agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   lusoari / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34452.htm)

lusoari 29-05-2014 10:25

1 Eklenti(ler)
Echeveria ilk geldiğinde yaprakları dökülmüş ve hafif yumuşamıştı ama şu anda son kalan iki yaprağı sertleşti ve durumu iyiye gidiyor.
Diğerinin adını bile bilmiyorum geldiğinde üstünde hiç yaprak kalmamış, tanınmaz hale gelmişti inşallah echeveriayı kurtardığım gibi onuda kurtarabilirim. Küçü beyaz çiçekleri çok güzel.

lusoari 29-05-2014 10:26

1 Eklenti(ler)
Bunlarda kopan bir iki sukulent yaprağı.

lusoari 29-05-2014 11:08

1 Eklenti(ler)
Japon küpesini unutursam küser.

Milla 29-05-2014 11:15

Sayın lusoari,
Japon küpeliniz çok güzel; maşallah.

lusoari 29-05-2014 11:21

Çok teşekkür ederim sevgili Milla, daha güzelleri sizlerin olur inşallah.

Adalet Yağcı 29-05-2014 11:29

Sayfanız hayırlı bol bereketli olsun lusoari.

Güzel bir bahçe ve güzel bitkiler.
70 nolu mesajınızdaki kırmızı asma güllerinizin formunu çok beğendim, tüm yaz açmasa da bu görkemli hali kendisini affettirmeye yeter.

105 nolu mesajınızdaki güller de harika görünüyorlar.
Eflatun açan kokulu diye tahmin ediyorum.

Her şeyi ile güzel bakımlı bir bahçeniz var, ellerinize sağlık.
Kolay gelsin.

loveforlife 29-05-2014 12:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1289472)
Aloe vera, buz çiçeği, kuşların çok sevdiği sedum ve minicik crassular. :D

Kuşların çok sevdiği sedum sieboldii. Alt resimdeki Sedum autumn joy...

loveforlife 29-05-2014 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1289474)
Echeveria ilk geldiğinde yaprakları dökülmüş ve hafif yumuşamıştı ama şu anda son kalan iki yaprağı sertleşti ve durumu iyiye gidiyor.
Diğerinin adını bile bilmiyorum geldiğinde üstünde hiç yaprak kalmamış, tanınmaz hale gelmişti inşallah echeveriayı kurtardığım gibi onuda kurtarabilirim. Küçük beyaz çiçekleri çok güzel.

Echeveria glaucayı çok sağlıklı bir filiz olarak göndermiştim. Kutuda günlerce beklemek zorunda kalması perişan etmiş zavallıyı. Küçük beyaz çiçekli olan da yine çok güzel bir sedum çeşidi. Sedum album chloroticum (Baby Tears sedum - Coral Carpet Stonecrop - White Stonecrop)

Sana daha sağlıklı gelebilselerdi iyi olacaktı da, kısmet değilmiş. İnşallah küllerinden doğar hepsi. Bir gecelik gelin ne durumda?

loveforlife 29-05-2014 12:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1289473)
Bunların isimlerini malesef bilmiyorum.

İlk resimdeki delosperma cooperi. İkinci resimdekinin türünü biliyordum da unutmuşum. Sevgili Sakdağ göndermişti bana da. Üçüncü sedum sarmentosum. Dördüncü sedum angelina rupestre. Son resimde sedum voodoo ve ismini anımsayamadıklarım... Daha vardı gönderdiğim yanlış anımsamıyorsam?

Hepsini mutlulukla büyütmeni dilerim...

loveforlife 29-05-2014 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1289475)
Bunlarda kopan bir iki sukulent yaprağı.

O kopan sukulent yapraklarının dalları nerede canım kardeşim? Onlar köklüydü ama... Bir de ayrıca yapraktan ürettiklerimden paylaştıklarım vardı. Yol yorgunu mu yoksa onlar?

lusoari 29-05-2014 12:57

Cevapların için çok teşekkür ederim Loveforlife ablacığım, sen olmasaydın bu kadar çok güzele kavuşamazdım. Vallahi o yaprakların anneleri eğer yanlış tanımadıysam sedum rubrotinctum olması lazım öyle dimi? Hemen gidip onuda resmini çekip, paylaşayım bir de kontrol edeyim acaba resmini çekmediğim var mı diye. İnşallah echeveriayla öbürünü de kurtarabilmeyi başarırım.
Sardunyalar bana geldiklerinde durumları iyiydi ama yaprakları sarardığı için kestim, şu anda sadece gövdeleri var ama kök vermeye başlamışlar herhalde ki ufak ufak filizlenmeye başladılar, biraz serpilsinler onları da paylaşmak istiyorum. Hatta içlerinde bir tanesi aceleci davranıp tomurcuk vermeye çalışıyor ( eğer yanlış hatırlamıyorsam kırmızı renkli. )
Canım ablam bir gecelik gelin yoktu malesef paketin içinde, :( acaba sen mi yanlış hatırlıyorsun? Eğer ondan da gönderdiysen ve başına bir şey geldiyse, kendimi hiç affetmem, kahırdan giderim. :( :( :(

lusoari 29-05-2014 17:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 1289491)
Sayfanız hayırlı bol bereketli olsun lusoari.

