![]() |
Alıntı:
|
Sevgili Münevver48,
En büyük yaram, bir türlü yetiştirmeyi başaramadığım klasik mavişlerinizin güzelliğini görünce bir kez daha iç geçirdim. Oysa ki en sevdiğim çiçek... Çocukluğumun anılarında rahmetli babaannemin mavişi önemli bir yere sahip. Zorla yetiştirmeye çalıştığım bir saksı vardı. Baştan çok güzel giderken birden dibe yakın yerlerden kurumaya başladı. Kalanını da almaya çalıştığım tüm önlemlere rağmen kuşlar yolup yolup attılar:( Gözünün içine bakıyorum hala ama nafile... :( Diyeceğim o ki, harika olmuş hem maviş hem de diğer bitkileriniz. Güle güle büyüsün, daima mutluluk versinler size... |
Alıntı:
sevgili loveforlife,hepimizin böyle bir yarası vardır.bende ortancayı pek yetiştiremiyorum.iki üç denemem oldu. ama pes etmiş değilim .başarana kadar devam edeceğim. ve birgün o güzellikleri sizlerle paylaşacağım. şu benimde gardenyamı kaybetme korkusu sardı yapraklar karardı döküldü,şimdi demir takviyesi yaptım.bakalım sonuç ne olacak.hani kendime kızmıyor değilim elindekilerle yetinmesini bil diye.ama bunları kendim söylüyor kendim uygulamıyorum. çiçekleri ve kendimizi zorlamanın ne anlamı var demi loveforlifecim.işte çiçek aşkı ve hastalığı bizi böyle bazen dertlendiriyor.mavişe gelince ah keşke yakın olabilseydik hazır çiçekleni açtığında sizin balkona koyardık.ne güzel olurdu demi. siz yine balkonunuzda kendinizinmiş gibi sevin. sizzinde bir mavişiniz oldu artık;)sevgilerimle. |
Keşke gardenyanıza demir takviye etmeden önce kalsiyum takviye etseydiniz çünkü bitkilerde kalsiyum eksikliği belirtileri ile demir eksikliği belirtileri hemen hemen aynıdır ve belirti aslında kalsiyum eksikliği nedeniyle olduğu halde demir eksikliği sanıldığından hemen demir takviye edilmesi neticesinde çoğu bitki demir zehirlenmesi geçirerek ölür :(
Bitkileriniz kolay kolay demir eksikliği yaşamazlar ama sık sık kalsiyum eksikliği yaşarlar. Umarım ben yanılırım ve gardenyanız ölmez... |
Alıntı:
|
Temelde kalsiyumun toprakta yeterli miktarda mevcut olması lazım ama ne yazık ki kullandığımız çoğu toprak yeterli kalsiyum içermiyor o nedenle bitkilerin ihtiyacı baş gösteriyor.
Kalsiyum musluk sularımızda mevcut, musluk suyunu geniş ağızlı bir kapta üstü açık olarak 1 ya da 2 gün dinlendirerek bitkilerinizi (elbette sadece saf suyla yaşayabilen mesela etoburlar hariç) bu suyla sulayabilirsiniz ya da bitkilerinizin toprağına kalker ilave edebilirsiniz ya da yumurta haşladığınız suyla (elbette tuz kullanılmamış su olması lazım) 3-4 sulamada bir takviye sağlayabilirsiniz. Şimdi yapsanız faydası olur diye düşünüyorum... Bildiğim kadarıyla ağzı açık 3 gün dinlendirilmiş maden suyu da kullanılabiliyor ama bunun kalsiyum ihtiyacını tam karşılayacağına dair net bilgim yok. Mevcut sıvı besinler-gübreler de kalsiyum içermiyor diye biliyorum... |
Alıntı:
|
Bence yarın sabah erkenden temiz havada gardenyanızı bolca sulayın eğer demiri fazla gelmiş ise biraz yıkanmış olsun ondan sonra da diğer çiçeklerinize yaptığınız gibi ona da ara ara kalsiyum desteği sağlarsınız...
