![]() |
SDurul ablacım sen bir menekşe duayenisin :D seni gördükçe inanıyorum ki herkesin bu bitkiye isteği ve sevgisi artıyordur :))
Çok güzel hepsi ablacım emeklerine sağlık muhteşemm :D |
3 Eklenti(ler)
Sevgili eneskrky, çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için ancak duayenlik falan beni aşar.:o Sadece fitilli sulamaya güzel uyum sağladım.:)
Fitilliden normal saksıya aldıklarım kötü oldular, köklerinin çürüyen kısımlarını kesip tekrar köklendirip fitilliye alıyorum yeniden.:rolleyes: Menekşe yetiştirmede zorluk çekenler için fitilli sulamayı tavsiye edebilirim, naçizane.:) Şuanda burada yoğun kar yağışı başladı. Belediye, yarın okulların tatil olacağının anonsunu yaptı. Bu şiddetle yağarsa kar birikebilir. Eklenti 592644 Kaynana topuzu bu sene daha bol çiçek açar, bu gidişle. Eklenti 592645 Eklenti 592646 |
Evet abla fitilli sulamanın hakkını veriyorsun :D Bende deneyeceğim kısmetse
Senden gördüklerimi uygulayacağım ablacım, seninkiler gibi olmasa da inanıyorum şuankinden daha iyi olurlar :)) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Oraya, doğruyu düşünüp yanlışı yazıyorum ya en çok buna kızıyorum. Var mıdır tıpta bunun bir karşılığı, kendi kendime teşhis koymak istemiyorum da.:) Allzheimer vs. Düzeltme için teşekkürler. Hava buz gibi, insanın içini ısıtacak şeyler de oluyor bazen. Benol'cüm kargosuna kızılay çiçeği de eklemişti. Bana geldikten sonra birer birer yaprak döküp kupkuru bir dal kalmıştı. Epeyce öyle beklettim, belki sürer diye. Baktım olmuyor söktüm ben de. Ne göreyim kökleri capcanlı, suya koydum. Epey zamandır da suda, bu gün gördüm ki umutlar yeşermiş. Sevindim tabii, bakalım ilerleyen zamanlar ne gösterecek? Eklenti 592789 Buzlar ortasında sarıkız. Eklenti 592790 Terastan akşamın hüznü. Eklenti 592788 |
Sevgili SDurul'um karların altında, buzların içinde maşallah bütün bitkilerin gayet güzel görünüyorlar. Menekşelerin harika, emeklerine sağlık...
|
1 Eklenti(ler)
|
merhaba SDURUL karlar altında kaynana dilini gördüm şaşırdım. Bende de var ama soğuk vurur diye korkumdan dışarı koyamadım. Örneğin bu hafta -17 ile -25 derece soğuk Kırıkkale bende o yüzden yaz başı kullanmadığım aydınlık bir odaya koydum. Sıcaklık değeri +10 derece ile +16 derece arası.
Sence bu şartlar altında yazın çiçek açar mı? tavsiyen nedir? saygılarımla. |
5 Eklenti(ler)
Sayın kkale71, keşke içeri almasaymışsınız. Şimdi birden bire dışarı çıkarmak bitkiyi nasıl etkiler hiç bilemem ama (opuntia humifusa olarak geçiyor) -31.6 lara dayanıklı, buradan edindiğim bilgiye göre.:)
En azından seneye dışarıda bırakabilirsiniz. Şimdi de alıştıra alıştıra çıkarırsanız sorun olmaz sanırım. Bizim içerdekilerden.:rolleyes: Açmalara doyamadı, paşa çadırı. Eklenti 593281 Fitilli sulama sayesinde tutturabildiğim tüylü telgraf. Tradescantia sillamontana. Eklenti 593282 Menekşeler... menekşeler.... Eklenti 593283 Eklenti 593284 Eklenti 593285 |
Teşekkür ederim artık seneye dışarı koyarım.
