agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Balkon ve Terasları (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/)
-   -   lusoari / Balkon, ev (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/34452.htm)

lusoari 12-05-2014 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi badem (Mesaj 1282707)
sayın lusoari çiçekleriniz çok güzel geyik boyunuzu çiçeğinizi nerden aldınız acaba

Çok teşekkür ederim Sevgili Badem.
Geyik boynuzu bana bir arkadaşımın hediyesi. Yurt dışına balayına gittiğinde görmüş, bana hediye almış. Size ancak bakımı konusunda yardımcı olabilirim. Bu bitkiye iki senedir sahibim. Yaz, kış aynı yerde, orkidelerimle aynı yerde sabah yediden dokuza kadar güneş gören pencere önünde, orkideler gibi suyu değil, nemi seviyor. Orta derece hızda büyüyor.

lusoari 15-05-2014 10:49

1 Eklenti(ler)
Güzelliği kısa sürse bile, yinede güzel...

lusoari 15-05-2014 10:55

2 Eklenti(ler)
Bu da beyaz sarmaşık gül. Kırmızılının altına dikmiştim ki, büyüdüğü zaman dallarını kırmızıya dolayıp daha güzel gözükeceğini düşünüp dikmiştim. Yeri sanırım çok gölgede olduğu için, bu boyda kalıp çiçek açmakla yetiniyor. Sonbaharda yerini değiştirmek lazım galiba.

lusoari 15-05-2014 11:00

5 Eklenti(ler)
Ficus ailesi....

lusoari 15-05-2014 11:05

1 Eklenti(ler)
1. Resimdeki anne ficus elastica. Her sene çelik alarak çoğaltmaya devam ediyorum, ama bu sene biraz fazla kestiğim için heralde 6 tane yavru yaptı. Bakalım büyüdüğü zaman nasıl olacak.

lusoari 15-05-2014 11:08

2 Eklenti(ler)
Bu ficus türünün yaprakları, öbürü gibi büyük olmuyor. Aralarındaki fark bu ve de daha çok dallı budaklı olup, büyümesi biraz daha hızlı.

lusoari 15-05-2014 11:15

2 Eklenti(ler)
Phal. cinsi orkidem bir sene önce keiki verdi ama hiç bir gelişme göstermediği için ve sphagnum yosunu bulamadığımdan dolayı, bir deneme yapıp pamukla dibini sardım her sabah fıs fıs yaparak günde bir defa nemlendirdim ve sonuç olarak köklenmeye ve yeni yaprak verip gelişmeye başladı. Demek ki sphagnum yosununun yerine pamuk kullanabiliriz. :D

lusoari 15-05-2014 11:21

2 Eklenti(ler)
Evin giriş kapısının iki tarafında yer alan succulent aranjmanları.
Sayın Cemo'nun succulent sayfalarını uzun zamandan beri takip ettiğim için bu güzelliklere ondan alıştım.:rolleyes:

lusoari 16-05-2014 08:48

1 Eklenti(ler)
Hibrit japon gülleri, diğerleri gibi hızlı büyümüyor. Ben de onu biraz serpilmesi için toprağa diktim, şimdi çiçek açmaya başlıyor ama sarı olan rengi niye turuncu oldu anlamadım. Saksıdaykende iki kere çiçek açtı ve rengi sapsarıydı, hatta sitemizdeki hibiscus sayfasında da paylaşmıştım.
Sizce sorunu ne olabilir?

lusoari 16-05-2014 08:50

1 Eklenti(ler)
Karşısına geçip, büyülenmemek mümkün mü? :cool:

lusoari 16-05-2014 08:54

3 Eklenti(ler)
Bu ebruli güller sanki karanfil gibi görünüyorlar.
Bir gün çelikten gül yetiştireceğim aklıma gelmezdi. Öğretende, öğretmeyende sağ olsun.:o

lusoari 16-05-2014 08:57

1 Eklenti(ler)
Bahçeme diktiğim ilk ağacımdır kiraz, bu sene altı yaşında onu çok seviyorum.

lusoari 16-05-2014 09:01

1 Eklenti(ler)
Bana süpriz yapıp boyuna bakmadan meyva veren tüysüz şeftalim. Canım anaannemin kulakları çınlasın, onun en çok sevdiği meyvedir.
Kader, kısmet keşke oldukları zaman gidebilsemde götürebilsem, yemeye bile kıyamaz. :(

lusoari 16-05-2014 09:04

1 Eklenti(ler)
Bunlarda çileklerim, ama o kadar çok yağmur yağdı ki üstlerine hep topraklar sıçradı. :eek:

akçabardak 16-05-2014 09:09

Sayın lusoari kiraz çok iştah açıcı görünüyor, maşallah allah nazarlardan korusun ben kirazı çok severim bahçeme defalarca kiraz fidanı dikmeme rağmen bir türlü yaşatamadım, bizim bulunduğumuz bölgede pek kiraz yetişmiyor nedense.
Şimdi sizin kirazınızı görünce içimden bir ahh çektim, görüntü olarak harika, allah ağız tadıyla yedirsin.
Gülleriniz de çok güzeller.

sonkez 16-05-2014 09:16

Sayın lusoari hakikaten meyveler,çicekler bir harika..Karşısına geçiptehayran olmamak elde değil...Sıhhatli ve huzurlu bir şekilde seyretmeniz ve tüketmeniz dileğiyle..

lusoari 16-05-2014 10:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1284226)
Sayın lusoari kiraz çok iştah açıcı görünüyor, maşallah allah nazarlardan korusun ben kirazı çok severim bahçeme defalarca kiraz fidanı dikmeme rağmen bir türlü yaşatamadım, bizim bulunduğumuz bölgede pek kiraz yetişmiyor nedense.
Şimdi sizin kirazınızı görünce içimden bir ahh çektim, görüntü olarak harika, allah ağız tadıyla yedirsin.
Gülleriniz de çok güzeller.