Güzel bir bahçe ve güzel bitkiler.
70 nolu mesajınızdaki kırmızı asma güllerinizin formunu çok beğendim, tüm yaz açmasa da bu görkemli hali kendisini affettirmeye yeter.

105 nolu mesajınızdaki güller de harika görünüyorlar.
Eflatun açan kokulu diye tahmin ediyorum.

Her şeyi ile güzel bakımlı bir bahçeniz var, ellerinize sağlık.
Kolay gelsin.

Sevgili Adalet Yağcı çok teşekkür ederim. Asma gülümüzün çiçekleri geçmek üzere, önümüzdeki sene kısmetse hep birlikte yine görürüz.
Eflatun gülümüz çok hafif ama hoş bir kokuya sahip. :D

lusoari 29-05-2014 17:34

1 Eklenti(ler)
Bu güzellerimi paylaşmayı unutmuşum, malum çok uzak yollardan geldi hepsi, dikip bakıma aldım hepsi bahçede duruyor ama diğer büyük saksıların gölgesine yerleştirdim ki güneş değişikliliğnden, hava farkından bozulmasınlar.
Hepinizin büyüyüp, güzelleşeceğinize eminim.

akçabardak 29-05-2014 17:54

Sayın lusoari yeni gelen bitkilerinizi güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle, malum çok uzaklardan gelmişler size kolay gelsin.

lusoari 29-05-2014 19:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1289656)
Sayın lusoari yeni gelen bitkilerinizi güle güle büyütün, bol bol çiçeklerini görmeniz dileğimle, malum çok uzaklardan gelmişler size kolay gelsin.

Çok teşekkür ederim ablacığım. Daha iyileri, güzelleri sizin olur inşallah.
Eğer benim çiçeklerimden de istediğiniz olursa hiç çekinmeden söyleyin.

Yaprak Güzeli 02-06-2014 16:06

Sevgili Lusoari, benim de artık ceylangözüm var. ;) Ama mor değil tabi. Olsun bu rengi de çok güzel.
Bir de bir şey soracağım: acaba seninkinin rengi fotoğrafta tam mı çıkmış? Bazen fotoğrafta tam rengi çıkmıyor. Benim bordo sardunyamla, mor telgrafın renkleri birebir çıkmıyor mesela. Aslında daha güzeller. ;)

lusoari 02-06-2014 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaprak Güzeli (Mesaj 1291322)
Sevgili Lusoari, benim de artık ceylangözüm var. ;) Ama mor değil tabi. Olsun bu rengi de çok güzel.
Bir de bir şey soracağım: acaba seninkinin rengi fotoğrafta tam mı çıkmış? Bazen fotoğrafta tam rengi çıkmıyor. Benim bordo sardunyamla, mor telgrafın renkleri birebir çıkmıyor mesela. Aslında daha güzeller. ;)

Çok sevindim. Ceylan sardunya, normal sardunyalara göre daha dayanıklı gibi.
Ben kendimi bildim bileli, bu seneye kadar epey bir sardunya çeşidim vardı (kediler yüzünden bozulana kadar) ama ilk edindiğim ceylanı hatırlıyorum da çok dayanıklıydı, mesela normal ve ceylan sardunyaları karşılaştırdığımda normallerde yaprak sararması daha çok gözlemledim, ceylanların suyu biraz fazla kaçtığında dert etmiyorlar, tek kötü tarafları normallere göre biraz daha zor tutuyorlar.
Dediğin doğru mesela ben de mor renkli çiçekleri fotoğrafladığımda tam rengini yakalayamamaktan şikayetçiyim, ama nasıl oldu bilmiyorum ama bende ki mor ceylanın rengi tam olduğu gibi çıkmış. Sendekine de baktım ama seninki biraz daha açık rengi gibi, yinede çok güzel gözüküyor, güle güle büyüt. :D

sumeyra47 02-06-2014 21:02

Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun... Bitkileriniz çok güzeller, küpelinizin rengi çok tatlıymış. Dikenli güzellere bayıldım doğrusu, söylemeden geçemeyeceğim salon bitkilerinizde çok sağlıklı görünüyor. Benimde bir kaucuk çiçeğim var ama yaprakları normalinden küçük acaba cinsindenmidir. Ellerine emeklerine sağlık.