Maşallah nazar değmesin çok güzel çiçekleriniz var. |
2 Eklenti(ler)
Çok tekrar oldu fakat paylaşmadan geçemedim. Terastan soğuk ve karlı ortamda gün batımı.:)
Eklenti 593565 Sayın kkale71, teşekkür ederim.:) Güzelliklerden birisi. Bugün çektim.:) Eklenti 593566 |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Amaa demirhindi tohumlarının bir tanesi çimlenme yolunda ilerliyor. Ekeli tam bir ay olmuş.:) 2016 nın çimlenen ilk tohumu. Eklenti 593876 Crassula ovata ripple jade yapraklarında nokta nokta siyahlıklar belirdi. Böcek değil gibi görünüyor. Ne olduğunu anlayamadım. Eklenti 593878 İlk açış halleri çok güzel. Eklenti 593877 Fitilli sulamadaki alacalı peperomia minicik yaprağıyla ben de hayattayım diyor.:p Eklenti 593875 |
4 Eklenti(ler)
Demir hindi topraktan başını çıkardı.:p
Eklenti 594384 Bu kış tomurcuk kaybetmekten bıktım. ( Aklımda kalanlar. Atlas, Senecio rawleyanus, Stapelia.) Benol'cüğüm, kafkas gülü açmak için bu kadar bekletiyor mu? Çiçeğini görmek koklamak istiyorum.:rolleyes: Eklenti 594383 Kızılay çiçeğinden hiç umudum yoktu, olacak galiba.:) Eklenti 594385 Menekşelerimin en vefalısı. Aylardan beri çiçeksiz kalmadı.:) Eklenti 594386 |
2 Eklenti(ler)
Bugün 7 Şubat.:( Sevmiyorum bu ayı.:(
Her zaman güzellikleri paylaşmak olmuyor. Fitilli sulamadan normal saksıya aldığım menekşelerde durum iç açıcı değil. Bazı kayıplar yaşadım, bazılarını tekrar köklendirip fitilliye alıyorum.:rolleyes: Bu aniden haşlanmış gibi olmuş, devamlı gözlem altındaydılar oysa. Eğer çok suladıysam ne olayım, şaşırdım kaldım. Kurtarılacak gibi değil. Üzülmedim desem yalan söylemiş olurum. Eklenti 594872 Ölenin yanında doğan da bulunuyor. Demir hindi yapraklarını göstermiş.:) Eklenti 594871 |
Ne diyelim takdiri ilahi.Doğanın kanunu bu değilmi.Herşey mükemmel gitsede vakit saat işte.Üzülmeyin sizin kalan o guzel menekşeleriniz yeter.Demirhindi tohumlarım benimde var.Çimlenen bitkinizi görünce unuttuğum tohumun geldi aklıma.Güle güle büyütün bitkinizi Sayın SDurul.
|
5 Eklenti(ler)
Sayın zehra evin, çok sağ olun.:) Demirhindilerin ikincisi de çimlendi. Şimdilik 3 te 2. Sizinkileri ekebildiniz mi?
Bugün, pencere önlerinde çiçek bulundurmama ambargosu koyulsa da, bu durumun normal bir şey olup olmadığı sorgulansa da, hiç bir şey keyfimi kaçıramaz.:rolleyes: Hava ısındı, bitkilerde kıpırdanmalar başladı. Dün sardunyalarımı balkona çıkardım. Haydi hayırlısı. Pırasanın kestiğim köklü kısmını toprağa iliştirmiştim. Sonuç.:) Eklenti 596012 Bir kaç görüntü. Eklenti 596008 Eklenti 596011 Eklenti 596010 Vee Kafkas gülüm ilk çiçeğini gösterdi. Yok böyle bir koku. Benol'cüm bu güzel bitki için yeniden teşekkürler.:) Eklenti 596013 |
Menekşelerinize bayılıyorum Sayın SDurul Ablacım. Bu renkleri ve türleri çiçekçi ve seralarda da bulamıyorum.ben Demirhindi tohumlarımı bulamıyorum bir turlu.Halbuki tohumlarımın hepsi bir aradaydı.Evimde 9 âdet pencere önü var ve hepsi çiçeklerle dolu.Bende size katılıyorum beni hiçbir güç çiçek yetiştirme konusunda durduramaz.Allah bizim gibi düşünen insanları çiçeksiz bırakmasın.