Sevgili Akçabardak çok teşekkür ederim. Nedense bazı yerlerde olmuyor. Mesela geçen sene yaz zamanı Gürcistan'a gitmiştim geziye, orada da bazı köylerde dikkatimi çekti meyve ağacı göremedim, köyde meyve ağacı olmadan olur mu?
Merak edip sordum neden meyve ağacı yok diye, havalar geç ısınıp erken soğuduğu için yetişmiyormuş, bana çok ilginç gelmişti bu durum.

lusoari 16-05-2014 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1284231)
Sayın lusoari hakikaten meyveler,çicekler bir harika..Karşısına geçiptehayran olmamak elde değil...Sıhhatli ve huzurlu bir şekilde seyretmeniz ve tüketmeniz dileğiyle..

Sonkezciğim çok teşekkür ederim güzel dualarınız için. Bu güzellikler dünyalara bedel.

hira 16-05-2014 12:28

Yeni harikalar, yine harikalar;) bayıldım meyvelere çok şeker gözüküyorlar.. çok güzel bir bahçe, her an herşey çıkabiliyor, şakayık bilem var maşallah:p

güller zaten on numara 5 yıldız;)

lusoari 16-05-2014 16:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1284287)
Yeni harikalar, yine harikalar;) bayıldım meyvelere çok şeker gözüküyorlar.. çok güzel bir bahçe, her an herşey çıkabiliyor, şakayık bilem var maşallah:p

güller zaten on numara 5 yıldız;)

Beğenmene çok ama çok sevindim Sevgili Hira. Daha ne meyveler var, hepsi sırasını bekliyor büyüdükçe hepsini paylaşacağım. İnşallah seninde bir gün küçükte olsa bir bahçen olur, bu duyguyu tarif edemem.
Çiçeklerimde her biri birinden güzeldir, :cool: eğer içlerinde hoşuna gidenler olursa söylemen yeterli biliyorsun. :D

hira 16-05-2014 20:51

Çok teşekkür ederim lusoari, şu an için bir isteğim yok, olduğunda söylerim:) aslında bahçem var, küçükte sayılmaz ama toprak yok bahçede... dolayısıyla hayat yok.. Bana bu konuda maddi manevi destek olan biride olmayınca hiçbirşey yapamıyorum :(

YeniGine 16-05-2014 23:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lusoari (Mesaj 1284217)
Karşısına geçip, büyülenmemek mümkün mü? :cool:

Sevgili lusoari maşallah maşallah; valla hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin. Ama gerçekten bu gülün beni de mest etti, gayet sağlıklılar. Maşallah.
Emeklerine, gönlüne sağlık.

lusoari 17-05-2014 07:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1284547)
Sevgili lusoari maşallah maşallah; valla hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin. Ama gerçekten bu gülün beni de mest etti, gayet sağlıklılar. Maşallah.
Emeklerine, gönlüne sağlık.

Sevgili YeniGine beğenmenize çok sevindim, daha güzelleri sizlerin olur inşallah. :D

lusoari 17-05-2014 07:36

1 Eklenti(ler)
Senin için koydum bu resimi Hira.
Büyük olan tek lobu ortadan kesilmiş haldeydi, yanındaki küçük lobunuda yeni verdi ama büyüyünce ne yapacağım, nereye koyacağım bilmiyorum. Acaba meyvede verir mi? :p

lusoari 17-05-2014 07:41

1 Eklenti(ler)
Bu da dünde paylaştığım japon gülünün tam açmış hali.
Sarıyken neden bu renge döndü onu hiç anlamış değilim. :mad:

hira 17-05-2014 08:40

Bu kadar hızlı gelişim gösterecekse sen kocaman bir saksı bul lusoari :) üstelik o yavru çok şeker görünüyor... Bakalım zamanla nasıl bir kaktüs olacak, bende merak ettim:)

Ayrıca, fotoğraf için teşekkür ederim.

Karadavut 17-05-2014 10:09

Merhaba lusoari. Sayfanız ve çiçekleriniz harika. Tebrikler...

lusoari 17-05-2014 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blackdavid (Mesaj 1284602)
Merhaba lusoari. Sayfanız ve çiçekleriniz harika. Tebrikler...

Beğenmenize çok sevindim, teşekkür ederim. ;)

bay tömürcek 17-05-2014 22:03

Abicim ellerine emeklerine sağlık tek kelimeyle herşey muhteşem Allah nazarlardan saklasın :) Kauçuklarla deve tabanlarına ayrı bi bayıldım :)

lusoari 18-05-2014 06:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek (Mesaj 1284772)
Abicim ellerine emeklerine sağlık tek kelimeyle herşey muhteşem Allah nazarlardan saklasın :) Kauçuklarla deve tabanlarına ayrı bi bayıldım :)

Çok teşekkür ederim kardeşim, onlardan birer tanede sana gelecek. :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025