![]() |
hira maşallah cok güzel olmuş ciceklerin. Kayanan topuzunda bol tomurcuk gözüküyor. sevindirecek seni bu yaz.
|
Evet evet çok mutlu oldum jojoba:) sayfa nerde?
|
Rengarek sardunyalar, petunyalar... Renk cümbüşü adeta. Maşallah sevgili hira.
Komşumuzun merdiveninde kaynana topuzu dedikleri kaktüs var ve bana bir parça alıp dikebilirsin demişti. Fakat bir gün alıp dikeyim diye heveslendim ama dikenlerinden dolayı bir türlü beceremedim. Bunun varmıdır bir metodu? Sevgilerle... |
Teşekkür ederim Gürcan Keskin:) ben olsam vakit kaybetmeden o kaktüsün bir lobunu alıp dikerdim:) hem kendi söylemiş komşunuz. Dikenler caydırıcı olmasın, eline tak kalın bir eldiven.. Başka birşey gelmiyor aklıma:)
|
:) Sevgili Gürcan sen başarırsın, eminim bir şekilde alacaksın o kaktüsten, senden kaçmaz.
Benim de aklıma ne bileyim bir maşa, şöyle iyice kalın bir bez parçası ile az biraz da eline batarak alabilirsin. Benim kaktüsümün üzerine dökülen yaprakları temizlerken benim de parmaklarıma batıyor dikenleri. Az biraz büyük loptan alıver, zira çiçeklenince çok beğenecek ve mutlu olacaksın. |
Tamamdır. Ben o kaktüse çiçek bile açtırırım artık :p
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Ana! kaktüslerime bakın!!
|
4 Eklenti(ler)
bu begonyayı çok sevdim ben. katlı çiçekleri çok güzel dimi ama?
Eklenti 502095 yeniginemde açmaya niyetlendi tekrar.. inşallah kışın ölmez diyeceğim ama çokk zor be:( Eklenti 502096 buz çiçeğim en sonunda bir çiçek lutfetti:dilli: Eklenti 502097 gala'm da küçük bir çiçek açtı ama yinede sevindim. saksıdan hiç çıkartmamıştım yumrusunu. |
5 Eklenti(ler)
Sardunyasız hayat düşünülemez tabii:o
|
2 Eklenti(ler)
Bu sarıkız bana komşumun hediyesi... minicik bir fideydi 1 - ay önce;)
Eklenti 502108 Eklenti 502109 işte benim assolistlerim:p |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
bir tane daha kaynana topuzum oldu hemde nurtopu gibi:p
|
Sevgili hira kaktüslerine maşallah maşallah hepsi tomurcuklu çiçekleniyorsunuz inşallah. Assolistlerin çok güzel çiçeklenmişler maşallah... Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık.
|
sevgili hira sarıkızın ne güzel bir çiçekmiş, acaba bu çiçeğin gerçek adı ne? tabi sardunyalarında çok güzel yeni gineyi dalındanmı diktin?bende dikmiştim tuttular biri boyuna bakmadan tomurcuk vermiş.kaynana topuzunada maşallah çok bakımlı.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yenigineyi pazardan almıştım, çevremde farklı renklerini görsem isterim ama göremiyorum. Kaynana topuzumdan beklentim yüksek, umarım açar tüm tomurcukları:) |
:) Daim olsun inşallah, hiç umut etmezken; mutlu etmeleri ne kadar güzel oluyor. Bilirim!..
|
Sevgili Hira, maşallah assolistlerine ne güzel çiçeklenmişler, sempervivumu kurtardığına çok sevindim çünkü ben yeni bir tane çürüttüm. Bugün baktım sağlam olan kısımdan kestim bakalım tutacakmı. Bu arada katlı begonyan çok tatlı ellerine, emeğine sağlık.
|
2 Eklenti(ler)
Hani diyorum ya, çok istediğim çiçekler bir yerlerden gelip beni buluyorlar diye, işte onlardan biri ;) teşekkür ediyorum abone34
|
3 Eklenti(ler)
gazanyalarım güzelleşmeye başladı:p
|
Pek güzelmiş bu cici.
|
2 Eklenti(ler)
uyku çiçeklerim pas hastalığına yakalandı ama hala çiçekleniyorlar
Eklenti 502902 yılan kaktüsümde açtı.. bir tane çiçeğimiz var ama olsun... mutluyuz:o |
3 Eklenti(ler)
bu güzellerle kapatayım;)
|
Sevgili Hira ablacığım; tek kelime ile " MUHTEŞEM ".
