![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
bu gün hava güzeldi. bende bir saksıya aşk merdiveni,kurdela çiçeği, parlak ve telgraf çiçeklerinden oluşan arajmanımı sizlerle de paylaymak istedim.
Eklenti 536054 Eklenti 536055 Eklenti 536056 |
1 Eklenti(ler)
yılbaşı
çiçeğinin ve renginin güzelliği balkonumu şenlendirdi.çiçekleri geçince saksı değişimi yapılacak. toprağı o kadar kötü olmuş ki ben sanki bu çiçeğimi biraz ihmal etmişim(üvey evlat) gibi oda kendini bana hatırlattı. Eklenti 536069 |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
mum çiçeği
batı cephesinde ve açık balkonda bulunmaktalar.havaların kötü gitmesi gelişimini etkilemedi.ve yeni tomurcuklarını göstermeye başladı.bu sene kısmet olursa inşallah daha çok çiçek açacak;) |
Munevver ablacim mum cicegimi 2 gun de bir kontrol ediyorum bir turlu surpriz cicek sapi goremedim heyecanliyim ve umitliyim, dedigin gibi kontrol ediyorum.Seninki ne zamana acacak bu miniş cicrk saplari ne zamana buyuleyici çiçeklere donusecek
|
2 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ablacim sen bir harikasin simdi gittim yine baktim bir de ne goreyim😃Daha once baktigim halde nasil gormemisim. Sence bu cicek sapi mi[emoji7]
|
evet samurcum çiçek sapına çok benziyor.sap öylece kalırsa yani uzamasa kesin tomurcuk diyebilirsin. aklına geldiğinde arada bir kontrol yaparak bunu anlayabilirsin.elinle sakın dokunma bazen küsüp tomurcuğu gelişmiyor.uzaktan takip edebilirsin.
|
Alıntı:
Yaklaşık 30 yıl kadar önce bir yerden mum çiçeği almıştım. İki saksı yapıp kısmi güneş alan yan pençereye bırakmıştım. Çelikler köklendikten sonra çok fazla gelişti. Pençereyi tamamen kapladı. Nerede ise sürekli çiçek açmaya başladı. Çiçekleri açıp bittikten sonra aynı çiçek yerinden yeniden tomurcuklanarak çiçek açıyordu. Sizde de aynı şekilde çiçeklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çiçeğiniz biraz fazla mı güneş görüyor. |
Tasarımlar hep okulundan öğrenilmez
Alıntı:
Çok zarif bir aranje olmuş canım. Çok yakışmışlar yanyana. Ellerine sağlık. Hele o Yılbaşı çiçeği ne kadar güzel. Ben de öyle büyütebilir miyim bakalım. Hepsi şahane çiçeklerinin. sevgiler... |
sevgili asmalıtepe, teşekkür ederim.bahçemden sağlam kalanları bir araya topladım.telgraf çiçeği pek belli olmasa da önümüzdeki günlerde kendini gösterecek diye umuyorum.
yılbaşı çiçeğini de sizin ellerinizde daha güzel büyüyeceğine inanıyorum.yazları balkonda ala gölgede tutarsan size çiçekleriyle teşekkürlerini sunacaktır.sevgiler |
Sevgili münevver48 arajmanınız ve yılbaşı çiçeğiniz çok güzel görünüyor. Bu yılbaşı çiçeği sadece yılbaşı zamanlarında açıyor ve çok büyüyüp gelişiyor. Benimde vardı ama koyacak yerim yok diye götürüp anneme bıraktım. Bu resimden sonra onu özlediğimi fark ettim, sanırım geri alacağım:) Bu arada mum çiçeğimi aradım taradım, bir tane tomurcuk bulamadım. Sizinkiler erkenci, tebrik ederim.
|
Alıntı:
:)sevgili yağmur143,yılbaşı çiçeğim dediğiniz gibi çok büyüyor.kayınvalidemin iki tane tekene saksı içinde dikilmiş ve saksı hiç görünmüyordu. taş evin penceresinin önüne saksının bir tanesi tamam geliyordu.güneşi gören taraf çiçeklerini açıyor.sonra saksıyı çevirip açmayan taraf çiçeğini açıyordu.tabi zaman içinde yaşlandı,bu güzel işte o yılbaşının torunları ben evleneli 24 yıl bunun öncesini bilmiyorum.ama ben kayınvalidem gibi büyütemedim. mum çiçeği iklimden olduğunu düşünüyorum.bizim buralar ılıman açık balkondan içeri bile almadım.önümüzdeki günlerde batı cephesindeki balkondan doğu cephesindeki balkona geçecek. günler uzayınca yaprakları zarar görüyor. şimdi bile güneş biraz fazla gelmiş yapraklar hafif sararmış sizinkide yakında bir süpriz yapar da sizi mutlu eder inşallah:)sevgiler... |
5 Eklenti(ler)
:)dün bir akadaşdan gelen pembe atlas ve yanında sürpriz paskalya görünce:cool: dünyalar benim oldu. kendisine çok teşekkür ediyorum.ve toprakla buluşmuş halleri inşallah yeşerdiği ve çiçeklendiği günleri de hep birlikte görürüz.;)
Eklenti 538673 Eklenti 538674 Eklenti 538675 Eklenti 538676 Eklenti 538677 |
Paylaşımın verdiği mutluluk bir başka oluyor sevgili Münevver48 . Ben de dün bir arkadaştan gelen soğanlarla çok mutlu oldum .Güle güle büyütün çiçeklerinizi , sevgiler .
