![]() |
Sevgili hira; maşallah çok güzel açmış sarı güzel... İnşallah diğerleri de peşpeşe açar da şöyle sarı bir güzellik sergilerler...
|
Alıntı:
Lila - beyaz olanlarından aldın sen. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
:D Benim aklımda aldın ablacım. hatta tam olarak bundan aldın diyebilirim:) Amaryllis'in ne durumda?
|
Alıntı:
Uyuyorlar..Gerçi pek çiceklerle uğraşacak vaktim olmuyor ama... |
1 Eklenti(ler)
Dün hediye geldi bana bu güzellik ve ben yine rengini bilmiyorum:o Balkonu karanfil ve sardunyalarla dolu bi abla hediye etti bunu bana çookkk mutluyum, öyle böyle değil:p
|
İyi günlerde büyüt...
|
2 Eklenti(ler)
Hafta sonu evde yoktum, döndüğümde çiğdemlerimi bu şekide buldum. Sözde karışık renkli soğanlar içeren bir paketti :( Diğer açmayanların tomurcuklarıda iyice belirginleşmiş, hepsi sarı sanırım! markasını hatırlamıyorum, eğer hatırlasam protesto eder bir daha da aynı markayı satın almazdım.
Bi tanecikte menekşem açmış bu arada :) |
Çok güzeller nazar değmesin . :D
|
2 Eklenti(ler)
Bugün ki aşkımda işte bu:D düğün çiçeği-yer şakayığı- erengül, ne çok adı var ama ben en çok erengül'ü sevdim..
Görüntü çok kaliteli değil çünkü telefonla çektim ve ekledim ama renklerin mükemmelliği belli değil mi? :D yalnızca 5 tl |
Renklerin muhteşemliği belli hira, keyfini çıkart bu güzelliklerin:) Çiğdemlerde harika.
|
Bu renkten ilk defa görüyorum, çok harika bir renkmiş sevgili hira.
|
Teşekkür ederim akçabardak ablacığım.
Teşekkür ederim jojoba. |
çiçeklerle olan askınız çok tatlı maşallah size sevgili hira.. ;)
|
İki üç tane Sardunya vardı güzel kokmuyor .. dışarı kaldılar kurumuşlar :(
|
İki tane saksı karanfil var, çiçek açmıyorlar ! :(
|
Hoşgeldiniz nariçi :)
Ben sardunyaların kokusunuda kendilerinide çok severim, size katılmıyorum:D Karanfiller hakkında fazla bilgim yok ama güneşten ve bol ışıktan hoşlandıklarını biliyorum. Acaba ışk mı yetersiz kalıyor bulundukları yerde? |
Sevgili hira; karanfilin hayrlı olsun, bol bol çiçeklensin inşallah. Biliyorsun biz sormadan hiçbirşey yapamayız onun için bence karanfil konu başlığında bir sor bakalım sanki budanması da gerekirmiş gibi geldi bana.
Çiğdemlerin gayet de güzel olmuş sarı güzeller maşallah, tek renk sapsarı açmaları da çok hoş bana göre. Şimdi çiçekler geçmeye yüz tutunca hemen yok et o çiçekleri ve benim sayfama bakıp Sevgili Güler Hanım'ın soğanlılar hakkındaki bilgilerini oku ve uygula, seneye daha güzel olsunlar, bu saksın sapsarı çiğdemlerle dolsun inşallah derim. |
Karanfilin saksısı değişecek ve budanacak ablacım. okumaya hiç gerek yok, çok belli:) gerçi bilgi edinmeden hareket etmenin cezasını çektim hep ama napalım böyle daha iyi giriyor kafama:D
Çiğdemleri yakından incelediğimde bazı tomurcukların mor açacağını anladım sonradan :D adamlarada bi sürü laf ettim:D soğanlılar hakkında gerekli tüm bilgiyi ilgili başlıkta okuyup, önemli yerleri not aldım çoktan. Sağol ablacım. |
sevgili hira karanfilin içerideyse dışarıya koymanı öneririm benim yaz kış dışarıda bide sabah 11 kadar güneş alıyor. şuanda çiçeklli. fazla güneşi sevmiyor bol yanmış gübreyi hayır demiyor...sadece kuru dallarını temizlerseniz. yakında tomurcuklanır açıp geçtikten sonra budarsanız çiçeklerinden mahrum olmamış olursunuz bence...
|
Sevgili egeefe, o zaman sadece sarı yaprakları budayacağım teşekkür ederim:) bu arada yeni avatarınız daha şık olmuş:)
Müthiş uykum var.. hira kaçar.. iyi geceler.. |
Sevgili hira, gece gece ben senin muskarilerini merak ettim açıkçası...
|
Ben mesajını şimdi fark ettim ablacım.