Sarı kız şu sıralar benim de aklımda olan bir çiçek, bakımını nasıl yapıyorsun? Begonyanda, koyun gözlerinde, kaktüslerinde sardunyaların gibi harika gözüküyorlar. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim. |
sevgili hiracım,mutlu olmak bazen bir çiçeğin açışı bazen bir böceğin uçuşu bazende güzel süprizler.ehhh! sizin yılan kaktüsünüz ve süpriz begonyalarınız mutlu olmanız için güzel bir sebep.mutluluğunuz daim olsun...begonyalarınız gerçekten çok güzeller.güle güle büyütün.sevgilerimle...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Aslında tüm çiçekseverler icin geçerli aynı şey.. Bu arada begonyam yumrulu denilenden mi? emin olamıyorum... nasıl çogaltırım o begonyayı? |
Sevgili hira, yumrulu begonlan hayrlı olsun rengi ve çiçekleri ile maşallah çok güzel. Gazanyaların çok güzel açmış, bence her renginden almalısın, sorunsuz güneşi görsün yeter. Yılan kaktüsünün çiçeğine maşallah, seneye daha da çoğalacak çiçekleri. Sardunyaların ilk sardunyana bayıldım, rengi güzel, o renkte katlı olması daha da güzel.
Ellerine, gayretine, gönlüne sağlık sevgili hira. |
Teşekkür ederim YeniGine ablacım, fotoğraftaki ilk sardunyayı bende çok seviyorum, inşallah dallanıp budaklanırda paylaşırım sizlerle. Kaktüslerin dilinden az da olsa anlamaya başladım, onlarda bana teşekkürlerini öyle güzel sunuyorlar işte:) gazanyalarıda sardunyalar kadar sevmeye başladım. renklerim vardı ama kışın kaybettim.
|
1 Eklenti(ler)
çok güzel bir sukulentim daha oldu;) evden çıkmak iyi olmuyor çiçek görünce ister istemez alıyorum maalesef... nasıl taşınacagım diyip diyip duruyorum sonrada
:) sanırım bulunduğum dairenin bir üst katına taşınacağım... hemde güneşli bir balkonum olacak... eşimi ikna etmeliyim taşınmak için... o balkonun hayaliyle yaşıyorum 2 gündür:o:o |
Güneşli bir balkon!!! Hemen taşının, eşinizi ikna etmeniz için ne gerekiyorsa yapın hatta yardım gerekirse ederiz :D
|
Alıntı:
2 gündür bu konuyu düşünüyorum, ikna edemeyeceğime çok fazla inandığım için kendisine söyleme gereği bile duymadım ama olmuyor, fena takıldı kafama. Üst kata çıkmak istiyorum... benim balkonum yok ama yukarının var, hem sadece çiçekler için değil bir sürü artımız olacak üst kata taşınırsak.. ısrar etmeyi sevmem hatta nefret ederim ama bu konuda olabildiğince ısrarcı olacağım sanırım. |
Sevgili hira zaten taşınmayı düşünüyormuşsunuz, e bir üst kat da müsait ise neden olmasın. Hem balkonu da varmış. Bence bu konuda ısrarcı ol ve başar inşallah. Sevgili A-NOMAD'a ben de katılıyorum.
Gönlüne göre olsun inşallah... |
Alıntı:
|
O saksı tekmeleyen komşular taşındı mı yoksa?
|
Alıntı:
|
Ooo sayın hira çiçeklerinizin maşallahı var yine tütütü yani o derece :D Ablacım begonyan olmuş sonunda gözün aydın çok istiyodun biyerlerden çıkar gelir beni bulur diyodun hakkaten de öle olmuş çok sevindim :) Beyaz yoncana bayıldım abla çok severim o beyaz yoncayı belki yerim müsait olursa bu sene ve biyerlerden bulamazsam biraz tırtıklarım senin beyaz yoncandan oluu mu gari :D
Hira ablam yoncalarım pas oldu demişsin ya çiçekleri solunca yapraklarını tut toprağa yakın yerden yol hepsini toprağın üstünden. Yeniden tazeleri sürsün. Ben bi hafta oldu yoldum benimkini pıtır pıtır tomurcuklar çıkmış topraktan yapraklardan önce tazeleniyolar yolunca sana da tavsiye ederim ablacım ;) Bu arada taşınmayı planlamışsın abla gizli gizli :D İnşallah gönlünden geçen olur ablacım ;) |
Alıntı:
|
Tömürcek anladınmı şimdi neden öyle diyorum, gerçekten çok istediğim çiçekler bir yerlerden gelip beni buluyor:D ciddiydim yani bunu söylerken:D
uyku çiçeklerini makasla kırpmayı düşündüm ama yapmadım. ilk defa pas gördüm onlarda ve çok şaşırdım. İstersen gerçekten yollarım beyaz uyku çiçeğinden. Taşınma konusu gerçekten şuan gizli, eşim bile bilmiyor, o kadar yani:) bakalım ne olacak. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025