|
Merhabalar sevgili sdurul çiçekleriniz her zamanki gibi çok güzeller kaybettiğim çiçeklere bende çok üzülürüm küçücük tomurcuğada çok sevinirim . bide çiçeksiz cam önü hiç güzel olmaz ki;)' Demir hindi de çok güzelmiş
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Zehra Evin Eğer isterseniz, birkaç demirhindi tohumu daha var.:)
Pencere önlerine gelince, en güzel güneş alan yerler oralar, biz de kullanmak durumundayız. Gülü seven dikenine katlanır diyerek, konuyu kapatabiliriz.:rolleyes: Sevgili sardunya18, söylediklerinize yüzde yüz katılıyorum. Burada pencere önlerinden bir kare ve tek çiçeğiyle mutlu eden kalanchoe görünüyor. Kış ortancam yaprak dökmüş kupkuru kalmıştı. Öldü sanıp sökmeye kalktığımda yaprak verdiğini gördüm.:) Eklenti 596419 Amaryllis bahçesinden aldığım soğanlar birer birer çıkmaya başladı. Bunun yanında aynısından bir tane daha çıktı fakat ne olduğunu bilemedim. Eklenti 596420 Çarşıdan aldım bir tane eve geldim iki tane. Bilin bakalım bu nedir? Eklenti 596421 Mis kokulu Kafkas gülümün dünü ve bugünü. Eklenti 596422 Eklenti 596423 |
4 Eklenti(ler)
Afrika menekşesi tohum kesesini daha fazla bekleyemeden açtım. Taze tohumlar ortaya çıktı ve ektim. Bakalım çimlendirebilecek miyim?:rolleyes: Makro çekimde iri görünmüşler, aslında çok küçücük, toz gibiler.
Eklenti 597350 Eklenti 597351 Sanırım bu, Amaryllis Bahçesi'nden Oxalis Adenophylla. Yeni beliriyorlar.:) Eklenti 597349 Geçen sene bahçeden saksıya aldıklarımın çoğu yaşamadı. Yaşamazsa en çok üzüleceklerimden, jineop Clematis jackmani uyanmış.:p Eklenti 597352 |
5 Eklenti(ler)
Herkesin efe püskülleri açıyor, benim ki de sürekli yavru veriyor.:rolleyes:
Eklenti 597778 Unlu bitten kurtulan echeveria perle von nürnberg kendini toparladı.:) Eklenti 597779 Menekşe çiçekleri simli gibi.:cool: Eklenti 597781 Eklenti 597780 En son açan. Eklenti 597782 |
5 Eklenti(ler)
İpek çiçekleri kendiliğinden çimlenmiş.
Eklenti 598086 Bu menekşenin tomurcuğu farklı, bakalım nasıl açacak? Eklenti 598087 Soğanlılar Amaryllis Bahçesi'nden. Esperanto lale. Eklenti 598085 Fritillaria Persica Ivory Bells mi, Fritillaria Persica Adıyaman mı? Açınca belli olacak. Eklenti 598088 Eklenti 598089 |
5 Eklenti(ler)
Bu gece kar yağışı oldu fakat tutmadı. Şu anda güneşli, Güneş uyanışları beraberinde getiriyor.
Karşıda açan badem ağaçları. Umarım aldanmamışlardır. Eklenti 598753 Güneşle gelenler. Eklenti 598754 Eklenti 598755 Eklenti 598756 Eklenti 598757 |
5 Eklenti(ler)
Bol tomurcuklu graptopetalum.