|
Alıntı:
:)sevgili aleydi, paylaşılan güzellikler insanı mutlu ediyor.bu kişiden kişiye değişebiliyor..ama bizim gibi çiçek hastalığı olan kişler için bir hazine kadar değerli.sizde soğanlarınızı güle güle büyütün. dün sizin için ''dona dayanıklı süs bitkileri'' araştırması yaptım malesef çok fazla seçenek yok yalnız zengarden de az da olsa bir kaç fidan gördüm. içlerinden lupin ağacı (çalısı )çok hoşuma gitti. tohumdan üretiliyor.renk seçeneği de var. isterseniz bir bakın kimbilir sizinde hoşunuza giden olabilir. ling vermesini beceremediğim için:( iş size düşüyor eğer isterseniz .sevgiler:) |
3 Eklenti(ler)
:)dün eşim elinde bu güzelle eve geldiğinde, bendeki sevinci tarif edemem ;):cool: rengine bayıldım. birde hafif den insanın içini okşayan kokusunu duymanın keyfi bir başkaydı;)
Eklenti 539138 Eklenti 539139 Eklenti 539140 |
sayfanız hayırlı olsun çiçekleriniz de çok emek var. bende köyde büyümüş çiftçi bir ailenin çocuğu olarak topraktan kopamadım. terasımda sebze bahçesi kuruyorum yakında fotoğrafları paylaşacağım yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum. kolay gelsin.
|
Alıntı:
:) sevgili blume13,sayfama hoş geldiniz.beğenin ve yorumun için teşekkür ederim.sizin köyde toprakla iç içe büyümeniz bir avantaj,öyle sanıyorum ki bizler de sizin bilgilerinizden faydalanırız. ben de kasaba da bahçeli bir evde büyüdüm. kendimi bildim bileli çiçeklere olan tutkumun peşinden nereye kadar yürüye bilirsem :). fotoğraflarınızı en kısa zamanda görürüz inşallah.tabi ki yeni sayfa açacak arkadaşları destekliyorum.sizinde sayfa açmanızı bahçenizi gezmeyi dört gözle bekliyorum. sevgiler:):).. |
2 Eklenti(ler)
salonumun yeni üyelerinden dua çiçeği sevgili yağmur143 de görünce çok beğenmiştim pazarda görünce dayanamadım sağ olsun eşimde beni kırmadı.birse yanında trabzon hurması aldık. onuda bahçeye diktik.
Eklenti 540693 Eklenti 540694 |
Alıntı:
Sevgili Münevver48 nasıl atlamışım bu mesajı :( Sanırım bahçe sayfalarındakilerle karıştırdım .Kusura bakma .Çok teşekkür ederim zahmet etmişsin .Boşuna ağlanmıyorum iklim iklim diye . Ne kadar az demi seçenek .Bakarım lupine çok teşekkür ederim arkadaşım . Ben de sana link vermeyi anlatıyım mı . Gelişmiş moda geçiyoruz .Yukarıdaki gülücük ikonunun altında mavi yuvarlak şekil var üzerine gelince ( insert link ) yazıyor .Link vereceğimiz adresi kopyalayıp ,( http:// ) yazısı çıkıyor , onu siliyoruz .Oradaki boşluğa adresi yapıştırıp tamama tıklıyoruz . Bu arada yeni çiçeklerini güle güle büyüt . Sarı lalenin rengine bayıldım . Sevgiler |
Alıntı:
|
Sevgili kardeşim Münevver48, Dua çiçeğin çok güzel! Ben bu eksantrik yapraklara hayranım hele bir de kırmızı renkliyse.. Harika bir çiçek. Sen ona ne açtırırsın dolu dolu çiçeklenirler kısa vakitte. Hayırlı uğurlu olsun. Sevgiler...
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1276020-post50.htm |
Alıntı:
Sevgiler... |
Alıntı:
:)sevgili yağmur143,yi dileklerin için teşekkür ederim.benim içinde yapraklarının güzelliği yeter.sevgiler:) |
5 Eklenti(ler)
pazardan alınan bu güzeller balkonuma renklendirdi.şimdilik üç tane aldık.
Eklenti 543047 Eklenti 543048 Eklenti 543049 Eklenti 543050 Eklenti 543051 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025