Yaprak Güzeli 03-06-2014 10:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1291341)
Çok sevindim. Ceylan sardunya, normal sardunyalara göre daha dayanıklı gibi.
Ben kendimi bildim bileli, bu seneye kadar epey bir sardunya çeşidim vardı (kediler yüzünden bozulana kadar) ama ilk edindiğim ceylanı hatırlıyorum da çok dayanıklıydı, mesela normal ve ceylan sardunyaları karşılaştırdığımda normallerde yaprak sararması daha çok gözlemledim, ceylanların suyu biraz fazla kaçtığında dert etmiyorlar, tek kötü tarafları normallere göre biraz daha zor tutuyorlar.
Dediğin doğru mesela ben de mor renkli çiçekleri fotoğrafladığımda tam rengini yakalayamamaktan şikayetçiyim, ama nasıl oldu bilmiyorum ama bende ki mor ceylanın rengi tam olduğu gibi çıkmış. Sendekine de baktım ama seninki biraz daha açık rengi gibi, yinede çok güzel gözüküyor, güle güle büyüt. :D

Benim tek ceylan sardunyam (gelincik gibi harika bir renkti) saksının ve toprağın su tutmasının gazabına uğramıştı zamanında. O yüzden ne kadar dayanıklı bilmem ama dediğin gibiyse müthiş olur çünkü yerli sardunyalar zaten gördüğüm en dayanıklı çiçekler. ;)

Bendeki yoğun bir pembe. O da sevdiğim bir ton işte.

Dün de çıkınca mor ceylangözü bulamadım ama "beyaz" sakız aldım. Ellerinden öper. :p Dengemiz geldi.

Sen de güle güle büyüt hepsini. Ellerine sağlık. ;)

aheste 03-06-2014 18:38

Sayın lusoari, sayfanız hayırlı olsun. Çok değişik ve çok güzel çiçekleriniz var, hepsinin bol bol çiçeklerini görün...

lusoari 03-06-2014 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47 (Mesaj 1291437)
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun... Bitkileriniz çok güzeller, küpelinizin rengi çok tatlıymış. Dikenli güzellere bayıldım doğrusu, söylemeden geçemeyeceğim salon bitkilerinizde çok sağlıklı görünüyor. Benimde bir kaucuk çiçeğim var ama yaprakları normalinden küçük acaba cinsindenmidir. Ellerine emeklerine sağlık.

Çok teşekkür ederim Sevgili Sümeyra. İsterseniz kauçuğunuzun resmini ekleyin belki ben size yardımcı olabilirim. ;)

lusoari 03-06-2014 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yaprak Güzeli (Mesaj 1291589)
Benim tek ceylan sardunyam (gelincik gibi harika bir renkti) saksının ve toprağın su tutmasının gazabına uğramıştı zamanında. O yüzden ne kadar dayanıklı bilmem ama dediğin gibiyse müthiş olur çünkü yerli sardunyalar zaten gördüğüm en dayanıklı çiçekler. ;)

Bendeki yoğun bir pembe. O da sevdiğim bir ton işte.

Dün de çıkınca mor ceylangözü bulamadım ama "beyaz" sakız aldım. Ellerinden öper. :p Dengemiz geldi.

Sen de güle güle büyüt hepsini. Ellerine sağlık. ;)

El öpenleri çok olsun. :D
Beyaz sakıza, beyaz ceylana ve beyaz normal sardunyaya bayılıyorum. İyi günlerde büyütmeni ve bol bol çiçek atmasını arzuluyorum.

lusoari 03-06-2014 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aheste (Mesaj 1291801)
Sayın lusoari, sayfanız hayırlı olsun. Çok değişik ve çok güzel çiçekleriniz var, hepsinin bol bol çiçeklerini görün...

Sevgili Aheste; Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olur inşallah.

lusoari 04-06-2014 15:32

2 Eklenti(ler)
Japon gülü

lusoari 04-06-2014 15:34

1 Eklenti(ler)
Eğer yanılmıyorsam pembe atlasım tomurcuk vermiş. :D

lusoari 05-06-2014 06:44

5 Eklenti(ler)
Sabah sabah içimiz açılsın. :D

lusoari 05-06-2014 06:46

4 Eklenti(ler)
.........

lusoari 06-06-2014 07:33

1 Eklenti(ler)
Bu güzel paylaşımından dolayı Güler hanıma teşekkürü bir borç bilirim.
Sitemizde, hemen hemen hepimizin sahip olduğu bir güzelliktir o, kaktüs sevmeyenlere bile kendisini sevdirmesini bilen sihirli Güler atlas. :D

lusoari 06-06-2014 07:37

4 Eklenti(ler)
Eklenti 499979

Eklenti 499980Sarı çiçekli olan, iri çiçeklere sahip normal bir sarmaşık gül.
Beyaz ve pembe ise minyatür çiçeklere sahip olan sarmaşık güllerdir.

lusoari 06-06-2014 07:41

1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşım tömürceğin sayesinde miliinin ( pardon Sabriye'nin ) bendeki türününün kışın yapraklarını döküp dinlenen, az çiçeklere sahip olanıymış. :(

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025