Eklenti 598760 Graptosedum. Eklenti 598761 Sedum autumn joy, hepsini bir saksıda topladım. Eklenti 598762 Adını bilmediğim sedum, beyaz çiçekler açacak. Eklenti 598763 Menekşe dışında eklediklerimin hepsi kışı açıkta geçirdiler. Dona dayanıklılar. Eklenti 598764 |
5 Eklenti(ler)
Umut verenler.
Saksıdaki tohumdan yetiştirilen mazı kurudu diye üzülürken, ''umut var'' demiş.:) Eklenti 600737 Amaryllis Bahçesi'nden Bifolia rosea. Eklenti 600738 Ters lale, açması için sabırsızlanıyorum. Eklenti 600739 Bu sefer açmakta ısrarlıyız. Tomurcuk sayımız fazla. Eklenti 600741 Sûz-i Dilârâ'cım, senden gelenlerden, tomurcuğu bile güzel.:) Eklenti 600740 |
5 Eklenti(ler)
Biraz daha.
Bebekler.:) Eklenti 600745 Adenophylla, açmasını sabırsızlıkla beklediklerimden. Eklenti 600746 Demirhindi büyüyor. Eklenti 600747 Clematis piilu da uyanmış. Jineop'a rahmet olsun. Eklenti 600748 Adalet hanım, selâmımız var. Eklenti 600749 |
5 Eklenti(ler)
Dışarıda yağmur, gök gürültüsü. Bu bitli kız da dışarıda.
Eklenti 601761 İçeride bizimkiler. Dışarı çıkmak için sabırsızlanıyorlar. Eklenti 601765 Eklenti 601762 Ummadığım anda tomurcuk gördüm. Ceropegia sandersonii. Sakdag'a sevgilerimizle... Eklenti 601763 Eklenti 601764 |
5 Eklenti(ler)
Davetsiz misafir, sedum autumn joy saksısında çimlenmiş. Eskiden görseydim ot sanırdım, artık tanıyabiliyorum.:rolleyes:
Eklenti 601766 Sevgili akçabardak'a sevgilerimizle. Stapelia gigantea. Tomurcuğumuz vardı, kurudu. Eklenti 601767 Kalan sağlar bizimdir diyerek. Çok menekşe kaybım oldu, maalesef söz verdiğim arkadaşlara sözümü yerine getiremeyeceğim, üzgünüm. Eklenti 601768 Eklenti 601769 Eklenti 601770 |
Menekşelere üzüldum,ben de 3 sulamada bir veriyorum besin, sen daha mi sık vermiştin. Bendekiler de fire yok, çoğu yavruladı. Ablacım büyüsün de ben de sana gondereyim. Bu arada bu lila çok şekermiş.
|
5 Eklenti(ler)
Samur'cum, hiç sorma menekşeler beni çok üzdü. Menekşelere mi üzülsem, söz verdiğim arkadaşlara mahçupluğuma mı üzülsem bilemedim. Sanırım benim hatamdan kaynaklı değil, bir hastalık sanki.:(
Bazı yapraklar uçlarından kararıyor. Eklenti 602579 Eklenti 602583 Söküp kök kısmını temizleyip tekrar köklendirmeye aldığımda böyle tümden kararıp kalıyor. Bazıları tekrar kökleniyor. Eklenti 602580 En çok picassoyu kaybedersem üzülürüm. Sevgili arzuakyürek son durum bu. Eklenti 602581 Neyse ki Tulipa esperanto biraz olsun hüzünleri dağıtıyor. Eklenti 602582 |
5 Eklenti(ler)
Bir karışıklık, bir dağınıklık, günlerdir saksı değişimi, bazı fitilli sudaki sukulentlerin saksıya alınması, menekşelerle uğraşı zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmiyor. Biraz daha sürecek gibi.