Hemen umutsuzluğa kapılmayın :( Gardenyanız bence ölmeyecek konuşun onunla, bu işe yarar. Sevgiler... |
4 Eklenti(ler)
mavişlerimin en coşkulu açışlarını sizlerle paylaşmak istedim.iyiki fotoğraflarını çekmişim.şu aralar ani sıcakların biden artması çiçeklerime biraz zarar verdi.
Eklenti 507287 Eklenti 507288 Eklenti 507289 Eklenti 507290 |
5 Eklenti(ler)
küpelim tam coşmuşken sıcaklardan biraz etkilendi fulum bakalım ne zaman çiçeklenecek. taminim ağustos ayı gibi çiçeklenmesini bekliyorum.
Eklenti 507311 Eklenti 507312 Eklenti 507313 Eklenti 507314 Eklenti 507315 |
4 Eklenti(ler)
sıcaklar çiçeklerimin açmasını yavaşlattı.mum çiçeğimin çiçekleri sıcakların etkisiyle geçti.kurumasınlar yeterki ben onada razıyım.
.Eklenti 507378 Eklenti 507379 Eklenti 507380 Eklenti 507381 |
2 Eklenti(ler)
balkondan, hep aynı çiçekler ama bu güzelleri görünce paylaşmadan yapamadım.
|
1 Eklenti(ler)
balkonumdan bir diğer güzel semiz otu çiçeği başka renklerinde rastlarsam almayı düşünüyorum.
|
Bendede sarısı var,tohum yapıyormu acaba...:confused:
|
sevgili sonkez, bende fotoğrafarını çekerken baktığımda tohum göremedim.dalından çok kolay tutuyor.
|
Bende turuncu vardı fakat kurudu.Çok güzel çiçeğiniz maşallah.
|
sevgili eoe1234,teşekkür ederim.çiçeğinizin kurumasına üzüldüm.turuncu renginde ayrı bir albenisi olduğunu düşünüyorum.
|
1 Eklenti(ler)
salon
yeni misafirim kraton inşallah yerini sever. |
Sevgili Münevver, çok güzel bir balkona ve çiçeklere sahipsiniz. Anladığım kadarıyla siz de benim gibi kokulara meraklısınız :D
Dediğim gibi hepsi çok güzeller ama kolonya çiçeği, mercan ve mavişe bayıldım aklım kaldı. Bilemiyorum belkide bu üçüne sahip olmayı çok istediğim içindir ama bu güne kadar sadece resimlerde gördüm onları, sadece bir kere maviş deliğielime geçti onuda ben köklendiremedim. Kocaman bir MAŞALLAH. :D |
1 Eklenti(ler)
mis kokulu ful çiçek açmaya başladı.önce çektikğim fotoğraflarını bir türlü yükleyemiyorum. balkonu olan arkadaşlara mutlaka ful yetiştirmenizi öneririm harika bir çiçek bana göre bakımda kolay.
|
3 Eklenti(ler)
ful,bu yıl pek bir keyifsiz çiçeklerini de açarken çok nazlı.
Eklenti 517435 Eklenti 517436 kokusu herzaman çok güzel.koklayınca çiçeği böyle kararıyor.sizin anlayacağınız bu çiçek beni koklamayın mesajı veriyor. Eklenti 517437 |
4 Eklenti(ler)
selluka...
balkonuma kadar uzadı.ve güzek çiçeklerini açmaya başladı. |
2 Eklenti(ler)
balkondan kuş bakışı karşınızda bütün yaz çiçeklerinin güzelliğini sergiliyen fırça çalısı....
|
2 Eklenti(ler)
balkondan çiçek açmasını bir çiçek bu kadar mı sever.
|
1 Eklenti(ler)
atlas çiçeklerine hasret kaldım.
|
3 Eklenti(ler)
echeveria ve isimsiz. sardunya
|
3 Eklenti(ler)
baklondan begonvil.
|
2 Eklenti(ler)
salon
difenbahyam ilk kez çiçek açtı. |
harikalar...
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/yerortu...tler/26568.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025