolleyes:

Eklenti 623121

Sevgi Durul 27-07-2016 13:43

5 Eklenti(ler)
Güncel görüntülerin devamı.

Eklenti 623123

Eklenti 623124

Eklenti 623122

Arkadaşımın sempervivumları, ben vermiştim.

Eklenti 623126

Eklenti 623125

Sevgi Durul 27-07-2016 13:58

5 Eklenti(ler)
Naçizane aranjmanlarım.

Eklenti 623127

Eklenti 623128

Meşhur kırmızı atlasım. Bir açsa...

Eklenti 623129

Yumurta paketi olan bitkide gördüğüm örümcek.

Eklenti 623131

Şu an ki en çılgın bitkim. Mavi yasemin. Çiçekleri aynı kareye asla sığmaz.:rolleyes:

Eklenti 623130

esemeral 27-07-2016 16:26

Sayın Sdurul muhteşem çiçekleriniz arasında insan resmen kendini kaybediyor. Sanki elinizde sihirli bir suluk var ve sevginizi akıtıyorsunuz çiçeklerinize. Bizlerde şanslıyız ki çiçeklerden aldığınız karşılıkları bizimle de buradan paylaşıyorsunuz. sayfalar arasında gezdikçe insanın içi açılıyor. Hevesi artıp coşkuya dönüyor resmen. Allah bana da böyle güzellikleri paylaşmayı nasip etsin. Sizlerin sayesinde bende çeşitleri artırmaya başladım. Ama acemiliğimden olsa gerek bir iki kayıp (pamuklu sempervivum çok üzüldüm ) verdim maalesef. Ben pek hoş bakamadım sanırım. Neyse başınızı daha fazla ağrıtmayayım iyi ki varsınız iyi ki bu forumla karşılaşmışım. Bol çiçekli günler dilerim.

zehra evin 29-07-2016 00:21

Passiflora çiçeğiniz için çok sevindim.çiçeği bir günlük bile alsa çok sevindim abla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025