Bugün eklerim muscarileri ama daha çiçeklenmediler, tomurcuklar anca renklenmeye başladı. |
2 Eklenti(ler)
işte benim muscarilerim :D
fotoğrafları telefonla cektim, cokta net degiller. gecen kış Migros'tan kücük saksılara 5'er adet soğan dikilmis halde satılıyorlardı 2 tl'ye 2 saksı almıştım. solduktan sonra bu saksıda topladım hepsini. |
Alıntı:
|
:) Soğanları yeni mi aldın gokcegokce? yıllar geçtikçe zayıflıyorlar ya soğanlılar, acaba nedeni eski olmaları mı?
|
Bu sene almıştım ve kasım gibi ekmiştim. Soğanlılarımdan yüzüm hiç gülmedi ya nergizler de açmadı henüz. Bir dahaki yıl hazır açmış soğan alıcam.
|
Sanırım bende kasım sonu gibi ektim soğanları.
Yeterli araştırmayı yapmıyor, bilgi sahibi olmuyoruz, o yüzden aksilik oluyor hep. Daha doğrusu kendi adıma söylüyorum ben bunu. Bahçe olmadığı için azar azar her çeşit soğanlardan edinmeye çalışıyorum ama onlarıda cehaletten kaybediyorum genelde :) |
Ben sulama işini çözemedim sanırım fazla suladım ya çürüttüm ya da mantar oldular. Bir de zararlılar var tabi.
|
Ben pek sulamıyorum, yağmur yağdıkça sulanıyorlar diyeceğim ama yağmurda yağmadı ki doğru düzgün. Kısacası az suyla yetindiler. Dediğim gibi bilgim yok ama fotoğraflarını eklersen Sn. kgursan ve Sn Pria abilerimiz imdadına yetişir ve yol gösterirler gokce'cim :)
|
Sayın Pria bakmıştı fotoğraflarıma ve saksılarımı küçük buldu. Gelecek sonbaharda bu hatamı düzelticem inşallah daha geniş ve uzun bir saksıya alacağım soğanlarımı. Ancak balkonumun güneş görme sorununu çözme şansım yok malesef. Sayfanı da biraz dertlerimle meşgul ettim kusura bakma Hira'cım. Sevgiler...
|
Olurmu öyle şey:) öyle takıntılarım yok. Bu arada, benimde balkonum güneş almıyor, hemde hiç:( şanssızlık!
|
2 Eklenti(ler)
işte bugünün elemanı ;) yeni bir kaktüsüm daha oldu. Fakat ben bunu içinde bulunduğu torftan nasıl çıkarıpta hasarsız bir şekilde güzel bir toprağa alacağım hiç bilmiyorum. saksısıda küçük sanırım değilmi?
|
2 Eklenti(ler)
çilli begonyamıda yeni saksısına aldım. eğer kısmet olurda çiçeklerini görürsem, saksısıyla uyumlu olsun çiçek renkleri diye seçtim bu saksıyı;)
Eklenti 475303 yılbaşı ve paskalya kaktüslerimide aynı saksıya aldım. böyle daha şık oldular. bu arada; bu saksı bana komşumdan hediye:p pazarda görünce hemen ben gelmişim aklına:dilli: |
1 Eklenti(ler)
sukkulentimi kurtarabilirmiyim bilmiyorum ama, son kalan sarkaçlarından ikisini alıp başka bir yere diktim. anneninde toprağını şöyle bir kapartıp açıkta kalan köklerin kapanması için toprak ekledim. bakalım ne olacak:rolleyes:
|
Maşallah yenilikler güzel görünüyor sevgili hira... Yılan kaktüsü ben nazikçe tutabiliyorum, şimdiye kadar batmadı eldivenle bastırmadan deneyebilirsin. İnşallah çiçeğini de görürsün.
Sukulentin de tutar bence... (İnşallah diyeyim yine de) |
Teşekkür ederim YeniGine ablacım. Yok sorun dikenler değil, ben bişeyleri yanlış yapıp kaktüsü kaybetmekten korkuyorum. yılan kaktüsün dikenleri yumuşak, problem olmaz:)
|
bence şimdilik o saksı yeter ama değiştirirsen ayaklı saksı almanı tavsiye ederim en azından birkaç sene sende kaktüsünde rahat edersiniz ve yağmur almayan soğuk bir yerde tutarsan daha çok çiçek açtığını görebilirsin
|
Hoşgeldin zerre, teşekkür ederim. Önerilerini muhakkak dikkate atacağım:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025