![]() |
1 Eklenti(ler)
Ailenin yeni üyesi.. Sukulentleri sevmeye başlıyorum galiba.
|
Sabah akşam sefa içindesiniz sayın hira :) . Benim de sevdiğim iki çiçek türüdür kendileri. Biri açılırken diğeri kapanır, nöbeti devrediyorlar sanki bahçeler hep güzel görünsün diye. Benim sabah sefam iki gün önce ilk çiçeğini verdi geç dikmiştim. Akşam sefalarım kazaya kurban gidip aşağı uçtukları için bu yıl yalnız kaldılar:(
|
Alıntı:
öyle sandığın gibi sıcak olmuyor.her yıl bir iki gün eksileri görüyoruz.işte o zaman korumak gerekiyor yoksa narin yapılı çiçeklerim uçuyor. |
Sevgili hira benim de iki saksı mum çiçeğim var. Salonda aylardır hareket yoktu. Balkona koydum yeni yapraklar ile selamladı beni. Bendekilerin boyu da sizinki kadar. İnşallah daha da büyüyecek :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sabah sefasını ekmek için geç kalmıştın sanırım hira.. hatırlıyormusun ne zaman ektiğini? buna rağmen gayet güzel çiçeklenmişler.. seneye tohum ekmezsin artık, kendiliğinden çıkarlar degil mi?
|
Tohumları ne zaman ektiğimi inan hatırlamıyorum jojoba, ilkbaharda kendiliğinden yetişeceklermiş dökülen tohumlardan. Arkadaşlar öyle diyor yani:) teşekkürler jojoba..
|
1 Eklenti(ler)
Günaydın :)
|
sevgili hira, gerçekten günaydın sefa olmuş;)çok güzel rengide harika:dilli:
|
Hepsi ayrı güzellikle. Tebrikler, oldukça renkli bir başlık olmuş.
|
4 Eklenti(ler)
Evet evet biliyorum fotoğraflar hiç ama hiç net değil, ama sardunyalarım güzel, yetmez mi?:)
|
Yeter de artar bile Sevgili Hira. :D İlk resimde bulunan sardunyana bayılmamak elde değil, bende de onun pembelisi var ama şu anda çiçekli değil. :(
Denemelerime göre bu cins zor tutuyor bahar aylarında belediyenin diktiklerinden çelikler almıştım ama tutmadı. |
:) Teşekkürler lusoari, bende o sardunyayı çok seviyor fakat yaşatamıyorum. Pembesi bende vardı fakat öldü gecen yaz. Zaten bu renkteki bi sardunyanın büyüyp kocaman oldugunu hiçbir yerde de görmedim, hep böyleler demek ki:(
|
3 Eklenti(ler)
Ne tehlikler atlattık ama ölmedik. Aksine daha çok bağlandık hayata.. Gülücükler saçıyoruz:) Sahi; adımız neydi bizim? Sedum...? unutkanlık işte bu.
|
Maşallaaah çok güzel olmuş sevgili hira...
|
Güzel oldu YeniGine ablacım, sende de vardı bundan? o ne alemde?
|
Sempervivum mu acaba? :D
|
2 Eklenti(ler)
Bahçeden.. Sedum..? Hepsinin adı sedum diye başlayınca karıştırıyorum maalesef:)
|
1 Eklenti(ler)
Kadife ve ateş çiçeklerim..
Çiçekçinin çöpünden almıştım bunları:D Mevsimlik olan bu çiçekleri çöpten alıp 26 km. yoldan getirmeye degermi acaba demiştim ama degdi, renk kattılar:) |
Benim sempervivum da iyi maşallah, fakat seninki daha bir güzel gelişim göstermiş. Maşallah!..
(Şimdi hemen benimkilere bakayım.) (Baktım fena değiller maşallah gerçekten, sen görmemişsin onları.) |
Alıntı:
Benim çok hoşuma gidiyor. Keşke farklı renklerini bulabilsek. Soğuklara dayanıklı. Görsel olarak her durumda güzel. Çiçekleri de çok hoş. |
3 Eklenti(ler)
Uyku çiçeklerim bahçede bir kovadalar, bende içlerinden 2 beyaz, iki de pembe alıp bu uzun saksıya pembe beyaz şeklinde sırayla diktim. güzel olcaklar seneye.
Paskalyamda yeni yeni yapraklar yapıyor, mutlu gibi. O ısırık yapraklar Çınar'dan:D Bu kaynana topuzuda ilk tutturduğum kaktüsüm sayılır. O nedenle çok severim kendisini:) |
Sevgili Hira paskalya kaktüsün acaba ne renk açıyor?
|
Kırmızı açıyor kardeşcağızım:)
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne yapsam da bu sonuca ulaşsam, bir yol göstersen. |
Alıntı:
ve sürekli gölge bir yerde bulundurdum. Toprak fazlaca ıslak kalınca çürüyor yapraklar. Sıcaklardan hoşlanmadığını biliyorum. Kolay gelsin:) |
Teşekkürler Hira, hemen yazdıklarını uygulayacağım.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba, biz qeldik:)
|
Vay canına maşallah çok güzel gelişim göstermişler hira. Maşallah Maşallah!..
Küçücüktüler büyümüşler ve yavruları da olmuş. |
Evet güzel oldular YeniGine ablacım. Hatta sağdakinin bir lobunu görümceme, soldakindende kayınvalideme hediye bile ettim:)
|
çiçeklerinide görürüz sevgili hira bu haliyle bile çok hoş.
|
Anladım sen beni çatlatmak için yapıyorsun sevgili Hira. Şaka bir yana maşallah, ne güzeller.
|
Hiracım kaktüslerine bayıldım çok güzel gelişmişler benim kaktüslerim hiç yavru çıkarmıyor. Sağdaki kaktüsünden bende iki tane var büyüdüler fakat minik minik yavruları olsun istiyorum. Seninkilerine maşallah diyorum gerçekten harikalar.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kaktüsler harika maşallah.
|
Sevgili hira sayfanız çok güzel ve rengarenk. hayran kalmamak mümkün değil. İnşallah benim bebişlerimde böyle güzel çiçekler verip mutlu ederler beni. Özellikle küpeliler mükemmel gözüküyor. İstediğiniz çiçeği gönderebilirim demiştiniz,benim için köklendirebilirseniz çok memnun olurum. Ben biraz korkuyorum gelenler köklenmeyip elimde kalacak diye... Köklü gelenler çok sağlıklı ama diğerlerinde sararıp solmalar oldu üzülüyor insan...
Henüz on sayfaya bakabildim ilerde hangi güzellikler vardır bilemiyorum :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025