Eklenti 602589 Zıpçıktıları söküp saksı değiştirdim. Eklenti 602590 Büyük uzun saksısına sempervivumları taşıdım, bu arada yavruları yeni yuvalarına gitmek üzere ayırdım. Eklenti 602591 Eklenti 602592 Bunları Sonbahar'da yeni yerine almıştım, tutundular.:rolleyes: Eklenti 602593 |
Tüh tüh tüh nazara geldi menekşeler. Nasıl oldu o kadar güzellerdi ki, fitilli sulamada çok iyi gidiyordu. Çok uzuldum, erimis gibi olmuş. 😥
|
1 Eklenti(ler)
|
Samur'cum söylemeye dilim varmadığı için yazmadım. Tam olarak hangilerini kaybettim bilemiyorum ama büyük olasılıkla bu da yok artık.:(
|
😟😥 Bu hayatta herkes nasibi kadar yaşıyor. Elimizden geleni yaptıktan sonra omurunu tamamlayan maalesef ne yapsak durmuyor. Üzülme ablacım. Gidenin yolu, gelenin de yeri hazırmış. Biz de yenisini alırız.
|
Sevgili SDurul'um saksı değişimi uğraşına bayıldım. Maşallah çok güzel olmuşlar. Zıpçıktıları söküp başka saksıya almışsın, sempervivumlar saksı değişmiş, yavrular ayrılmış, emeklerine sağlık.
:o Ben bırak böyle değişmeyi falan çiçekleri ellemeye korkuyorum bir saksıda iki tane amarallisim vardı bir tanesi yeşerdi diğerinden hiç ses soluk yok inan kurcalayıp bakmaya cesaretim yok. Geçenlerde nasılsa bir kök gazanyayı bölüp bölüp yer değişikliği yaptım :( onlar da tüm yapraklar yapıştı toprağa sık sık gidip bakıyorum ki canlanan var mı diye. |
5 Eklenti(ler)
YeniGine'cim, dün yine saksı değişimi ekim, dikim işleri vardı.:rolleyes: Senin için görüntüledim. Çatıdakiler, merdivendekiler, hepsi dışarı alındı.
Eklenti 603529 Eklenti 603530 Benim değiştirdiklerim de her zaman tutmuyor öyle. Sevgili samur'un söylediği gibi, ''gidenin yolu, gelenin yeri hazır, her zaman.:) Öldürmeklere doyamadığım dahlia yumruları yine dikildi. Söylemesi ayıp bu soğanları çiçek sevmeyen eşim almış.:rolleyes: Eklenti 603527 Eklenti 603528 Bana rağmen yaşayan sempervivum, fotoğraflamaklara doyamadığım.:rolleyes: Eklenti 603531 |
5 Eklenti(ler)
Devamı. Dün yaz günü gibiydi. Topraklar, saksılar, değişimler, gün hızlı geçti.:p
Eklenti 603535 Eklenti 603536 Enzim bidonları süzülmeyi bekliyor.:) Eklenti 603539 Eklenti 603537 Cropegia sandersonii (Paraşüt çiçeği) tomurcuk döküp duruyordu, bu sefer açacak gibi.:) Eklenti 603538 Leş kaktüsüm de tomurcuk yapıp duruyor fakat bir türlü açamadı, tomurcuk döküyor. Nasıl davranacağımı şaşırdım.:rolleyes: (Sulasam mı, sulamasam mı?) gibi. |
Alıntı:
Benim keşfedebildiğim huyları bunlar :) |
Alıntı:
Demek ki eşinizin de içinde sakladığı bir çiçek sevgisi varmış, ne güzel size jest yapmış sevgili SDurul :) Hepsi de harika görünüyor, çok sevdiğim halde dahliaları ben de hiç beceremiyorum, ne hikmetse hep öldürüyorum umarım sizin kiler bol bol çiçeklenirler, emeklerinize yüreğinize sağlık. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025